Diriliş Ertuğrul 5. sezonu ne zaman başlıyor? Neden fragmanı yayınlanmadı?

Son sezonunda yaşanan olayların ardından yeni sezonu büyük merak konusu olan Diriliş Ertuğrul 122.bölümü ne zaman başlayacak? Her bölümü farklı bir heyecana sahne olan TRT 1'in reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul 5.sezon başlangıç tarihi büyük merak konusu oldu. İşte Diriliş'in yeni sezonuyla ilgili detaylar...

GİRİŞ 29.09.2018 09:53 GÜNCELLEME 29.09.2018 09:53
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Türk televizyon tarihinin en çok izlenen dizisi Diriliş Ertuğrul yeni sezona yine bomba gibi başlayacak. Son sezonda savaş sahnelerinin bol olduğu Diriliş Ertuğrul için nefesler tutuldu. Peki Diriliş Ertuğrul 5.sezonu ne zaman başlayacak? Başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın yer aldığı Diriliş Ertuğrul 122.bölüm fragmanı henüz yayınlanmaması izleyicileri şaşırttı. Konuyla ilgili yapımcı şirketten ise bir açıklama gelmedi. İşte Diriliş'in çok merak edilen ve heyecanla beklenen yeni sezon detayları...

Diriliş Ertuğrul 5.sezonunda Burak Özçivit yer alacak mı?

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 5 SEZONU NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

 

Diriliş Ertuğrul 5.sezonu başlangıç tarihi ile ilgili yapımcı şirketten bir açıklama gelmezken geçtiğimiz sene olduğu gibi 2018 yılı itibariyle Ekim ayında başlaması bekleniyor. Diriliş Ertuğrul 122.bölüm fragmanı ise geçtiğimiz sene olduğu gibi Eylül ayında  TRT 1 ekranlarında yerini alacak.

YAPIMCIDAN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMA!

Yeni sezon yayın tarihi yaklaştığı şu sıralarda yapımcılardan gelen açıklama bu soruya kesin cevabı vermiş oldu. Diriliş Ertuğrul'un yapım ekibi, yeni sezonda nasıl bir yol uygulayacaklarını sosyal medya hesabından şu duyuruyu yaptı.

Diriliş Ertuğrul

"Diriliş Ertuğrul" dizimizin yeni sezon hazırlıklan tüm hızıyla devam etmektedir. "Diriliş Ertuğrul" daha önceki sezonlarda olduğu gibi yeni sezonda da heyecan ve aksiyon dolu sahneleriyle izleyenleriyle buluşacaktır. Bu doğrultuda ekibimiz kostüm, sanat ve koreografi çalışmalannı hız kesmeden sürdürmektedir. Dünyanın pek çok bölgesinde 65'ten fazla ülkede beğeniyle takip edilen dizimiz yeni sezonda da "Diriliş Ertuğrul" konseptiyle devam edecektir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.  

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SEZON FİNALİNDE NE OLDU?

Noyan, Ertuğrul Bey'i elinden kaçırdı. İntikam için tez Alongaya'ya haber verdi. Lakin Alongaya'ya haber gelmeden Osman'ı öldürmeye çalışıyor. Fakat Osman ölmeyecek çünkü yaptıkları hain planlar yerini bulmayacak.

Sultan Gıyaseddin Günalp'i Konya'ya çağırıyor. Sebebi ise Moğol belasına karşı tedbir almak. Fakat Günalp Konya'ya gideceği sırada Eynece ve Karamış tarafından pusuya düşürülecek. Alongaya'nın Günalp'e bakışı her şeyi açıklıyor.

"Gök yeleli atlarımızla, ufukları aşana dek gün doğumundan, gün batımına Allah'ın adaletini yayana dek durmayacağız." diyen Ertuğrul yeni sezon için savaş sinyallerini verdi. 

ertuğrul

ERTUĞRUL GAZİ'NİN HAYATI

13. Yüzyıl… Dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071'de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu. Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde ortaya çıkan Ertuğrul Gazi, hayallerine giderken aslında dünyaya yeni bir medeniyet armağan etti. Temellerini attığı devlet, dünyanın kaderini değiştirdi.

Osman Bey'in babaısı

Ertuğrul Gazi, Oğuzların Bozok kolunun Kayı boyuna mensuptur. Babası Süleyman Şah, annesi Hayme Ana'dır. Eşi Halime Hatun'dur. Osmanlı Devleti'nin kurucusu olan Osman Bey'in babasıdır. Ertuğrul Gazi'nin diğer oğulları Saru Batu Savcı Bey ve Gündüz Bey'dir. Ertuğrul Gazi'nin kardeşleri ise Sungur Tekin, Gündoğdu ve Dündar'dır.

IX. asırda Ertuğrul Gazi'nin ataları, yaklaşık 50 bin veya 70 bin hane olmak üzere diğer Oğuz boyları ile beraber Moğol istilasının da etkisiyle Buhara ve Semerkant (Özbekistan) üzerinden Ceyhun nehrini (Amuderya'yı) geçerek Horasan (Türkmenistan) bölgesinin Merv /Mohan şehrine yerleştiler.

İlk konak yeri Karacadağ'dır

Selçuklu Sultanı I.Alâeddin Keykubat, Ertuğrul Gazi idaresindeki Kayıhanlıları bu savaşlardaki hizmetlerinin karşılığında ödüllendirdi ve Ankara'nın batısındaki Karacadağ'ı kışlak-yaylak olarak verdi. Bu müjdeli haber Kayıhanlılar Kayseri'de bulunurken, Selçuklu başkenti Konya'ya gönderilen Ertuğrul Gazi'nin oğlu Saru Batu Savcı Bey tarafından getirildi. Ertuğrul Gazi'nin Anadolu'daki ilk konak yeri Karacadağ'dır. Böylece Ertuğrul Gazi ilk olarak tarih sahnesinde görünmüştür.

Cihad emrini yerine getirmek istedi

Kayıhanlıların şanını yüceltmek ve İslam'ın cihad emrini, cihan mefkûresini yerine getirmek isteyen Ertuğrul Gazi'nin batı uc bölgesinde gaza hareketlerinde bulunmaya başlaması; ileride kurulacak olan devletin siyasi hayatında uc geleneğinin yerleşmesine ve Bizans üzerine daimi gaza hareketlerinin yapılmasına vesile oldu.

Gazi ünvanı verildi

Ertuğrul Gazi'nin siyasi ve askeri dehası, cesareti, yiğitliği, zekâsı ve aksiyonunun bir sonucu olarak, XIII.asrın ortalarında Karacahisar ve Söğüt fethedildi. Selçuklu Sultanı I.Alâeddin Keykubat, bu fetihlerin sonucunda mükâfat olarak Domaniç, Söğüt ve çevresini kendisine yurt/mülk olarak verdi. Yazları Domaniç yaylalarında, kışları Söğüt'te geçiren Ertuğrul Gazi, Selçuklu Devleti'nin kuzey-batı uç sınırlarını en iyi şekilde koruyup, asayişi temin etti. Domaniç-Söğüt ve çevresine hâkim olduktan sonra, Bizans sınır boylarında bulunan diğer uç beyleriyle birlikte cihad ve gaza ile meşgul olmaya devam etti. Ertuğrul Gazi, komşu Bizans tekfurlarına (valilerine) karşı kazandığı parlak başarılarından dolayı "gazi" unvanı aldı.

Ertuğrul Gazi nasıl öldü?

Ertuğrul Gazi, yöneticiliği döneminde aşiretinin nüfusunun az olmasından dolayı barış merkezli, tedbirli ve ihtiyatlı bir siyaset izledi. Çevresinde bulunan Türkmen beylikleri ve Bizans (İnegöl-Karacahisar-Bilecik) tekfurlarıyla daima iyi geçinip onların durumlarını ve siyasi şartları gayet iyi değerlendirerek başında bulunduğu aşiretini ve idaresi altında yaşayanları sulh ve sükûn içinde yaşattı. Ertuğrul Gazi, emri altındaki topraklarda yaşayan halk tarafından çok sevilen ve sayılan bir kişiydi. Söğüt'teki Hıristiyan tebaası da Ertuğrul Gazi'yi yürekten seviyor ve sayıyordu. Yurt tuttuğu bölgede huzur ve güveni sağladı.

Ertuğrul Gazi, 1281 senesinde 93 yaşlarında iken Söğüt'te vefat etti. Türbesi Söğüt'tedir. Her yıl eylül ayının 2.haftası pazar günü anma törenleri yapılmaktadır.

YORUMLAR 102
  • Hacer balkaya 5 yıl önce Şikayet Et
    Heycanla beklemekteyiz. Tum ekibinizede cok tesekkur ederiz!!!!!!
    Cevapla
  • Behrem 5 yıl önce Şikayet Et
    Busene biriliş yok atıalan Üsküdarı geçti busaat ten sonra kaç bölüm izleyeceğiz allah aşkına
    Cevapla
  • Behrem 5 yıl önce Şikayet Et
    Artık yeter bekle bekle birşey yok diziler başlayalı 2 ay oldu busene 10 veya 15bölüm vermeyi pilan lıyor galiba gonetmen
    Cevapla
  • Dirilişçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamların da hakkı var şimdi bunun kostümü var, çekim alanları için çalışmaları var. Acık sabrediverin canım
    Cevapla
  • kşjoşop 5 yıl önce Şikayet Et
    Sabır sabır nere kadar
    Cevapla
  • Başlıcam ama 5 yıl önce Şikayet Et
    La haydiiiii başlatın artık şu diziyi öldük geberdik en sonunda çıkıp ben oynucam dizide yeterrrr
    Cevapla
  • hgkhl 5 yıl önce Şikayet Et
    yemin et
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...