TRT Genel Müdürü Eren, EBU yönetiminde

TRT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Eren, TRT'nin de kurucu üyeleri arasında bulunduğu Avrupa Yayın Birliği (EBU) Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.

TRT Genel Müdürü Eren, EBU yönetiminde
TRT Genel Müdürü Eren, EBU yönetiminde
GİRİŞ 08.12.2018 14:47 GÜNCELLEME 08.12.2018 14:47

TRT'den yapılan açıklamada EBU'nun Genel Kurul toplantısının İsviçre'de yapıldığı belirtildi.

Genel Kurulun ikinci gününde gerçekleştirilen yönetim kurulu seçimlerinde Eren, kendisine rakip olan Avusturya Radyo Televizyonu (ORF) Genel Müdürü Alexander Wrabetz'ten daha fazla oy alarak, 2019-2020 EBU Yönetim Kurulunun 9 üyesinden biri oldu.

2019-2020 döneminde görev yapmak üzere EBU Yönetim Kurulundaki 9 koltuk için, 11 kamu hizmeti yayıncısı ülkeden 12 üst düzey yönetici aday oldu. Yapılan ön elemede, aday sayısı 9'a indirilerek Almanya, Çekya, İsveç, İtalya, İsviçre, Portekiz, Rusya, Vatikan ve Türkiye kamu yayıncılarının adayları önerildi.

EBU, İtalya'ya karşı Slovenya, Türkiye'ye karşı ise Avusturya rakip olduğunu bildirdi ancak, Slovenya son anda adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Diğer ülkelerin adayları açık oylama usulüyle doğrudan seçilirken, TRT Genel Müdürü Eren ve Avusturya kamu yayıncısı ORF Genel Müdürü Alexander Wrabetz arasında bir seçim yapılabilmesi için gizli oylama gerçekleştirildi. Yapılan oylamada İbrahim Eren 661 oy alarak, 116 puan farkla Alexander Wrabetz karşısında galip geldi.

Eren ayrıca, Ekim 2018'de gerçekleştirilen seçimlerde oy birliğiyle Asya Pasifik Yayın Birliği (ABU) Başkan Yardımcılığına seçilmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı
Suudi Arabistan ve BAE'den İran'a operasyon darbesi! Tüm planı ABD'ye sızdırmışlar