Gündemde adından söz ettiren genç yetenek Miray Akay kimdir? Biyografisi!

Fox TV ekranlarında yakın zaman önce final yapan Bizim Hikaye isimli dizi projesinin oyuncu kadrosunda yer alan Miray Akay, Atilla Doğukan Yılmaz ile nişanlanmasının ardından eleştiri bombardımanına tutuldu. Peki, son dönemlerde yıldızı parlayan genç oyunculardan Miray Akay kimdir? Sosyal medyada pek çok kullanıcının tepkisiyle karşı karşıya kalan Miray Akay aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Gündemde adından söz ettiren genç yetenek Miray Akay kimdir? Biyografisi!
Gündemde adından söz ettiren genç yetenek Miray Akay kimdir? Biyografisi!
GİRİŞ 17.06.2019 22:45 GÜNCELLEME 17.06.2019 22:46

Kanal D ekranlarında bir döneme damgasını vuran Güneşin Kızları adlı dizi projesiyle adını çok geniş kitlere duyurmayı başaran Miray Akay, tıpkı kendisi gibi oyunculuk yapan Atilla Doğukan Yılmaz'la nişanlandı. Çok küçük yaşlardan itibaren çeşitli reklam filmleri ve dizi projelerinde yer alarak oyunculuk kariyerinde hızlı yükselişe geçen Miray Akay, Atilla Doğukan Yılmaz'la nişanlandığı haberini alan takipçiler eleştiri üstüne eleştiride bulunarak isyan etti. Küçük yaşta nişanlanmasından ötürü sosyal platformda eleştiri oklarının hedefi olmaktan kaçamayan isim Miray Akay kimdir? Fox TV'de geçtiğimiz günlerde ekran macerasını sonlandıran Bizim Hikaye adlı yapımda Zeynep rolünü üstlenen Miray Akay aslen nereli ve kaç yaşındadır?

Yemekteyiz'den ayrılan Onur Büyüktopçu'dan yeni program müjdesi geldi!

Müzik listelerini kasıp kavuran Mero kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında?

miray akay

MİRAY AKAY KİMDİR?

 

 

Miray Akay, 17 Temmuz 2000 senesinde Ukrayna’da hayata gözlerini açmıştır. Gerçek ismi Myroslava Kosteva Akay olan Miray Akay, oyunculuk kariyerine henüz üç yaşındayken atılarak birçok reklam ve dizi projesinde boy göstermiştir. İlkokul eğitimini ve ortaokul öğrenimini İstanbul Bahçelievler Ali Haydar okulunda bitiren Miray Akay, üniversite eğitimini ise Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi'nde tamamlayarak mezun olmuştur.

Türkmalı, Bitmeyen Sarkı, Çıplak Gerçekler isimli dizi projelerinde yer alarak kamera karşısına geçen başarı ve yetenekli oyuncu Miray Akay Balık ve Kelebeğin Rüyası gibi sinema filmi projelerinde kendini gösterme fırsatı yakalamıştır.

2014 tarihinde düzenlenen Frankfurt Türk Film Festivali’nde ‘’Eve Dönüş: Sarıkamış 1915’’ ve ‘’Halam Geldi’’ isimli filmlerdeki gösterdiği başarıdan ötürü En İyi Kadın Oyuncu ödülünü Jale Arıkan ile beraber paylaşmaya hak kazanmıştır.

1.65 metre boya ve 52 kiloya sahip Miray Akay, Yengeç burcudur. Son olarak Fox TV ekranlarında yakın bir zamanda final yapan Bizim Hikaye yapımının oyuncu kadrosunda yer alarak burada Zeynep karakteriyle izleyicisinin karşısına geçmiştir ve kendisi gibi oyuncu olan Atilla Doğukan Yılmaz'la evlilik yolunda önemli bir adım atarak nişanlanmıştır.

miray akay kimdir

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!