UMED'den uluslararası basın örgütlerine çağrı!

Uluslararası Medya Enformasyon Derneğinden (UMED), İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı (AA) ofisinin de bulunduğu binayı hava harekatıyla vurması dolayısıyla kınama mesajı yayımlandı.

UMED'den uluslararası basın örgütlerine çağrı!
UMED'den uluslararası basın örgütlerine çağrı!
GİRİŞ 04.05.2019 22:16 GÜNCELLEME 04.05.2019 22:22

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduğu binaya hava saldırısı düzenledi.

 

Gazze'deki AA muhabirlerinin aktardığı bilgiye göre, İsrail güçleri tarafından Gazze'deki AA ofisinin bulunduğu binaya önce uyarı atışı yapıldı.

AA çalışanları, uyarı atışının hemen ardından yanlarına alabildikleri birkaç eşya ile birlikte binayı boşalttı. Kısa bir süre sonra İsrail savaş uçaklarının en az 5 roketle düzenlediği hava saldırısı sonucu bina tamamen yıkıldı.

UMED Kudüs temsilciliğinden, AA çalışanlarının saldırıdan sadece 3 dakika önce binayı boşalttıkları, can kayıplarının olmadığı ve ekipmanlarının ise saldırı sonucunda kullanılamaz hale geldiğine ilişkin bilgi edinildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

UMED'den yapılan açıklama şu şekilde;

 

Siyonist İsrail, Gazze Şeridi'nde içinde Anadolu Ajansının ofisinin bulunduğu binayı alçakça vurdu.

UMED Kudüs Temsilciliğimiz, ajans çalışanlarının saldırıdan 3 dakika önce binayı boşalttıklarını, can kayıplarının olmadığını, ekipmanlarının ise saldırı sonucunda yok edildiğini bildirdi.

Gazze Şeridi'nde içinde Anadolu Ajansının ofisinin de bulunduğu binayı vuran Siyonist İsrail'i kınıyoruz. Uluslararası hukuku ayaklar altına alan ve görevini yapan gazetecileri dahi hedef almaktan çekinmeyen İsrail’e karşı uluslararası toplumun ortak tavır almasını bekliyoruz.

Terör devleti İsrail'in üyelerimizin de bulunduğu Anadolu Ajansının ofisini bulunduğu binayı vurması, cinnet halidir, insan hakkı ihlalidir, basına sansür girişimi ve evrensel hukuka ihanettir.

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) olarak İsrail'e karşı, 'Hukuki girişimlerde bulunmak, gerekli kamuoyunu oluşturmak için' Uluslararası basın örgütlerini birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.
Artık Yeter...
                        
Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED)

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan sert tepki: Bu iftirayı atanları asla ve asla unutmayacağız
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...