Arık Buka gerçek tarihte var mı? Diriliş Ertuğrul Emre Erçil kimdir?

Diriliş Ertuğrul dizisinin oyuncu kadrosuna yeni katılan bir karakter olan Arık Buka gerçek tarihte var mı? Yaptığı Moğol ayiniyle dikkat çeken ve geçtiğimiz bölümlerde Beybolat yani Albastı'yı ölümden kurtaran Arık Buka'yı oynayan Emre Erçil kimdir?

Arık Buka gerçek tarihte var mı? Diriliş Ertuğrul Emre Erçil kimdir?
Arık Buka gerçek tarihte var mı? Diriliş Ertuğrul Emre Erçil kimdir?
GİRİŞ 10.05.2019 09:52 GÜNCELLEME 10.05.2019 11:29

Diriliş Ertuğrul'da yer alan Arık Buka gerçek tarihte vardır. Arık Böke ya da Arık Buka Moğol İmparatoru Cengiz Han'ın oğullarından Tuluy Han'ın oğludur. Büyük Han Möngke'nin ölümünün ardından kardeşleri Kubilay ve Hülagü seferde oldukları için kısa bir süre tahta çıkmıştır.

 

 

Diriliş Ertuğrul dizisinde de yer alan Arık Buka yaptığı Moğol ayiniyle dikkat çekmiştir. Arık Buka'nın gerçek tarihte nasıl öldüğü bilinmemektedir.

Diriliş Ertuğrul Emre Erçil

 

 

EMRE ERÇİL KİMDİR?

Emre Erçil 1971 Ankara doğumludur. Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan Emre Eriçil oyunculuk kariyerine 2010 yılında kadrosunda Erdal Beşikçioğlu, Ahmet Uğurlu, Canan Ergüder, Seda Bakan, Fatih Artman, Ege Aydan gibi oyuncuların yer aldığı Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi dizisinde başladı.

Ardından Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinde Reyhan Ağa karakteri ile izleyicilerin büyük beğenisini kazanmayı başarmıştır. Birçok dizi ve film projesinde yer alan Emre Erçil son olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde Arık Buka karakterini oynamaktadır.

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

2010-Behzat Ç.: Bir Ankara Polisiyesi
2014-Ulan İstanbul
2015-Milat
2015-Muhteşem Yüzyıl: Kösem

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi