TİKA gönüllülerinden Cezayir’de Eren Bülbül hatıra ormanı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) "Tecrübe Paylaşımı Programı" kapsamında Cezayir’de bulunan gönüllü öğrenciler Tipaza şehrinde Engelli Öğrencilerin eğitim gördüğü merkezin bahçesinde oluşturdukları hatıra ormanına Şehit Eren Bülbül adını verdi.

TİKA gönüllülerinden Cezayir’de Eren Bülbül hatıra ormanı
TİKA gönüllülerinden Cezayir’de Eren Bülbül hatıra ormanı
GİRİŞ 12.09.2019 19:21 GÜNCELLEME 12.09.2019 19:21

Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Cezayir’de bulunan 15 gönüllü öğrenci, Cezayirli 15 arkadaşlarıyla birlikte birçok faaliyet gerçekleştirdi. Osmanlı Devleti döneminden kalan eserler ve Cezayirde bulunan önemli müzeleri ziyaret eden grup TİKA tarafından tadilat ve donanımı yapılan, kimsesiz ve otistik çocukların eğitim gördüğü, Emine Erdoğan Anaokulundaki çocuklarla buluştu.

Yetim ve engelli çocukların daha iyi eğitim görebilmesi amacıyla TİKA tarafından inşa edilmekte olan eğitim merkezini ziyaret eden gönüllüler buradaki çalışmalara da katkıda bulundu.

Oran şehrinde çevresel duyarlılık oluşturmak amacıyla Ayn Tork plajlarını temizleyen gönüllüler, Tipaza ve Konstantin şehirlerinde olmak üzere 2 hatıra ormanı için ağaç dikimine katıldılar. Gönüllü Gençler Tipaza şehrinde Engelli Öğrencilerin eğitim gördüğü merkezin bahçesinde oluşturdukları hatıra ormanına Şehit Eren Bülbül adını verdi.

Konstantin’de oluşturulan hatıra ormanına ise Ömer Yasef (Küçük Ömer) adını verdi. Ömer Yasef, küçük yaşına rağmen Cezayir Bağımsızlık Savaşına çok önemli katkılar sağlamış, ancak işgalci güçler tarafından evi bombalanarak şehit edilmişti. Konstantin şehrini ziyaretlerinde Konstantin Belediye Başkanı tarafından kabul edilen grup, bu şehirde bulunan Osmanlı Devleti dönemine ait Ahmet bey sarayını, şehirdeki tarihi asma köprüleri ve Emir Abdulkadir Camisini ziyaret etti. 

Cezayir’in Sidi Frej bölgesinde bulunan izcilik kampında Cezayir Müslüman İzciler Birliği üyesi gençlerle iki gün kamp yapan gönüllüler, T.C. Cezayir Büyükelçisi Sayın Mehmet Poroy tarafından kabul edildi. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'