Dragos gerçekte nasıl ölüyor? Diriliş Ertuğrul Dragos tarihte var mı?

Diriliş Ertuğrul'da yer alan Dragos karakteri aslında nasıl ölüyor? Diziye 5 sezonda katılan İlker Aksum yani Dragos gerçek tarihte var mı? Finale kısa bir zaman kala Ertuğrul Bey düşmanlarını teker teker yok ediyor. İşte onlardan biri olan Dragos hakkında merak edilenler...

Dragos gerçekte nasıl ölüyor? Diriliş Ertuğrul Dragos tarihte var mı?
Dragos gerçekte nasıl ölüyor? Diriliş Ertuğrul Dragos tarihte var mı?
GİRİŞ 17.04.2019 11:04 GÜNCELLEME 17.04.2019 11:14

Ertuğrul Bey'in baş düşmanı olarak diziye katılan Dragos obaya Zangoç olarak sızdı. Hain planları ile ön plana çıkan Yunan komutan Dragos Osmanlı Devletinin temellerinin atıldığı Söğüt’ü almak ve kendi hükümdarlığını sürdürmek istemiştir. Fakat gerçek tarihte Dragos isimli bir düşmanın varlığından bahsedilmiyor. Yazılı tarihte bu ismin geçmiyor olması gerçekte olmaması anlamına gelmiyor. Kayı boyu bir çok düşmanla mücadele vermiştir. Resmi kaynaklarda ismi geçmese de Dragos karakteri Kayı boyunu uğraştırmış olabilir. 

 

 

Dragos dizide Ertuğrul bey yahut Osman tarafından hain planlarının ve bedelini en ağır şekilde ödeyerek can verecektir. Bu karakterin diziden ne zaman ayrılacağı ise henüz bilinmemektedir.

DRAGOS KARAKTERİNİ OYNAYAN İLKER AKSUM KİMDİR?

 

 

23 Mayıs 1971 senesinde doğan İlker Aksum aslen Ispartalıdır. Annesinin adı Nurten Aksum babasının adı Mehmet Bülent Aksum subay pilottur. İlkay ve Alpay adında ikiz kardeşleri vardır.

lker Aksum, Etimesgut Şeker İlkokulu'nda başlar okul hayatına. Mehmetçik Lisesi'nden mezun olmuştur. 1989 yılında girdiği Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarını 1993 yılı sonunda bitirmiştir. 

Oyunculuk kariyeri boyunca bir çok projede yer alan İlker Aksum son olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın oynadığı Diriliş Ertuğrul dizisinde Dragos karakterini oynamıştır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu