Hatrı sayılır yapımlarda kendini gösteren Hazal Kaya kimdir? Ayrıntılar!

Televizyon ve sinema projelerinde üstlendiği rollerle beraber oyunculuk kariyeri basamaklarını tırmanan Hazal Kaya kimdir? Ali Atay'la sonsuz birlikteliğe imza atan Hazal Kaya aslen nereli ve kaç yaşındadır? Bizim Hikaye adlı dizi projesinde Filiz karakterini canlandıran Hazal Kaya'nın hayatı ve bilinmeyenleri!

Hatrı sayılır yapımlarda kendini gösteren Hazal Kaya kimdir? Ayrıntılar!
Hatrı sayılır yapımlarda kendini gösteren Hazal Kaya kimdir? Ayrıntılar!
GİRİŞ 23.02.2019 14:53 GÜNCELLEME 23.02.2019 14:54

Genç yaşlardan itibaren hatrı sayılır dizi ve sinema projelerinde oyunculuk performansını sergileme fırsatı yakalayan yıldızı parlayan isimlerden Hazal Kaya, özel yaşantısıyla da geniş bir kesimin hakkında detaylı bilgiye erişmek istediği biri haline geldi. Şu anki dönemde Fox TV ekranlarında yayın hayatına devam eden Bizim Hikaye adlı dizi projesinde baş rol üstlenen Hazal Kaya, kendisi gibi oyuncu Ali Atay'la hayatını birleştirdi. Peki, Aşk-ı Memnu, Adını Feriha Koydum ve Bizim Hikaye gibi büyük sükse yakalayan uzun soluklu yapımlarda yer alarak geniş bir kesimin beğendiği ve ilgiyle takip ettiği oyunculardan Hazal Kaya kimdir? Hazal Kaya aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Hazal Kaya ile yuva kuracak Ali Atay kimdir? Hakkında bilinmeyenler...

ALİ ATAY'LA DÜNYA EVİNE GİREN HAZAL KAYA KİMDİR?

Ali Atay’la dünya evine giren Hazal Kaya, 1 Ekim 1990 tarihinde İstanbul’da hayata gözlerini açmıştır. İlkokul eğitimini Gaziosmanpaşa İlköğretim Okulu, ortaokul eğitimini Çapa Atatürk İlköğretim okulunda bitiren Hazal Kaya, lise eğitimini ise İstanbul İtalyan Lisesi’nde tamamlamıştır. Aslen Gaziantepli olan güzel oyuncu, İstanbul Balat’ta büyümüştür. Hem annesi hem de babası avukat mesleğini icra eden Hazal Kaya, üniversite eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans bölümünden tamamlayarak mezun olmuştur.

 

 

Lisede eğitim yaşantısını sürdürürken bir içecek firmasının reklam filminde yer alarak ilk defa kameralar önüne geçmiştir. 2006 tarihine gelindiğinde ise ilk Acemi Cadı isimli dizi projesinde yer alarak ilk kez oyunculuk performansını gösterme olanağı elde etmiştir.

Acemi Cadı yapımında deneyim sağlayan Hazal Kaya, 2007 tarihinde lise eğitimine devam ederken Genco isimli dizi projesinde başrol üstlenmiştir. Ardından Kanal D ekranlarına taşınan dönemin ses getiren dizilerinden Aşk-ı Memnu’nun oyuncu kadrosunda yer alarak burada Nihal Ziyagil karakterine hayat vermiştir.

Hazal Kaya’nın ilk kez rol aldığı sinema filmi projesi de Selçuk Aydemir imzasıyla 2011 tarihinde vizyona giren Çalgı Çengi’dir. Türkçe’nin yanı sıra Almanca, İngilizce İtalyanca dil bilgisi bulunan Hazal Kaya; 2011 tarihinde Show TV ekranında izleyici kitlesini ağırlayan ve dönemin en çok izlenen dizi projelerinde Adını Feriha Koydum’da Feriha rolünü üstlenmiştir.

Hazal Kaya şu anki dönemd, FOX TV ekranlarında her Perşembe seyircisinin karşısına geçen Amerikan yapımı Shameless’ten uyarlama “Bizim Hikaye” isimli dizi projesinde Filiz karakterini hayat vermektedir. Tüm bunların yanı sıra Hazal Kaya, 1.58 metre boyunda, 49 kilo ve Terazi burcudur.

ali atay hazal kaya

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar