Müge Anlı'ın tepkisi ağır oldu: Kendisini topa tutanlara isyan etti...

Müge Anlı, sunuculuğunu üstlendiği programda telefon ile bağlanan bir kadını Zazaca konuşmasından ötürü canlı yayından alması büyük tepkilere neden olmuştu. Bilhassa sosyal medya platformunda konuya yönelik sert eleştiriler çığ gibi büyürken, Müge Anlı geri adım atmayarak özür dilemeyeceğini üzerine basa basa vurguladı.

Müge Anlı'ın tepkisi ağır oldu: Kendisini topa tutanlara isyan etti...
Müge Anlı'ın tepkisi ağır oldu: Kendisini topa tutanlara isyan etti...
GİRİŞ 02.11.2019 09:59 GÜNCELLEME 02.11.2019 09:59
Bu Habere 208 Yorum Yapılmış

ATV ekranlarında uzun yıllardır yayın maratonunu sürdüren Tatlı Sert programının sunucusu Müge Anlı, program esnasında yaptığı davranıştan ötürü kamuoyunun eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Müge Anlı ile Tatlı Sert programına telefon ile bağlanan bir kadının Zazaca konuşması üzerine sunucunun canlı yayından alması sonucunda sosyal medya platformu aracılığıyla çok geçmeden isyan bayrakları kaldırılmıştı.

 

 

Zazaca konuşan kadının canlı yayın esnasında sansüre uğramasının ardından Twitter üzerinden kullanıcılar tarafından tepkiler ağır bir şekilde dile getirilerek 'Zazalardan Özür Dile' adı altında etiket açılması ortamı giderek hararetlendirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da Müge Anlı'nın programda uyguladığı sansüre şiddetle karşı çıkarak 'özür dile çağrısı' gerçekleştirmişti. Müge Anlı ise anlaşılmayan bir dille konuşmasından ötürü canlı yayından aldığı Zaza kadından özür dilemeyeceğinin özellikle altını çizerek son noktayı koydu.

müge anlı

 

 

Sunucu Müge Anlı, ‘Özür dile' diyorlar, ben özür dilemem! Neden dilemem biliyor musunuz; çünkü bir şey söylemedim. Benim Zazalara karşı bir şey söylemem bir kenara söyletmem de zaten.’ şeklinde ifadelere yer vererek kendisini savundu.

Kendisi hakkında yapılan ardı arkası kesilmeyen sert eleştiriler karşısında izleyicilerin empati yapmaları gerektiğini ve yardım etmekten başka hiçbir amaç gütmediğini vurgulayan Müge Anlı; "Keşke ben bu dili bilseydim ama bu durumun benimle de alakası yok, Yukarıda rejinin bilmesi lazım ama burası Birleşmiş Milletler değil. Burada her dilden tercüman yok yani. Keşke böyle bir imkanımız olsaydı. Bu Zazacaya karşı yapılmış bir şey değil. Biz Türkçe yayın yapıyoruz. Önceden planlanmış bir şey olsaydı yine tercüman tutardık. Yarın bir gün bir şey söylese, kurumlarımız hakkında olumsuz konuşsa bu sefer de "Böyle konuşturttunuz" diyeceksiniz. Ne yapabilirim? Siz kendinizi benim yerime koyun. Empati denilen şey budur yani. Şu insanlara yardım etmekten başka ne gibi bir gayemiz var?" sözlerini kaydetti.

YORUMLAR 208
  • Yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Zazalar Selcuklunun Kurucularidir. göcmen kirintilari sadece cahilliklerini sergiliyorlar. Ülkemize yanasma gelenler önce Ülkemizin tarihini ve Zazalarin kim oldugnu ögrensin. Zaza demek Türkün kalkani,migferi demektir.
    Cevapla
  • Mehmet Erşan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben konuyu bilmiyordum yeni öğrendim ve Müge Anlı'nın haklı olduğuna karar verdim. Tercüman yoksa ne yapsın, küfür etse, ülkemize laf söylese daha kötü.
    Cevapla
  • mir oguz 4 yıl önce Şikayet Et
    seni vandaki erciş depremine verdigin tepkiden dolayı asla affetmedik kafatası milliyetçisi müge hanım
    Cevapla
  • Cengo 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar boş işler kimseye faydası yok..
    Cevapla
  • Sen 4 yıl önce Şikayet Et
    Sus
    Cevapla
  • Abdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Her dil bir insandır. En azından nezaketen işi tatlıya bağlayabilirdi. Yok müge omurgalıymış yok taviz vermedi. Zaza ve kürtler 20 milyon nüfusa sahipler türkiyede. Azınlık değiller. Almanyada biz türkler azınlık olduğumuz halde almanca bilmeyen bir türk kadın alman kanalına tercüman vasıtasıyla bağlanıyor.
    Cevapla
  • Ah Abdi Ah 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen gercekten Abdisin be kardesim, Yani müge anli BM de oldugu gibi her ülke vatandasi icin bir tercüman hazirda bulundursun diyorsun, yani 255 tercuman !!! Abdi Allah ailene kolayliklar ve çooook sabir versin diyorum.
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim lafa geldimi bin yildir bu topraklarda yaşiyoruz demesini bilenler, kusura bakmasinlar ,,bin yildir Yaşadigin ülkenin ana dilini ne zaman ögrenmeyi düşünüyorsunuz. Amerikada ingilizce almanyada almanca vs ne kadar dogal ve normal ise türkiyede türkce konuşmaktan dogal ne olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ÖSYM'nin izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı! Çöp bile 45 gün dışarı çıkmıyor
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."