Diriliş Ertuğrul'da Ertuğrul Bey tarihte toplamda kaç kere evlenmiştir?

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisi Ertuğrul Gazi'nin hayatını konu alan senaryosuyla izlenme rekorları kırmaya devam ediyor. Yeni bölümleri heyecanla takip edilen Diriliş'te Ertuğrul Gazi tarihte kaç kere evlenmiştir?

Diriliş Ertuğrul'da Ertuğrul Bey tarihte toplamda kaç kere evlenmiştir?
Diriliş Ertuğrul'da Ertuğrul Bey tarihte toplamda kaç kere evlenmiştir?
GİRİŞ 30.01.2019 15:50 GÜNCELLEME 30.01.2019 15:50

Diriliş Ertuğrul’da Halime Hatun’un ölümüyle şaşıran izleyici, Ertuğrul Gazi’nin kaç eşi olduğunu ve Halime Hatun’dan sonra evlenip evlenmediğini merak ediyor. Yeni bölümde yaşanan isteme sahnesiyle birlikte Ertuğrul Bey'in gerçek tarihte kaç kere evlendiği araştırılmaya başlandı.

ERTUĞRUL GAZİ’NİN EŞLERİ KİMLER?

 

 

93 yıl yaşayan Ertuğrul Bey gerçek tarihte sadece bir kere evlenmiştir.  Halime Hatun'un vefatından sonra Ertuğrul Gazi hiç evlenmemiştir. Bu evliliğinden Gündüz Alp, Saru Batu Savcı Bey ve Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi adında üç evlat sahibi olmuştur.

Ertuğrul Gazi, 1281 senesinde 93 yaşlarında iken Söğüt'te vefat etmiştir. 

 

ERTUĞRUL GAZİ'NİN ÇOCUKLARI

Oğuzların Kayı boyunun lideri ve Osmanlı Beyliği'nin kurucusu Osman Bey'in babası olan Ertuğrul Gazi'nin, Osman Bey'den başka çocukları da vardı. Diğer çocuklarının isimleri ise; Saru Batu (Savcı Bey) ve Gündüz'dür. Ertuğrul Gazi'nin aynı zamanda Sungur Tekin, Gündoğdu ve Dündar isimli üç de kardeşi bulunmaktadır.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi