Diriliş Osman'ı yani Emre Üçtepe kimdir? Gerçek yaşı ve memleketi..

Diriliş Ertuğrul'un 5 sezonda Osmanlı Devleti kurucusu Osman Bey'in çocukluğunu oynayacak olan Emre Üçtepe kimdir? Ekranlarda çok sık görmediğimiz oyunculardan biri olan Emre Üçtepe kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? İşte yeni sezonda ilk kez karşımıza çıkacak isim olan Emre'nin biyografisi...

Diriliş Osman'ı yani Emre Üçtepe kimdir? Gerçek yaşı ve memleketi..
Diriliş Osman'ı yani Emre Üçtepe kimdir? Gerçek yaşı ve memleketi..
GİRİŞ 21.11.2018 15:19 GÜNCELLEME 21.11.2018 15:19
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde Osman Bey'in çocukluğunu oynayan Emre Üçtepe Tokat Yeşilyurt doğumludur ve ortaokul öğrencisidir. Hakkında çok fazla bilgi bulunmayan Emre'nin 10 - 12 yaşlarda olduğu bilinmektedir.

 

 

Emre Üçtepe daha önce çok fazla ekranlarda görmediğimiz bir yüzdür. TRT 1 Diriliş Ertuğrul dizisinin de önemli özelliklerinden biri bir çok tanınmadık simayı yıldız yapması oldu. Emre Üçtepe’de geleceğin yıldız adaylarından biri olacaktır.

Emre Üçtepe Kimdir?

 

 

Daha önce küçük çaplı çocuk tiyatrolarında ve gösterilerde yer alsa da Türk Hava Yolları reklamında da yer alma başarısı göstermiştir. 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL OSMAN BEY KİMDİR?

Osman Bey Ertuğrul beyin en küçük oğludur. Osmanlı Devletinin de kurucu padişahıdır. Osman Bey, 1258 tarihinde Söğüd’de veya Osmancık’da dünyaya geldi. Babası Ertuğrul Gâzî ve annesi Halîme Hâtun’dur.  Osman Bey, 1299 yılında Yarhisâr ve Bilecik’i fethetti ve beylik merkezini Bilecik’e nakletti ve fitneye sebep olan Yarhisâr Tekfurunun kızı Nilüfer’i (Holofura’yı) oğlu Orhan ile evlendirdi. Bu tarih, daha önce açıklanan sebeplerle Osmanlı Devleti’nin kuruluş yılı kabul edildi. Osman Gazi son yıllarında yaşının ilerlemesi ve "damla illeti" yani gut hastalığı yüzünden tarihçilerin bildirdiklerine göre, beylik idaresini oğlu olan Orhan Bey'e bırakmıştı. Ancak Osman Bey'in ne zaman ölüp, Orhan Bey'in ne zaman beylik idaresini tümüyle eline aldığı tartışmalıdır. 1320'den sonraki olayların tarihçilerce anlatımlarında Osman Bey'in ismi geçmemektedir.

Diriliş Osman

YORUMLAR 13
  • ömer ERDOĞAN 5 yıl önce Şikayet Et
    burada iyi yorum yapan herkese katılıyorum . maşallah nazar deymesin
    Cevapla
  • TÜRKOĞLU 5 yıl önce Şikayet Et
    HELAL Olsun ÇOK YAKIŞMIŞ PERFORMANSIDA SÜPER GÖNLÜMÜZÜ FETH ETTİ
    Cevapla
  • anadolulu 5 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun...tarihte Osman beyin Esmer Olduğu yazılır
    Cevapla
  • dadas 5 yıl önce Şikayet Et
    çocuk hiç olmamamış kusura bakmayın kumral hatta sarısın baba çocuk ise daha çok araplara benziyor türke değil kocaman gözler oyunculuğu iyi değil zaten keşke daha uygun biri bulunsaydı
    Cevapla
  • amca 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi kayıtlar der ki Osman Bey karayağız deli bir tay dır. Engin altan sarışın diye tarihi gerçeği değiştirip castin bibırı oynatacak değiliz herhalde. Üstelik çocuk ok üşürmeyi de iyi beceriyor. Sen git kumda oyna DADAŞŞ.
    Cevapla
  • sadad 5 yıl önce Şikayet Et
    bence yaniliyosun çok yakışmış
    Cevapla
  • abdlhamt 5 yıl önce Şikayet Et
    kaşlarına iyi bakın anlarsnz niye osman bey olduğunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!