Son dönemlerde adından söz ettiren Ali Atay kimdir? Nereli, yaşı kaç?

Bir dönemin ses getiren projelerinden Leyla ile Mecnun'da canlandırdığı rolle akıllara kazınan başarılı oyuncu Ali Atay kimdir? Nikah masasında Hazal Kaya ile birlikte bir ömür boyu beraberliğe evet diyen Ali Atay aslen nereli ve kaç yaşındadır? The Band grubunun vokalistliğini üstlenen Ali Atay'ın bilinmeyenleri!

Son dönemlerde adından söz ettiren Ali Atay kimdir? Nereli, yaşı kaç?
Son dönemlerde adından söz ettiren Ali Atay kimdir? Nereli, yaşı kaç?
GİRİŞ 23.02.2019 14:53 GÜNCELLEME 23.02.2019 14:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ali Atay, 2011 tarihinde TRT1 ekranlarında yayın hayatına başlayan ve o dönemde yüksek izlenme oranları başarısıyla adından sıkça söz ettiren Leyla ile Mecnun isimli dizi projesinde üstlendiği Mecnun rolüyle hemen herkesin sevdiği bir isim haline gelmiştir. Ali Atay, tıpkı kendisi gibi pek çok önemli projelerde oyunculuk yapan Hazal Kaya ile uzun bir süredir devam ettirdikleri mutlu beraberliklerini evlilikle taçlandıracak. 

 

 

Ali Atay'la dünya evine girecek Hazal Kaya kimdir? Gerçek yaşı kaçtır?

Baş rol oyuncusu olarak yer aldığı Leyla ile Mecnun kadrosunun oluşturduğu Leyla The Band isimli grubun vokalistliğinde bulunan Ali Atay'ın tam adı Dursun Ali Atay'dır. Aslen Rize'li olan başarılı ve yetenekli oyuncu Ali Atay, 20 Nisan 1976 tarihinde hayata gözlerini açmıştır. Oyunculuk kimliğinin yanı sıra müzisyen ve yönetmen olarak da bilinen Ali Atay lisans eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden tamamlayarak mezun olmuştur.

 

 

Hazal Kaya ile hayatını birleştirecek olan Ali Atay, oyunculuk alanındaki tecrübesini ilk defa İkinci Bahar isimli dizi projesinde Ersin rolünü üstlenerek yaşamıştır. 2014 tarihinde ilk defa yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği, oyuncu kadrosunda ise Ertan Saban ve Serkan Keskin'in bulunduğu Limonata adlı sinema projesinde yer almıştır.

ali atay hazal kaya

2008 tarihinde balerin Ebru Cansız ile dünya evine giren Ali Atay, 2013 tarihinde boşanma kararı almıştır. Cemile, Eşref Saati, Kılıç Günü ve Yapma Diyorum gibi dönemin hatrı sayılır dizi projelerinde ekran önünde yer alan Ali Atay; 2017 tarihinde vizyona giren Türkiye ve Güney Kore’nin ortak yapımı ‘Ayla: The Daughter of War’ isimli savaş türündeki beyaz perde projesinde rol üstlenmiştir.

1999 tarihinde İstanbul’da Berkun Oya’yla beraber Krek isimli tiyatro topluluğunu oluşturmuştur. Topluluğun kuruluşundan itibaren Berkun Oya’nın kaleme aldığı ve yönetmen koltuğunda oturduğu oyunları sahneleniyor.

Leyla ile Mecnun yapımının yönetmeni ve senaristi Onur Ünlü ve aynı projedeki oyuncu dostları Osman Sonant, Serkan Keskin ve Sarp Aydınoğlu ile beraber ‘Leyla the Band’ adlı bir müzik grubu oluşturan Ali Atay, burada grubun vokalistliğinde bulunmaktadır. 

2017 tarihi itibariyle senaryosunu Berkun Oya’nın kaleme aldığı internet ortamında yayınlanan dizi projesi Masum’un oyuncu kadrosunda kendini gösteren Ali Atay burada Okan Yalabık, Haluk Bilginer ve Tülin Özen gibi oyuncularla başrol oyuncusu olarak yer almıştır. 

YORUMLAR 2
  • taşeron 5 yıl önce Şikayet Et
    ne dıyorlar bu
    Cevapla
  • taşeron 5 yıl önce Şikayet Et
    hadı kaptın kızı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
Bahisçi trollün naylon şirketine İBB’den 1.5 milyonluk ihale! İşte belgesi