Şerife Bacı'nın hazin öyküsü / video

Şerife bacı kar kış demeden kucağında bebeğiyle düşmüştü kışlanın yollarına… Fakat kaybetti yolunu fırtınada ve sabah donmuş cesedini buldular yolda. Ayaktaydı hâlâ...

Şerife Bacı'nın hazin öyküsü / video
Şerife Bacı'nın hazin öyküsü / video
GİRİŞ 23.10.2007 14:31 GÜNCELLEME 23.10.2007 14:31
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

'Sen rahat uyu Şerife ana evlatların burada' diyebilmek için bu akşam bu hüzünlü öyküyü seyretmeyi ihmal etmeyin..


“Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” bilinciyle ölümü düğün bayram sayan, yokluklar içinde var olma savaşı veren bir halkın hikayesi; “İSTİKLAL” İki yıl süren hazırlık ve çekim aşamalarından sonra büyük bir prodüksiyonla Kanal 7’de ekrana geliyor.

1878 -1923 yıllarının yani Türk tarihinin en acılı ve aynı zamanda en destansı döneminin anlatıldığı “İSTİKLAL”in her bölümü müstakil filmlerden oluşuyor.

Nene Hatun’dan Erzurumlu Fatma Seher’e, Şahin Bey’den Köprülülü Hamdi’ye, Albay Nazım’dan, Karayılan’a, Şahin Bey’den Sütçü İmam’a ve Söğütlü Hacer Ana’ya, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde varlıklarını “Bağımsız Türkiye” hayaline adamış insanların kahramanlık ve fedakârlıklarla dolu hayatları her Salı akşamı saat 19.40’da Kanal 7’de ekrana gelecek.


 











İstiklal’in ikinci bölümünde kocası cephede vuruşan Şerife bacının kucağında bebeğiyle, kışlaya cephane taşırken verdiği zorlu mücadelenin destanlaşan öyküsü ekrana gelecek.

Şerife bacı kar kış demeden kucağında bebeğiyle düşmüştü kışlanın yollarına… Fakat kaybetti yolunu fırtınada ve sabah donmuş cesedini buldular yolda. Şerife Bacı ayaktaydı, gözleri ileriye bakıyordu ve gülümsüyordu…

KASTAMONULU ŞERİFE BACI

Kar vardı Kastamonu’nun dağında. Kar vardı; ama işte bu cephaneler İnebolu’dan Kastamonu kışlasına gidecek; memleketten düşmanı kovmaya çabalayan Mehmetçiğin umudu olacaktı.

Kurtuluş savaşının en zorlu günleri yaşanmaktadır. Kocası Osman’ı vatan savunması için cepheye gönderen Şerife; kucağında küçücük kızı ve iki öküzün çektiği kağnısıyla İnebolu limanından Kastamonu kışlasına cephane taşımaktadır.

O gün, hava çok soğuktur ve öküzleri aç olan Şerife, kafilenin gerisinde kalmıştır. Tek başına, karlara bata çıka kahraman Türk askerine cephane yetiştirmeye çalışmaktadır yine de. Aynı saatlerde Şerife’nin kocası Osman da Yunan askerleriyle çatışmaya girmiştir. O gece boyunca yolculuk da sürer, çatışmada.

Ve sonunda, soğuğa daha fazla dayanamayan Şerife, Kastamonu dağlarında donarak can verir. Ayaktadır, gözleri ileriye bakıyor ve gülümsüyordur. Aynı dakikalardaysa Osman da, bir Yunan kurşunuyla şehit düşer. Birbirlerini çok seven karı koca, aynı mezarda buluşacaklardır.

Yönetmen : Cem Akyoldaş
Senaryo : İsmail Kılıçarslan
Genel Koordinatör: Mehmet Yavuz
Oyuncular : Didem Uğurlu, Ogün Kaptanoğlu, Hilmi Erdem, Vural Bingöl, Melik Akkaya.
G. Yönetmeni : Taylan Sancaktar
Yapım : Kanal 7, 2007



Bu gece 19:40'da Kanal 7'de

YORUMLAR 11
  • ahmet aktürk 16 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Ahmet URCAN. Satın editör. Ahmet URCAN tarafından 23 Ekim 2007 16:51 tarihinde sayın Ahmet AKTÜRK arkadaşa, yazılan yorumda ahmet bey beni yanlış anlamış yorumumu tekrar okumasını istiyorum. lütfen yardımcı olun. gerekirse kendisine mail atın. başlığı okuyup yorumu okumamış zannedersem. uslubumdan ne demek istediğimi anlar.
    Cevapla
  • Ahmet URCAN 16 yıl önce Şikayet Et
    sayın Ahmet AKTÜRK arkadaşa. Doğru söylüyorsun o yıllarda örtülü kadın olmadığı gibi tarih itibariylede mini etek,parlak ruj ve de röfleli saçlar modaydı.Senin anlatış tarzın öyle gösteriyor ki o yıllarda yaşamış gibisin.İnsan Allah\'tan korkar kuldan utanır.o yıllarda yaşayan halk Senin ve senin gibilerin Avrupa sevdalısı olmadığı hatta halk olarak avrupayı tanımadığı yıllardı.Senin yazdıklarına bakılırsa soyadından AK hecesini kaldırırsak tam bir fikir elde edebilirz.Milletin onuruyla oynamayın
    Cevapla
  • Oktay Bulut 16 yıl önce Şikayet Et
    ah ahhh. Elbette şehitlerimizin kanı yerde kalmasın..Elbette ....cezaları verilsin.ama dikkat edin. eski manevi muhabbetleri önümüze koyuyorlar.Şerife bacı yok nne hatun.Yahu arkadaş milleti galeyanamı getireceksiniz alsın eline silah sokakta birbirinimi öldürsün.Osmanlıdan bahsediyorsunuz osmanlıda osmanlı tebası diye bahsedilirdi.Herkesi sahiplenirdi..Yapmayın basın saçmalamaya başladı..İnsanlara gaz veriyor...Askere ihtiyaç yok.Akla ve teknolojiye ihtiyaç var.Lütfen aklı selim olalım...
    Cevapla
  • Katre Su 16 yıl önce Şikayet Et
    Yüreklerde yaşıyorlar..... Şerife Bacılar, Nene Hatunlar ölmedi. Bizler herbirimiz birer Şerife bacı, Nene Hatunuz. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Bizler onların torunuyuz. Ben onların torunuyum. Bu vatanı kolay kazanmadık... Yürekler bir olmalı, tek yürek olmalıyız. Birbirimizi eleştirme zamanı değil , millet olarak devlet olarak tek yürek olmalıyız. Gazete köşelerinde insanlara seslerini ulaştıran yazarlar lütfen eleştirmekten vazgeçin zaman birlik olma zamanıdır. Büyük bir imtihandan geçiriliyoruz. Herkes üzerine düşeni yapmalı
    Cevapla
  • can türk 16 yıl önce Şikayet Et
    KASTAMONU. * Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı-Türküsü’nün Kastamonu Türküsü olduğunu, * Kastamonu’nun bir evliyalar şehri olduğunu, * Dünyanın en kaliteli sarımsağının KASTAMONU Taşköprü’de yetiştirildiğini, * Dünyaca ünlü efes harabelerinin bir eşi olan pompeipolis antik kentinin KASTAMONU Taşköprü ‘de olduğunu biliyor muydunuz ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!