Acun Ilıcalı'dan çok sert Zuhal Topal'la Sofrada çıkışı: 'İnanılır gibi değil!'

TV8 kanalının sahibi Acun Ilıcalı, Yemekteyiz isimli yemek yarışması programının formatı ile aynı olduğu gerekçesiyle ünlü sunucu Zuhal Topal'a dava açmıştı. Format krizinin yargı sürecine taşınmasının beraberinde bilir kişi raporu Acun Ilıcalı'yı haklı bularak Zuhal Topal'la Sofrada programının konseptinin Yemekteyiz ile aynı olduğuna dair karar alındı.

Acun Ilıcalı'dan çok sert Zuhal Topal'la Sofrada çıkışı: 'İnanılır gibi değil!'
Acun Ilıcalı'dan çok sert Zuhal Topal'la Sofrada çıkışı: 'İnanılır gibi değil!'
GİRİŞ 23.12.2019 10:16 GÜNCELLEME 23.12.2019 10:16
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Ünlü medya patronu Acun Ilıcalı ile Fox TV'de hatrı sayılır izleyici kitlesine sahip Zuhal Topal'la programı arasındaki format krizinin yankıları sürerken yepyeni bir gelişme yaşandı. Bilindiği üzere sunucu ve yapımcı Acun Ilıcalı, sahibi olduğu TV8 kanalında ekrana taşınan Yemekteyiz programının formatıyla aynı olduğu iddiasıyla dava açmıştı. Bilir kişi raporunda alınan karar neticesinde gelin ve kayınvalidelerin beraber yarıştığı Zuhal Topal'la Sofrada adlı yemek yarışmasının Seda Sayan'ın sunumuyla seyircisinin karşısına geçen Yemekteyiz programının aynı olduğu kabul edildi. 

 

 

ZUHAL TOPAL'LA SOFRADA PROGRAMININ YAYIN HAYATI BİTECEK Mİ?

Bu gelişmelerin üzerine hafta içi her gün Fox TV ekranlarında birbirinden farklı beş gelin yarışmacı en iyi yemekleri hazırlarken, kayınvalidelerin de kendisine sunulan bu yemekleri tadarak puanlama yaptığı Zuhal Topal'la Sofrada programının yayından kaldırılıp kaldırılmayacağı merak konusu haline geldi. 

 

 

Zuhal Topal'la Sofrada programı son dönemlerde reyting sıralamasında Yemekteyiz yarışmasını geçerken, mahkemeden çıkan kararla birlikte yayın akıbetinin nasıl sonuçlanacağı şu an için henüz kesinlik kazanmazken sosyal medya platformunda pek çok kişi ünlü sunucu Zuhal Topal'i destek mesajları yağmuruna tuttu.

Bilirkişi raporunun lehine sonuçlanmasının akabinde TV8 kanalının sahibi Acun Ilıcalı suskunluğunu bozarak sosyal mecra olan Instagram hesabı aracılığıyla şu açıklamalara imza attı:

“Bilindiği üzere TV8, her zaman telif ücretini ödeyerek orijinal TV formatlarını satın almakta ve yayınlamaktadır. “Yemekteyiz” adlı programımız da bunlardan biridir. Dolayısıyla ciddi bir telif ödediğimiz bu programın birebir kopyasını, hiçbir sorumluluk duygusu taşımadan alıp, “Sofrada” adıyla yayınlamak, düpedüz fikir ve emek hırsızlığıdır. Bu konuyu, benzeri fikir hırsızlığı suçu işleyenlere ibret olacak biçimde adaletin önüne taşımaya kararlıyız.”

ACUN ILICALI'DAN ZUHAL TOPAL'A O SES TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Acun Ilıcalı katıldığı bir programda, "Biz formatları alıp geliştiren ekibiz. Bizimkiler yarışma. Mekanizmalı yarışmalar. Dünyanın en büyük şirketinden alıyoruz. Doğru formatları seçtiğim doğrudur. Bu formatları ülkelere göre (Meksika, Yunanistan) adapte ediyoruz. Formatımızın çalındığı tek yer oldu dünyada, Türkiye. İnanılır gibi değil. Yemekteyiz'in formatını satın aldık mesela. Program çok iyi gidiyor. Fox TV'de bir anda 'Kaynanalarla Yemekteyiz' diye program başladı. Aradım, "bizimkinin aynısı değil mi?" diye sorunca, 'Kaynanalar var' dediler. O zaman, O Ses Kaynanalar'ı da yapın dedim. Emeğe çok saygı gösteririm. Beni dolandıran insanlar oldu. Hiçbiri önemli değildir benim için. Para ile tatmin olan biri değilim çünkü. Yaptığım iş ile heyecan duyan biriyim. Fikir hırsızlığı yapıldığında ona dayanamam işte." şeklinde ifadelere yer verdi.

YORUMLAR 51
  • Ali esat yüce 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende Zuhal a programı izliyorum destekliyom ama kayınvalder hakanetli davranıyor hak eden kazansın
    Cevapla
  • Ayse 4 yıl önce Şikayet Et
    Zuhal Topal iyi bir sunucu destekliyoruz.ayrıca gelinler ve kayinvalideler yarışıyor. Tv8 de ne alakası var .Zuhal topalın destekcisiyiz
    Cevapla
  • Ayşe 4 yıl önce Şikayet Et
    Zuhal topa lı beğeniyorum ve destekçisiyiz. Unutmayın acun ılıcalı bey meyve veren ağaç başlanır. Biz zuhal top alın o doğal hareketlerine hastayız. Hiç olmazsa yapmacık değil. Fazla şansınızı bence zorlamayın.
    Cevapla
  • Selma 4 yıl önce Şikayet Et
    Fox aynı programı yapıyor bu hak yemek bence Acun ılıcalı yı haklı bulmuş zaten mahkeme bunun ilerisi mi var
    Cevapla
  • Emirşhah 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş tartışma hicde benzamiyor
    Cevapla
  • ben 4 yıl önce Şikayet Et
    zuhal topalı sevıyoruz hem kendı hem programını yayından kslkmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...