Anadolu Yayıncılar Derneği'nden 10 Ocak mesajı

10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısı ile Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan Bir açıklama yaptı.

Anadolu Yayıncılar Derneği'nden 10 Ocak mesajı
Anadolu Yayıncılar Derneği'nden 10 Ocak mesajı
GİRİŞ 09.01.2019 18:11 GÜNCELLEME 09.01.2019 18:11

Sinan Burhan, Evrensel meslek ilkeleri; kamu yararı, özel hayata saygıyı, hukukun temel ilkelerini üstün tutan bir anlayışla yapılan meslek icrası milletin basına duyduğu güveni daha da artacaktır. Basının itibarı bizler için önemlidir. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medya hepimizin arzusudur. Demokrasinin sağlam temellere oturtulmasında Gazetecilerin ve dolayısı ile medyanın çok önemli bir yeri vardır. Değerlendirmesinde bulundu.

Sinan Burhan, Kâğıt fiyatlarının artması nedeni ile gazetelerin kapandığını, Telif haklarında düzenlemenin yapılmamasından dolayı radyoların, televizyonların sesinin kısıldığını, Türksat ücretlerinin yüksek olması sebebiyle yerel kanalların kilit vurduğunu söyledi. Burhan, Ekonomik koşullarla beraber sektörde işsizliklerin arttığını, birçok yerel medyanın personel çıkarttığını ifade etti.  Anadolu Medyasının bu milletin vicdanı, sesi kulağı, Ülkesinin de can damarı olduğunu vurgulayan Burhan Anadolu medyası için gerekli düzenlemelerin bir an evvel yapılması gerekir dedi.

Basın çalışanlarının karşılaştıkları her türlü zorluklara rağmen görevlerini fedakârlıkla yaptıklarına işaret eden Sinan Burhan, "Haber peşinde, toplumsal olaylarda, afetlerde, savaşlarda, çatışmalarda canlarını hiçe sayarak geçen bir yaşam biçimidir gazetecilik. Her türlü zorluklara göğüs geren çalışan gazeteciler takdir ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz. Görevlerini yaparken hayatını kaybeden tüm basın çalışanlarını da rahmetle anıyoruz dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor