Diriliş Ertuğrul 5.sezonu nerede çekiliyor? Yeni çekim yeri ve seti...

Kasım ayı itibariyle yeni sezonu başlayan Diriliş Ertuğrul yeni seti büyük olay oldu. Peki TRT 1 ekranlarının izlenme rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul 5.sezonu nerede çekiliyor? Oyuncu kadrosunda Engin Altan Düzyatan, Hande Soral, İlker Aksum gibi isimlerin yer aldığı Diriliş Ertuğul seti ve görüntüleri...

Diriliş Ertuğrul 5.sezonu nerede çekiliyor? Yeni çekim yeri ve seti...
Diriliş Ertuğrul 5.sezonu nerede çekiliyor? Yeni çekim yeri ve seti...
GİRİŞ 16.11.2018 13:55 GÜNCELLEME 16.11.2018 13:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Önümüzdeki sene ismi ve konsepti değişecek olan Diriliş Ertuğrul 5.sezon çekim yeri belli oldu. Oyuncu kadrosunda büyük değişikliğe giden ve bu sene geç başlayan Diriliş Ertuğrul yeni seti görenleri şaşkına çevirdi. Peki Diriliş bu sezon nerede çekiliyor. Engin Altan Düzyatan, Hande Soral, İlker Aksum gibi isimlerin yer aldığı TRT 1'in dönem dizisi Diriliş Ertuğul seti ve yeni görüntüleri haberimizde...

 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL NEREDE ÇEKİLİYOR?

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, Tekden Film ve Bozdağ Film Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bozdağ, TRT yöneticileri, Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan, İlker Aksum, Hande Soral, Cengiz Coşkun, Nurettin Sönmez, Ayberk Pekcan, Kayra Şenocak, Arif Diren, Burçin Abdullah, Orçun İynemli, Emre Üçtepe, Kerem Bekişoğlu, Ali Buhara Mete’nin aralarında bulunduğu oyuncular katıldı.

 

Diriliş Ertuğrul Seti

Yeni sezonda yeni set ile sevenlerinin karşısına çıkan Diriliş Ertuğrul'un bazı bölümlerinin İstanbul’da Beykoz ve Riva civarlarında çekiliyor. 

Diriliş Ertuğrul 5 sezonun geç başlamasının sebebi ise yeni setinin değişimi uzun sürmesi oldu. Riva’daki plato, asıllarına uygun şekilde yapılan 600 metrekarelik Süleyman Şah otağı ve 35 adet çadırla birlikte toplam 40.000 m2 alanda kuruldu.

Diriliş Ertuğrul Çekim Yeri
Diriliş “Ertuğrul” set alanında ayrıca 12 adet değişik ebatlarda oba dükkanları, 1 adet kilimhane, otağ meydanı ve talimhane yer alıyor. Beykoz Kundura Fabrikası’nda 6000 m2’lik kapalı alana Halep, Halep Sarayı, arz odası, konuk odaları, koridorlar, zindanlar, Karatoygar mekanı, Selçuklu kasrı, Tapınakçılar salon ve odaları, tekke ve çadır içleri yapıldı. Yine Kundura Fabrikası’ndaki 5000 m2’lik açık alana Halep Çarşısı, kale içi, Süleyman Şah çadır içi, tapınakçıların zindanı, koridoru ve ibadethanesi inşa edildi.

Önümüzdeki sezon Diriliş Osman'ın başlamasıyla birlikte dizi setinde yine ciddi değişiklikler yapılacağı ön görülüyor.

DİRİLİŞ OSMAN NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Sosyal medya hesabından oyuncu Burak Özçivit ile fotoğrafını paylaşan Bozdağ "Dünyanın pek çok bölgesinde 65'ten fazla ülkede beğeniyle takip edilen "Diriliş Ertuğrul" dizisi, 2019-2020 sezonunda izleyicisiyle "Diriliş Osman" konseptiyle buluşacak. Uzun süredir büyük bir titizlikle yürüttüğümüz projede Osman karakterine ise Burak Özçivit hayat verecek. Bu vesileyle yol arkadaşlığımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." yazdı.

Diriliş Yeni Seti

YORUMLAR 6
  • Kültürpark. 5 yıl önce Şikayet Et
    İstanbula yakın bir set kurulması çok mantıklı. Bence çekim olmayan günlerde paralı bir park haline getirilip, ek gelir elde edilebilir. Memlekete para lazım :)
    Cevapla
  • CİHAN AKTAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    YA allah aşkına burak öz civit nerden cıktı ünlü olmayan birini getirirn diriliş osmanda daha heyecanlı ve zevkli olur
    Cevapla
  • Mete TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
    Severek izliyoruz. Ancak ilk bölümdeki Osman karakteri hiç olmamış. Tip olarak günümüz Türkiye'sinde ve 23 Nisan da şiir okuyan çocuklar gibi olmuş.
    Cevapla
  • amca 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen diziyi izliyomusun???
    Cevapla
  • TürkMücahid 5 yıl önce Şikayet Et
    sen, oynar mısın:))
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    on numara bi oyuncu bulmuşlar. çokta yakışmış osman karakterine.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!