Kıvanç Tatlıtuğ kimdir, kaç yaşındadır? Çarpışma'nın Kadir Komiseri...

Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ekranlara yepyeni bir proje ile geri döndü. Elçin Sangu ile başrolü paylaştığı Çarpışma dizisi ile Show TV'de olacak. Peki, 2005 yılında Gümüş dizisi ile hayatımıza giren 2002 yılının Best Model of Turkey birincisi Kıvanç Tatlıtuğ kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Kıvanç Tatlıtuğ kimdir, kaç yaşındadır? Çarpışma'nın Kadir Komiseri...
Kıvanç Tatlıtuğ kimdir, kaç yaşındadır? Çarpışma'nın Kadir Komiseri...
GİRİŞ 29.11.2018 16:05 GÜNCELLEME 29.11.2018 16:06

Modellikten aktörlüğe giden başarılı hikayesi ile en sevilen Türk oyuncularından Kıvanç Tatlıtuğ, yeni dizisi Çarpışma ile ekranlara geri dönüyor. Uzun zamandır ekranlardan uzak olan başarılı oyuncu yeni projesinde Elçin Sangu, Onur Saylak, Erkan Can gibi başarılı oyuncularda beraber rol alacak. Peki, 2005 yılında Kanal D ekranlarında olan Gümüş dizisindeki Mehmet karakteri ile hayatımıza giren Kıvanç Tatlıtuğ kimdir? İşte, yeni karkateri Kadir Adalı ile sevenlerinin karşısında olacak olan Kıvanç Tatlıtuğ başarılı hayat hikayesi ve merak edilenleri...

 

 

KIVANÇ TATLITUĞ KİMDİR?

 

 

27 Ekim 1983 tarihinde Adana'da dünyaya gelen Kıvanç Tatlıtuğ, Edirneli bir anne ile Boşnak kökenli Adanalı bir babanın evladıdır. Kariyerine modellik ile başlayan Tatlıtuğ 2002 yılında Best Model of Turkey ve ardından da Best Model of the World seçilmiştir. Ardından sayısız dizi ve filmde rol alan ünlü oyuncu ilk tecrübesini 2005 yılında Songül Öden ile başrolü paylaştığı Gümüş dizisi ile olmuştur.

Oyunculuğun yanında profesyonel şekilde basketbol oynayan Tatlıtuğ, Adana'dayken “Fiskobirlik”, “Güney Sanayi”, “Çukurova Kulübü”, “Devlet Su İşleri” ve “Tarsus Amerikan Kulübü” gibi kulüplerde basketbol oynadı. Ülkerspor'dan teklif gelmesiyle 2 yıl orada oynadı. Ardından 1 yıl Beşiktaş, 1 yıl da Fenerbahçe'de oynadı. Tekrar Beşiktaş'a dönen Tatlıtuğ'un antrenman sırasında sakatlanmasının ardından basketbol kariyeri mecburen sonlandı. 

Kıvanç Tatlıtuğ'un mankenliğe adımı, annesinin bir marketin camında gördüğü mankenlik ilanıyla olmuştur. Oğlunun bir fotoğrafını şirkete göndermesiyle, Tatlıtuğ mankenliğe adım atmış olur. Bu mesleği beğenmesiyle ardından gelen teklifleri de değerlendirmiş ve profesyonel anlamda manken olmuştur.

İki yıl ajanslarla birlikte çalıştıktan sonra, 2002 Best Model of Turkey manken yarışmasına katıldı ve birinci oldu. Böylece aynı yıl içerisinde Best Model of the World'e katılmaya hak kazandı.

Ardından katıldığı Best Model of the World yarışmasını da kazanan Tatlıtuğ, artık uluslararası camiada da tanınan bir isim oldu. Fransız mankenlik ajansı Success'ten gelen teklifle Paris'e yerleşti ve 1,5 yıl orada yaşadı.

Kıvanç Tatlıtuğ Paris'te yaşadığı dönemde birçok dizi teklifi aldı. Bu teklifleri değerlendirmek üzere Türkiye'ye gelen Tatlıtuğ, Okan Bayülgen'den ve Devlet Tiyatrosu oyuncusu Laçin Ceylan'dan oyunculuk eğitimi aldı.

2005 yılında ilk rolünü alan ünlü oyuncu Kanal D ekranlarında yayınlanan Gümüş dizisinde Songül Öden ile başrolü paylaştı. Dizide canlandırdığı Mehmet karakter ile çok sevildi. Gümüş dizisi yurt dışında özellikle Arap Dünyasında büyük yankı uyandırdı. Ardından Menekşe ile Halil'de Halil karakterini canlandırdı. Amerikalılar Karadeniz'de 2 adlı filmde oynadı.

2008'de Beren Saat'le başrolünü paylaştığı, Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı Behlül Haznedar karakteri ile ekranların aranan yüzü oldu. Dizide canlandırdığı Behlül Haznedar karakteri, Tatlıtuğ'a Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü kazandırdı.

2010'da Ezel dizisinde, dizinin bitmesine yakın Sekiz adlı yan karakteri canlandırdı. Bunun dışında birkaç reklam filminde de yer aldı. Kanal D'de yayınlanan Kuzey Güney adlı dizide Buğra Gülsoy ile birlikte başrolü paylaştı.

2013'te Yılmaz Erdoğan'ın yazıp yönettiği şiirsel hayatı konu alan Kelebeğin Rüyası adlı dram filminde Mert Fırat ile başrolleri paylaştı. Tatlıtuğ, II. Dünya Savaşı döneminde Zonguldak'ta yaşayan ve genç yaşta veremden ölen şairler Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu'nun hayat hikayesini anlatan "Kelebeğin Rüyası" filminde, Muzaffer karakterini canlandırmıştır.

2016-2017 sezonunda ekranda olan Cesur ve Güzel dizisinde rol almış ve dizide başarılı oyuncu Tuba Büyüküstün ile başrolü paylaşmıştır. Son olarak Yılmaz Erdoğan'ın efsane filmi Organize İşler'in 2.filminde rol almıştır. Şimdilerde ise başrolünü Elçin Sangu ile paylaşacağı Çarpışma dizisi ile ekrana dönmüştür. 

Kıvanç Tatlıtuğ 2016 yılında tasarımcı Başak Dizer ile dünya evine girmiştir. 

ROL ALDIĞI SİNEMA FİLMLERİ:

2007 Amerikalılar Karadeniz'de 2

2010 Oyuncak Hikayesi 3 (Seslendirme)

2013 Kelebeğin Rüyası (En İyi Erkek Oyuncu)

2018 Hadi Be Oğlum

2018 Organize İşler 2

ROL ALDIĞI DİZİLER:

2005-2007 Gümüş 

2007-2008 Menekşe ile Halil 

2008-2010 Aşk-ı Memnu 

2011-2013 Kuzey Güney 

2014 Kurt Seyit ve Şura 

2016-2017 Cesur ve Güzel 

2018- Çarpışma 

Çarpışma dizisi bu akşam başlıyor! Çarpışma oyuncuları kimdir?

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MEB'den son dakika yeni müfredat açıklaması
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!