Diriliş Ertuğrul'da şoke eden ayrılık! Turgut Alp ve Mergen ölüyor mu?

TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve finaline sayılı günler kala Diriliş Ertuğrul'da bir isim daha dizi kadrosundan ayrıldı. Son bölümünde savaş sahneleriyle nefesler kesen Diriliş Ertuğrul'da Turgut Alp karakterini oynayan Cengiz Çoşkun'da diziden ayrılacak mı? İşte Diriliş'te yaşanan son gelişmeler...

Diriliş Ertuğrul'da şoke eden ayrılık! Turgut Alp ve Mergen ölüyor mu?
Diriliş Ertuğrul'da şoke eden ayrılık! Turgut Alp ve Mergen ölüyor mu?
GİRİŞ 04.05.2019 09:26 GÜNCELLEME 04.05.2019 09:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Diriliş Ertuğrul son bölümünde yaşanan savaş sahnesi izleyenleri adete şoke etti. Beybolat'ın kimliği açığa çıkmasından sonra önemli adımlar atan Ertuğrul Bey tutsak düştü. Albastı tarafından yakalanan Ertuğrul Bey gözleri önünde Mergen öldürüldü. Sevilen dizi Diriliş Ertuğrul'un finaline kısa bir süre kala Mergen karakterini oynayan Ali Buhara Mete diziden ayrıldı. 

 

 

ALİ BUHARA METE KİMDİR?

Ali Buhara Mete İstanbul Bilgi Üniversitesi, Siyaset Bilimi bölümünden mezun olmuştur.

 

 

1983 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Ortaklar, Yolun Sonu, Eşref Saati, Halil İbrahim Sofrası, Bir Kadın Tanıdım, Kurtlar Vadisi Pusu, Yarım Kalan, Posta Kutusu, Sevda Kuşun Kanadında, Kurtlar ve Çakallar ve Direniş Karatay gibi projelerde rol almıştır.

Kurtlar Vadisi Pusu’nun ve Posta Kutusu isimli sinema filminin senaryo çalışmalarında yer almıştır.

Diriliş Ertuğrul Mergen

TURGUT ALP KİMDİR? TARİHTE NASIL ÖLDÜ?

Peki savaş sırasında ağır yaralanan Turgut Alp ölecek mi? Cengiz Çoşkun diziden ayrılacak mı? Diriliş Ertuğrul 147.bölüm fragmanının yayınlanmasıyla birlikte izleyiciler bu konuyu araştırmaya başladı.

Hayatına dair çok az bilgi bulunan Turgut Alp'in tarihi bir şahsiyet olmayıp halk rivayetlerinde ortaya çıkan efsanevi bir kişi olduğu da ileri sürülmektedir. Bu iddianın yanı sıra ilk Osmanlı kronikleri yanında bazı Bizans kaynaklarında çeşitli askeri faaliyetlerden dolayı adı anılmaktadır. İsminde bulunan Alp kelimesi bir unvandır. Bu unvan onun veya babasının Selçuklu Devleti'nin hizmetinde dirlik sahibi olduğuna işaret etmektedir.

Turgut Alp'in 1334-35 yıllarında sağ olduğu fakat epeyce yaşlı olduğu bilinmektedir. İnegöl çevresinde Keşiş dağı yakınında yaşayan dervişlerden Geyikli Baba ile yakınlığına dair bazı rivayetler vardır. Turgut Alp'in adı ölümünden sonra İnegöl yöresine verilmiş ve burası Turgut-ili diye anılmıştır. Erken dönem Osmanlı'da yaşayan tarihçilerden Aşıkpaşazade, Neşri ve diğer tarihçiler de İnegöl yöresini Turgut-ili şeklinde anmaktadır. Bu adlandırma 16. yüzyıldan itibaren ortadan kalkmıştır.

Turgut Alp Ölümü

İlk Osmanlı kaynaklarındaki rivayetlere göre Turgut Alp, Osman Bey'in yanında bulunmuş ve Yarhisar'ın alınmasına katılmış ve ardından İnegöl'ün fethiyle görevlendirilmiştir. Kaynaklarda Turgut Alp'in şehri kuşatırken Osman Bey'in de yardıma geldiğine değinilmektedir. Ayrıca İnegöl'ün fethi sırasında şehrin tekfuru Aya Nikola'nın Türklere karşı düşmanca hareketleri yüzünden idam edildiği ve şehrin idaresinin Turgut Alp'e verildiği kaydedilmiştir. Daha sonra Turgut Alp, Köse Mihal ile birlikte Orhan Gazi'nin yanında Atranos yani Orhaneli'nin fethine katılmıştır. Orhan Bey'in geldiği haberini alan Atranos hakimi hisardan kaçarken bir kayadan düşüp ölmüştür ve kale kolayca ele geçirilmiştir. Aynı zamanda Atranos'un alınması Bursa'nın da fethini kolaylaştırmıştır.

Tarihte Turgut Alp’in nasıl öldüğü hakkında pek bilgi yer almasa da 14.yüzyılın başlarında hayatını kaybettiği, ve yaşamı boyunca Osman Bey’e en iyi hizmet eden askerlerden biri olduğu bilinmektedir.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 147.BÖLÜMÜ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Yönetmenliğini Metin Günay'ın üstlendiği "Diriliş Ertuğrul"da oyuncu kadrosunda Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan, İlker Aksum, Hande Soral, Didem Balçın, Cengiz Coşkun, Nurettin Sönmez, Ali Ersan Duru, Şafak Başkaya, Ayberk Pekcan, Kayra Şenocak, Arif Diren, Burçin Abdullah, Orçun İynemli, Emre Üçtepe, Kerem Bekişoğlu ve Ali Buhara Mete gibi isimlerin bulunduğu Diriliş Ertuğrul 147.bölümüyle 8 Mayıs çarşamba tarihinde TRT 1 ekranlarında yayınlanacak.

YORUMLAR 5
  • kaptan 4 yıl önce Şikayet Et
    TURGUT ALP ölmüyor neden derseniz greck tarih te turgut alp ileriki zaman larda bir kaska sehir e kale komutani olarak ertugrul tarafindan görevlendildigi yani bir baska sehirde sehrin komutani valisi görevi üstlendigi bilgisini okumustum :
    Cevapla
  • Turgut 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer Turgut Alp 'i böyle saçma bir şekilde öldürülürse bu diziyi bir daha izlemem.
    Cevapla
  • Olmex 4 yıl önce Şikayet Et
    Olmez
    Cevapla
  • ertugrul 4 yıl önce Şikayet Et
    turgut alp ölmüyor.. nerden biliyorum diyecekseniz: Abdurrahmanin instagram sayfasindan ögrendim. Kendisi "Dumrul" ve "Mergen" karakterlerini canlandiran oyunculari resim olarak paylasip "sizinle ayni projede yer almak güzeldi" yorumunu atti. bunlarin setten ayrildiklarinin mesajini vermis oldu böylelikle. Ama Turgut Alp´in resmini paylasmadi.. bu demek oluyorki TURGUT ALP ölmüyor :) okadar basit
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Artik dizinin bitmesi gerekiyor. Artik iyice sacmaladilar. Ikidebir Ertugrul bey esir dusuyor. Bir turlu beybolat i gebertemediler. Eger Osman gazi ile devem edilecekse, bi bir yil ara versinler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır