İmam Hatiplerin başarısı artıyor

28 Şubat darbe sürecinin kökünden kazımaya çalıştığı İmam Hatip Liseleri son dönemde önündeki engellerin kaldırılmasıyla eski başarı düzeyini yakaladı.

İmam Hatiplerin başarısı artıyor
İmam Hatiplerin başarısı artıyor
GİRİŞ 09.07.2018 02:04 GÜNCELLEME 09.07.2018 02:04

Yeni kayıt döneminde milli ve manevi değerleri önemseyen herkesin gözdesi yeninden İmam Hatip Okulları oldu.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Halit Bekiroğlu, lise tercih döneminde imam hatiplere ilginin üst seviyede olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız, imam hatiplerin ders içeriklerini, manevi, milli boyutunu, bilim, sanat, kültür, spor yönünü gördüler. İmam hatiplere ciddi bir teveccüh söz konusu oldu bu tercih döneminde.” dedi.

BURS DESTEĞİ HAZIR

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği,, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı ve İnsan ve Medeniyet Hareketi, Liselere Giriş Sınavı’nda başarılı olup imam hatip tercihinde bulunan öğrencilere, burs ile kendilerini geliştirmeleri için çeşitli destekler verecek. ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Bekiroğlu, 1 milyonun üzerinde öğrencinin bu yıl liselere geçtiğini, 120 bin öğrencinin de sınavla öğrenci kabul eden okullara geçeceğini, bunlar arasında imam hatiplerin de olduğunu söyledi.

SINAVLA ÖĞRENCİ ALIMI

Sınavla öğrenci alacak imam hatip okulu sayısının 319 olduğunu aktaran Bekiroğlu, “Türkiye genelinde 319 proje imam hatip okulumuz var, sınavla öğrenci kabul ediyorlar. Biz bir imam hatip derneği olarak, imam hatipli öğrencilerimize, tercihlerini doğru yapmaları konusunda destek oluyoruz. Okul çeşitlerini daha iyi görmelerini, okul çeşitlerini daha iyi analiz etmelerini sağlıyoruz. Türkiye genelinde okullarda hangi imkanların olduğunu, il, ilçe hangi imam hatip okullarının olduğunu öğrencilere anlatmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

ENGELLER KALKTI

Bekiroğlu, özellikle imam hatiplerin önündeki engellerin kalkmasıyla beraber, vatandaşların imam hatiplerin pozitif taraflarını görmeye başladıklarını dile getirerek, “Vatandaşlarımız, imam hatiplerin ders içeriklerini, manevi, milli boyutunu, bilim, sanat, kültür ve spor yönünü gördüler. Okullarımızın fiziki ortamlarını gördüler, başarılı olan öğrencilerimizi gördüler. İmam hatiplere ciddi bir teveccüh söz konusu oldu bu tercih döneminde.” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki