Tüm dikkatleri üzerine çeken usta şef Hazer Amani kimdir? Hayatı...

TV8 ekranlarına damgasını vuran Masterchef Türkiye isimli yarışma programının jüri kadrosunda yer alarak tanınırlık kazanan Hazer Amani kimdir? Türkiye'de hemen herkes tarafından tanınırlık kazanan ve son dönemlerde magazin gündeminde de adından sıklıkla söz ettiren usta şef Hazer Amani aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Tüm dikkatleri üzerine çeken usta şef Hazer Amani kimdir? Hayatı...
Tüm dikkatleri üzerine çeken usta şef Hazer Amani kimdir? Hayatı...
GİRİŞ 18.01.2019 11:09 GÜNCELLEME 18.01.2019 11:09

Kamuoyu tarafından magazin gündemin yer alan gelişmelerin akabinde Hazer Amani kimdir? sorgusu ağırlıklı biçimde yürütülmeye başlandı. Bilindiği üzere Hazer Amani, Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği TV8 ekranlarına taşınan Masterchef Türkiye adlı yemek yarışması programının jüri üyeliği kadrosunda bulunmaktaydı. Jüri koltuğunda Hazer Amani; Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya ile beraber oturmasının ardından geniş kitlelerin tanıdığı bir isim haline gelmiştir. 

 

 

Bizim Hikaye yapımına veda ederek bundan böyle yer almayacak isim kim?

Diğer taraftan Hazer Amani aslen nereli ve kaç yaşındadır? araştırmasını yürüten kişiler için de, 1977 tarihinde Ankara'da hayata gözlerini açmıştır ve baba tarafından İran Reşt'li, anne tarafından ise Türk'tür. Hazer Amani,TED Ankara kolejinde eğitim görmesinin ardından yüksek lisans eğitimini ise Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji bölümünden tamamlayarak mezun olmuştur. 

 

 

Elimi Bırakma projesinde beklenmeyen ayrılık! Yerine hangi isim geldi?

Henüz genç yaşlarından beri mutfağa karşı büyük bir ilgisi olan usta şef Hazer Amani, Güney Afrika'a bulunan Cordon Bleu'ya giderek burada 3 yıl boyunca aşçılık alanında eğitim görmüştür. Bir otelde baş aşçı unvanıyla görevini icra ettiği sırada Yusuf Köksal ile tanışmasının ardından Türkiye'ye yerleşme kararı almıştır. Ve ülkemizde yer alan bir gıda firmasında Türkiye şefi olarak faaliyetler üstlenen Hazer Amani, 2011 tarihine gelindiğinde ise ''En Yaratıcı Şefi'' ödülünü almaya layık görülmüştür. 

Yemek programlarına konuk olarak katılım sağlayan Hazer Amani, televizyon ekranlarında bir dönem yayınlanan Kiraz Mevsimi adlı dizi projesinde de konuk olarak yer almıştır. 2013 tarihinde ise Deniz Mumcuoğlu ile beraber dünya evine giren Hazer Amani, son olarak TV8 ekranlarında izleyici kitlesini ağırlayan Masterchef Türkiye isimli yemek programının jüri üyeliği kadrosunda bulunmasıyla önemli bir çıkışa imza atmıştır.

hazer amani kimdir aslen nereli ve kaç yaşındadır

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi