'Uzak Ülke' dergisi TYB İstanbul'da tanıtıldı

Türkiye Yazarlar Birliği'nin Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı desteğiyle sürdürdüğü Genç Edebiyat Festivali ve Gençlik Dergileri Fuarı kapsamında Uzak Ülke dergisinin tanıtımı TYB İstanbul’da yapıldı.

'Uzak Ülke' dergisi TYB İstanbul'da tanıtıldı
'Uzak Ülke' dergisi TYB İstanbul'da tanıtıldı
GİRİŞ 21.07.2018 16:18 GÜNCELLEME 21.07.2018 16:18

Gençlerin yürüttüğü dergi oluşumlarını desteklemeyi amaçlayan “Genç Edebiyat Festivali ve Gençlik Dergileri Fuarı” projesi kapsamında dergi tanıtımları devam ediyor. Program serisinin ikincisinde Uzak Ülke dergisi tanıtıldı. Şair ve yazar Bestami Yazgan’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşinin moderatörlüğünü derginin yayın yönetmeni Ömer Faruk Argun gerçekleştirdi. Programa katılan Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, bir selamlama konuşması yaparak TYB İstanbul Şubesi’nin gençlere imkânlarını seferber ederek yol gösterdiğine dikkati çekti ve TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı’yı bu özeninden dolayı tebrik etti.

SANAT TEPELERİNİN ÇOBAN ATEŞİ

Bestami Yazgan, hem kendi hem de derginin ilk sayısında yer alan şiirleri seslendirerek lise düzeyindeki bir gencin, profesyonel kalemleri ağırlayan bir dergi çıkarabilmesinin önemli bir başarı olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Aşkla samimiyetle yapılan bir iş bereketleniyor. Bir gencin aşkla şevkle yaptığı mücadeleyi Allah karşılıksız bırakmaz. Musul, Kerkük, Arakan, Doğu Türkistan’ı unutmadan… Cemil Meriç, ‘Dergiler hür tefekkürün kalesidir.’ demişti. Büyük bir söz sahiden. Bana göre de dergiler, sanat teperinde yanan çoban ateşleridir. Okuyan yazan gençler o çoban ateşinin yanına gelir, yüzü ve özü ısınır, yollarına böyle devam ederler. Birçok şair ve yazar böyle dergilerde yetişti. İnanıyorum ki, Uzak Ülke dergisi de gençlerin ısındığı bir dergi olacak. Çıkarılan bu dergilere destek olmak gerekir. Bunun için Anadolu’da gençler tarafından çıkarılan dergilerde yazıyorum genelde. Çanakkale’de Seyid Onbaşı olmak isterdim, olamadım. İstiklal Savaşı’nda asker olmak isterdim, olamadım. Ama tek cephe oralar değil. Milli kültür savaşçısı olmak istedim bu yüzden. Şairler, yazarlar ve dergiler de birer cephe ve siperdir.”

Ömer Faruk Argun’un erken yaşta gerçekleştirdiği dergi faaliyetini takdirle karşıladığını belirten Bestami Yazgan, genç yayın yönetmenini tebrik etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!