15 Temmuz şehitlerinin anısına anlamlı belgesel

Türkiye Haber Kameramanları Derneğiyle ile İşbirliği Yaparak Türkiye’de ilk kez, 107 haberciyi aynı belgeselde bir araya getirdi.

15 Temmuz şehitlerinin anısına anlamlı belgesel
15 Temmuz şehitlerinin anısına anlamlı belgesel
GİRİŞ 30.09.2018 13:44 GÜNCELLEME 30.09.2018 13:44

Medya kuruluşlarında çalışan haber kameramanları, muhabirler  ve Foto Muhabirleri ile; İstanbul, Ankara ve Marmaris’te darbe girişimi gecesi yaşanan dehşet anlarını 15 Temmuz’un Objektifleri Belgeseli için anlattılar.          

15 Temmuz’un Objektifleri Belgeseli, Yapımcısı ve Yönetmeni Ali Ekber Karaçam tarafından; 15 Temmuz gecesi, o günkü adıyla Boğaziçi Köprüsü’nde şahadete yürüyen Şehit Erol Olçok’a ithaf edilmiştir.

 

 

Türkiye Haber Kameramanları Derneğinden Tam Destek

15 Temmuz’un Objektifleri Belgeseli’nin yapım ve yönetmenliğini, ömrünü habercilik mesleğine adamış, bugüne kadar çok sayıda önemli belgesellerin altına imza atan ve 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Vatan Caddesi, Saraçhane İBB ve Boğaziçi Köprüsünde de haber nöbeti tutan Ali Ekber Karaçam üstleniyor.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği ve Başkanı Aytekin Polatel’in  desteği ile 15 Temmuz’un Objektifleri Belgeseli’nin çekim startı; 2016 yılının  kasım ayında verildi.

Tankların önünde yatanlar. Tekbirler getirip, Allah’u Ekber nidalarıyla canlarını hiç düşünmeden vatan uğruna siper edenler. G3 mermilerinin delip geçtiği vücutlar. Ve asla geri adım atmayan; kahraman, inançlı, onurlu ve gururlu bir halk. Tüm bunlar olurken haber kameramanları vizörden dehşetle izlediler olup bitenleri. Sadece kameralarına değil, hafızalarına da kaybettiler yaşanan vahşeti.

Yönetmen Ali Ekber Karaçam sordu, karanlık ve uzun gecenin canlı tanığı haberciler hafızalarında iz bırakan anları en ince ayrıntısına kadar anlattı.

Dünyada Başka Bir Örneği Olmayan Belgesel

3 ilde,  İstanbul, Ankara ve Marmaris’te gerçekleştirilen belgesel çekimleri tam 480 gün sürdü.

Alanlarında uzman 42 kişilik ekibin gerçekleştirdiği  çekimler 90 gün sürerek  10.200 (on bin iki yüz)  dakikalık kayıt alındı , 3 ay 10 metin yazarı tarafından titizlikle deşifre edilerek 94 sayfa metne dönüştürülüp  145 gün süren Kurgusu ile belgeselde 20 farklı orijinal müzik kullanıldı.

Yapımcı ve Yönetmen Ali Ekber Karaçam’ın koordinatörlüğünde, yüzlerce kişinin gece gündüz mesai harcayarak ortaya çıkardığı 90 dakikalık 15 TEMMUZ’UN OBJEKTİFLERİ BELGESELİ’nin hem toplumsal hafızaya, hem de gelecek nesillere ışık tutması amaçlanıyor.  

15 TEMMUZ’UN OBJEKTİFLERİ BELGESELİ’NE İLK ÖDÜL

Televizyon haberciliğinin Oscar’ı olarak bilinen ZOOM Ödüllerinde HABERCİLER ÖZEL Ödülü; Türkiye Haber Kameramanları Derneği tarafından her yıl uluslar arası alanda düzenlenen, yurtiçi ve yurtdışından 114 görüntü ve haberin katıldığı, 23. ZOOM Uluslar Arası  Haber Görüntüleri Yarışması’nda, 20 kişilik usta gazetecilerden oluşan jüri tarafından  Ali Ekber Karaçam, 15 TEMMUZ’UN OBJEKTİFLERİ BELGESELİ ile HABERCİLER ÖZEL Ödülü’ne layık görüldü.

1 Ekim 2018

Yer: Antalya AKM

Cam Pramit Perge Salonu

Gösterim Saati: 10:30

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi