Acun Ilıcalı - Zuhal Topal arasındaki ipler kopma noktasında! Kazan kaldırdı

Acun Ilıcalı, Fox TV'nin en çok izlenen programlarından Zuhal Topalla Sofrada ile sahipliğini üstlendiği TV8 kanalında yayın hayatını sürdüren Yemekteyiz'in konseptinin aynı gerekçesiyle dava işleminde bulunmuştu. Bilirkişi raporunda Acun Ilıcalı haklı olduğuna yer verilirken, TV8 kanalı ise madde madde açıklama gerçekleştirerek Zuhal Topal'la Sofrada'nın tamamen çalıntı olduğunu savundu.

Acun Ilıcalı - Zuhal Topal arasındaki ipler kopma noktasında! Kazan kaldırdı
Acun Ilıcalı - Zuhal Topal arasındaki ipler kopma noktasında! Kazan kaldırdı
GİRİŞ 14.12.2019 10:33 GÜNCELLEME 14.12.2019 10:33
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Fox TV ekranlarında yayınlanan Zuhal Topal'la Sofrada isimli yemek yarışması programının, yeni dönemde Onur Büyüktopçu yerine Seda Sayan'ın sunumuyla TV8 ekranlarındaki yerini alan Yemekteyiz programı arasındaki büyük kriz kaldığı yerden devam ediyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde televizyon programcısı Acun Ilıcalı, harekete geçerek Zuhal Topal'la Sofrada'nın kendi kanalında ekran serüvenini sürdüren Yemekteyiz programını tamamen taklit ettiğine yönelik dav açmıştı.

 

 

Acun Ilıcalı, Fox TV'nin fikir hırsızlığı yaptığı iddiasını ve kendi programını kopyaladıklarını ileri sürürken yayınlanan bilirkişi raporunda ünlü sunucu ve yapımcı iddiasında haklı bulundu. Fox TV ise yaşanan bu gelişmeler karşısında kayıtsız kalmayarak Zuhal Topal'la Sofrada programının Yemekteyiz yarışmasından çalıntı olmadığını savunurken, TV8 yeni bir açıklamaya daha imza atarak madde madde iddiasının arkasında durdu. İşte, gerçekleştirilen o açıklamalar...

1- TV8’de yayınlanmakta olan “Yemekteyiz” formatı, Fox TV tarafından tamamen çalınarak “Zuhal Topal'la Sofrada” adıyla kopyalanmıştır.

 

 

2- Söz konusu kanal , tüm dünyada 40 farklı ülkede, Türkiye’de ise 10 yıldır yayınlanmakta olan  “Yemekteyiz” formatının kopyasına “Momsters” (Zuhal Topal’la Sofrada) adını vererek özgün bir program havası yaratmak istemektedir. Bu alenen fikir hırsızlığıdır.

3- Fox TV, söz konusu açıklamasında “Momsters” ( Zuhal Topal’la Sofrada) programının format sahibini Global Telif Hakları Yapımcılık Tic. A.Ş. olarak göstererek doğru olmayan bir beyanda bulunmaktadır. Bahsi geçen firmanın yetkilileri ise format sahibinin kendileri olmadığını sadece dağıtıcısı olduklarını açıklamışlardır.

4- Yine Fox TV yayınında, format hırsızlığını ortaya koyan raporu hazırlayan Emrah Dönmez’in Işık Üniversitesinde görev yapmadığı iddia edilmiştir. Bu iddia da kesinlikle gerçek dışıdır. Çünkü Emrah Dönmez, raporu hazırladığı tarihte Işık Üniversitesinde görev yapmaktaydı.

5- Fox TV’nin ilgisiz detayları ön plana çıkararak kamuoyunu gerçeklerden uzaklaştırma çabalarını kınıyoruz. Takdiri siz seyircilerimize bırakıyoruz. “Zuhal Topal’la Sofrada” programı “Yemekteyiz” programına taklit denecek kadar benziyor mu? Benzemiyor mu?

ACUN ILICALI'DAN ZUHAL TOPAL'A O SES TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Acun Ilıcalı katıldığı bir programda, "Biz formatları alıp geliştiren ekibiz. Bizimkiler yarışma. Mekanizmalı yarışmalar. Dünyanın en büyük şirketinden alıyoruz. Doğru formatları seçtiğim doğrudur. Bu formatları ülkelere göre (Meksika, Yunanistan) adapte ediyoruz. Formatımızın çalındığı tek yer oldu dünyada, Türkiye. İnanılır gibi değil. Yemekteyiz'in formatını satın aldık mesela. Program çok iyi gidiyor. Fox TV'de bir anda 'Kaynanalarla Yemekteyiz' diye program başladı. Aradım, "bizimkinin aynısı değil mi?" diye sorunca, 'Kaynanalar var' dediler. O zaman, O Ses Kaynanalar'ı da yapın dedim. Emeğe çok saygı gösteririm. Beni dolandıran insanlar oldu. Hiçbiri önemli değildir benim için. Para ile tatmin olan biri değilim çünkü. Yaptığım iş ile heyecan duyan biriyim. Fikir hırsızlığı yapıldığında ona dayanamam işte." şeklinde ifadelere yer verdi.

YORUMLAR 33
  • Berra 4 yıl önce Şikayet Et
    Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış size ne gardaş
    Cevapla
  • ecdad 4 yıl önce Şikayet Et
    ACUN ILICAnin Turkiyeye ait hangi konsept varki? tüm konseptler ....Survivor olsun , Yetenek sizsiniz-yemekteyiz-varmisin yokmusun vs vs hepsi ABD TVlarinda yıllarca gösterilen oyunlar.... sanki ILICA kendisi bulmuş gibi CALINTI var demesi çok komik
    Cevapla
  • Manu 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam parasiyla satin almis konseptleri..Once davranip fox alsaydi , adamin parayla aldigi konsepti calmak hirsizliktir ..once arastir sonra yorum yap!
    Cevapla
  • Samsun Özel. 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu kanalın adı fox ( tilki ) Tartışma bitmiştir, dağılın.
    Cevapla
  • Doğru söyleyen 4 yıl önce Şikayet Et
    Fox TV tazen tamamen çalıntı
    Cevapla
  • Gülsüm 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki ZUHAL TOPAL benim favorim❤
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı