Diriliş Ertuğrul 135.bölüm fragmanı! TRT 1 Ertuğrul Bey sonunda isyan etti...

Moğolların Obaya baskının ardından nefes kesen bir bölümü geride bırakan Diriliş Ertuğrul 135.bölüm fragmanı yayınlandı. Yeni bölümünde yine heyecan dolu olacak Diriliş Ertuğrul'da savaş başlıyor. Peki Ertuğrul Bey, Osman'ı nasıl kurtaracak? İşte Diriliş Ertuğrul yeni bölüm tanıtımı...

GİRİŞ 11.02.2019 18:40 GÜNCELLEME 11.02.2019 18:40
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ertuğrul Bey "Evlatlarımız için, obalarımız için dişe diş kana kan" diyerek savaşı başlatıyor. Diriliş Ertuğrul yine dopdolu bir bölüm ile ekranlara geliyor. TRT 1 ekranlarının izlenme rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul 135.bölüm fragmanı yayınlandı. Son bölümde obaya hain baskın düzenleyen Moğollar ile savaşa girecek olan Ertuğrul Bey'den yeni bir hamle geliyor. Peki Moğolların elinde tutsak olan Ertuğrul Bey'in oğlu Osman nasıl kurtulacak? 

 

 

Başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın oynadığı ve oyuncu kadrosuna Engin Benli'ninde katıldığı Diriliş Ertuğrul 135.bölümüyle 13 Şubat Çarşamba akşamı Trt 1'de olacak. Nefes kesen bir bölüm ile gelecek olan Diriliş'te savaş yeniden başlıyor.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 135.BÖLÜMÜNDE NELER OLACAK? TAHMİNLER...

 

 

Fragmanda görüyoruz ki Türk obalarından bir sürü çocuk alınmış. Bu çocuklardan biri de Osman. Moğollar bu çocukları "Mankurt" yapacaklarını söylüyor. 

Mankurt bir işkence çeşidi olarak sayılabilir. Son derece acı vericidir. Eski Türklerde ve Moğollarda bu görülür. Kafaları traşlanarak deve derisinden yapılmış bir başlık geçirilen insanlar güneşte bırakılırlar.

Zamanla kuruyan deva derisi kafaya sıkıca yapışı. Bu aradan yeniden uzayan saçlar yer bulamazlar ve kafanın içine (beyine) doğru uzarlar. Kişi zamanla hafızasını kaybederek yaşayan bir robota dönüşür. Bu acılar neticesinde "Mankurt" ismini alan insan, anne ve babasını dahi tanıyamaz hale gelir ve kendisine söylenen her şey sorgusuzca yapan bir köle olur.

Anadolu'da kullanılan "Mankafa" kelimesinin de buradan geldiği düşünülür.

Diriliş Ertuğrul 135.bölüm

Fragmanda Moğol şamanı Osman'ın özel biri olduğunu söylüyor. Osman kaçmaya çalışsa da yakalanıyor. Ertuğrul Bey, Osman kurtaracaktır. Osman bu olaylardan biraz etkilense de baskın bir karakter olduğu için üstesinden çabuk gelecektir. Bu fragmandaki önemli olaylardan birisi de Ertuğrul'un yeniden Börk giymesi. Börk giyerek yine Türk kültürünü yaşatıyor. 

Söğüt'teki Kayı bayrakları kaldırılıyor ve yerine Umuroğluları obasının bayrağı asılıyor. Söğüt'te kısa süre bir karışıklık çıkacak fakat Ertuğrul Bey gelince her şey eskisi gibi olacaktır.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL NE KADAR İZLENDİ?

“Diriliş Ertuğrul”, her bölüm sürpriz dolu yenilenen kadrosu ve güçlenen konularıyla Türkiye ve dünyada izleyicisini arttırmaya devam ediyor. Total’de 14.95, AB’de 15.95, ABC1’de 17.2 reyting alan dizi rakiplerine oranla üç kat daha çok izleniyor. Dün akşamki 135. bölümü ile liderliğini korumaya devam eden dizi, sosyal medyada da “#TürkHürriyetsizOlmaz” etiketi ile büyük yankı uyandırarak, tüm gece Türkiye ve Dünya gündeminde ilk sıralarda yer aldı.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 135.BÖLÜM FRAGMANI

YORUMLAR 13
  • Khan 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah Sultan Baybars ı layıkıyla yaparlar dizide,O kadar para kazanıyor, hala oyuncu kadrosu çok az
    Cevapla
  • fiko 5 yıl önce Şikayet Et
    3-5 figüran değil 1000-2000 figüran ekmek kazansın, efsane yabancı aksiyon filmlerinde de mi ilham alınmaz, yapımcı biraz kesenin ağzını açmalı ve en azından "kuruluş" u efsaneleştirmeli. olayları eleştiren arkadaşım bu bir belgesel değil.
    Cevapla
  • ANaliz 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarihi çarptırmayı bırakın Moğolar selçukluyu ezmiştir bütün beyler moğollara boyun eğmiş ve vergisini vermiştir moğolların gelipte ertuğrulla neye uğraşsın moğollara isyan olayı komple tarihe uygunsuzdur memlük sultanıb baybars moğolları yenip anadoluya geldiğinde bile oğuz obaları moğola isyana yeltenememiştir. Kahranmanlık hikayesi yazacağız diye saçmalamayalım.
    Cevapla
  • ANT 5 yıl önce Şikayet Et
    ANallz siz türkün düşmanısız. Türk özunü 630 ildən çox bir zamanda sübut ləetmişvdir. Bunu niyə bilməzsiniz. Tarixdə ikinci elə bir xalq, devlət olmuşdutmu. Xeyr olmamışdır. Səbəbi isə ədalətdir.
    Cevapla
  • Vatandaşça 5 yıl önce Şikayet Et
    Biraz figürasyonu güçlendirseler artık. bütün mücadele 3-5 kişiyle, yok mu 100-200 figüran, sonra bunları bilgisayar teknolojisiyle çoğaltmak yok mu? Tamam binlerce kişilik ordusu yoktu Kayıların o devirde ama 3-5 Alperenden ibaret de değillerdi.
    Cevapla
  • osmancik 5 yıl önce Şikayet Et
    cok haklisin
    Cevapla
  • sefer 5 yıl önce Şikayet Et
    Dizide sürekli dava, türk birliği ve kızıl elma ülküsü vurgulanıyor. Ancak diziyi izlerken dikkatimi çeken en önemli husus, ne kadar çok hain varmış oluyor. Türk milleti tembel olabilir, neme lazım diyebilir, umursamaz olur, ama bu kadar hain çıkarır mı bilemiyorum. Koskoca Ertuğrul bey'in etrafına yanına bu kadar hain sokulabiliyor??!! Dizi yapımcıları sorumluluk alıp, reyting uğruna içimizde ne kadar hain varmış algısı yerine birlik, beraberlik içinde milli ve maveni duyarlılık geliştirmeli. Dizi bu halde resmen dedikodu fitne fesat dizilerine döndü. Halihazırda, Osmancık - Kuruluş dizisine yaklaşması imkansız.
    Cevapla
  • En son osmanlıyım 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarihe dönüp bir bakarsan , yıkılmış olan bütün türk devletlerinin dışardan yıkılamadığını ve hep içerden satın alınan hainlerin sayesinde yıkıldığını ayan ve beyan görürsün ... acı dimi ama gerçek ... geriye dönmene gerek yok yaşadığımız bu güne de baksan ne kadar kansız, vatansız ve bu millete düşman ne kadar vatan haini olduğunu göreceksın zaten vesselam...
    Cevapla
  • fatihK 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda bile hain dolu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı