MasterChef jürileri Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya kimdir?

MasterChef Türkiye programında rekabet hız kesmeden devam ediyor. Binlerce başvuru arasından seçilen hırslı yarışmacıları yeteneklerini sergilerken, ödüllü şefler de onlara yol gösteriyor. Peki, Masterchef Türkiye'nin jüri üyeleri kimlerdir? İşte, göz dolduran başarıları ile Masterchef'in ünlü şef jürileri...

MasterChef jürileri Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya kimdir?
MasterChef jürileri Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya kimdir?
GİRİŞ 17.10.2018 12:56 GÜNCELLEME 17.10.2018 12:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Masterchef Türkiye Cumartesi ve Pazar günleri TV8 gündüz kuşağı olarak seyirci ile buluşuyor. Masterchef olmak için kıyasıya mücadele veren yarışmacılar, birbirinden başarılı jüri şeflere yaptıkları yemekleri beğendirmeye çalışıyorlar. Rekabetin son raddede olduğu yarışmadan bir masterchef çıkacakken, yarışmacılar bunun için ter dökmeye devam ediyorlar. Yapımcılığını Bloom Medya ve Uygar Ataş'ın üstlendiği Masterchef programı jüri üyeleri olan Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya'nın yaşamları da merak konusu oldu. Ortaya çıkan her ürünü ince eleyip sık dokuyan jüri şefler kimlerdir? İşte, merak edilen Masterchef Türkiye jüri üyeleri...

 

 

MASTERCHEF TÜRKİYE JÜRİ ÜYELERİ

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

25 yıllık Bolu'lu bir aşçı olan Mehmet Yalçınkaya, geçtiğimiz sene yılın şefi seçilmiştir. 1988’de orta öğrenimini bitirerek başlamış olduğu mesleki kariyerinde Türkiye’nin üst düzey tesislerinde görev aldı.

2004 yılında İstanbul Yemek Akademisinde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı. 2005 yılında Amerika' nın ünlü gurme dergisi "CULINARY" de
Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayınlandı. Yine 2007 yılında aynı derginin internet sitesinde spesiyalleri biyografisi yayınlandı. Mehmet Yalçınkaya
, Almanya’nın Erfurt şehrinde, dört yılda bir yapılan 2008 IKA OLİMPİYADE DER KÖCHE A kategorisinde bronz madalya alarak dünya üçüncüsü oldu.

Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı. Halen uluslar arası yemek yarışmalarında ülkemizi temsil etmektedir. Farklı tatların buluşması olan "Fusion Mutfak" akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye' de ilk uygulayan cheflerden biridir. Yalçınkaya, 2007 yılında Türkiye’de ilk olarak Banquet servislerinde minimalist ve butik bir çalışma olan kişiye özel servis konseptini geliştirdi.

Mehmet Yalçınkaya, 2008 yılında, EUROTURKCHEFS CULINARY TEAM adlı takımı kurdu. Uluslararası yarışmalarda yarışan takımın kaptanlığını yaptı. 2009 yılında özel bir istekle Katar Başbakanlığı Konutları ve özel yatla( Al Mırgab) dünya turuna cıktı Burada yaptığı çalışmalarda 1 Mıchelın yıldızlı Chef olan Fransız Carlos Marshal ile Katar Başbakanlığı bünyesindeki konutlarda İtalya, Fransa da çalışmalarda bulundu.

2010 yılında Heds Grup /Türkiye Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı bünyesinde gastronomi workshopları gerçekleştirmiş aynı zamanda Berlin Film Festivali, Grune Woche I.T.B Turizm Fuarı dahil bir çok İnternationel organizasyonun gala yemeklerini verdi. 2012 yılında Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi oldu. Yalçınkaya hakkında 2013 yılında Al monitör yazarı Californiya Üniversitesi Öğretim Üyesi Pınar Tremblay tarafından Inno Turkısh Cusine adlı makale yayınlandı.

HAZER AMANİ KİMDİR?

ODTÜ'de Sosyoloji okurken kalbinin sesini dinleyerek Güney Afrika'ya gastronomi eğitimi almaya giden Hazer Amani, yıllarca farklı ülkelerde ve restoranlarda şeflik yapmıştır. TED Ankara kolejinden sonra ODTÜ’de sosyoloji okuyan Amani, Güney Afrika’da Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi aldı. Okulunu birincilikle bitirdikten sonra Güney Afrika’da çalışmaya başladı ardından Cape Wine Academy‘de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği okudu. Hazer Amani, 9 senesini geçirdiği Güney Afrika’dan 2010 yılında İstanbul’a döndü ve Chilai adlı restaurantın Executive Chef’i olarak çalıştı. 2011 yılının “En Yaratıcı Şefi” ödülünü aldı.

SOMER SİVRİOĞLU KİMDİR?

Ünlü şef Somer Sivrioğlu, 23 yıl önce yüksek lisans yapmak üzere gittiği Avustralya'da bugün defalarca ödül kazanmış restoranların sahibi ve şefi olduğunu belirtiyor. 1971 yılında dünyaya gelen Somer Sivrioğlu 1996 yılına dek Türkiye'de yaşamını idame ettirmiştir. Yemek yapmaya annesinden aldığı eğitimler ile başlayan Sivrioğlu, kuzeni ile birlikte Sydney'de bir restoran açtı. En iyi et, en iyi restorant, en iyi lezzet ödülü gibi birçok dalda ödül alan ünlü şef, köşe yazarlığının yanında Lezzet Yolculuğu adlı radyo programının sunuculuğunu yapmıştır. Türk yemeklerinin ününü yurt dışına taşıyan Sivrioğlu, TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye programında hem jüri hem de sunuculuk görevini üstlenmektedir. 

YORUMLAR 1
  • Fatih ORUCU 5 yıl önce Şikayet Et
    Seflerim hijyen diyosunuz bu masterceflerde bone eldiven yok takilmasini rica ederim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Maskeli saldırgan yalnız değilmiş! Tribün görüntüleri ortaya çıktı
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi