MasterChef Türkiye Finalistleri (2019) Eleme Adayları - Yarışmadan kim elendi?

MasterChef Türkiye’de artık son düzlüğe gelindi. Final haftasına doğru heyecan giderek zirveye tırmanmaya başladı. Zorlu geçen maratonda gösterdikleri üstün performanslarla MasterChef Türkiye’nin finalistleri Cemre, Alican, Güzide ve Ekin oldu. Son elenen kişi ise çok geniş bir kitlenin gönlünde taht kuran Batuhan'ken, eleme adayları Ekin ve Alican ve Güzide olarak belirlendi. Bununla birlikte Cemre ise başarılı performansıyla yarı finale adını yazdırdı.

MasterChef Türkiye Finalistleri (2019) Eleme Adayları - Yarışmadan kim elendi?
MasterChef Türkiye Finalistleri (2019) Eleme Adayları - Yarışmadan kim elendi?
GİRİŞ 27.12.2019 14:33 GÜNCELLEME 27.12.2019 14:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

MasterChef Türkiye’de birinciliğe adını yazdıracak ismin kim olacağı iple çekiliyor. Şampiyonluk koltuğuna oturacak yarışmacının belirleneceği final haftasında nefesler tutuldu. Final haftasının yayınlanan ilk bölümünde; Ekin, ekip arkadaşlarına kıyasla en az puanı toplayarak ilk eleme adayı olarak belirlenmişti. Öte yandan MasterChef Türkiye'nin büyük finalinde olmak isteyen yarışmacılar bir kez daha emeklerini ortaya koyarken, ikinci eleme adayı olarak belirlenen isim ise Alican oldu. Ekin ve Alican'ın eleme potasına girmesinin akabinde üçüncü eleme adayı Güzide olurken, Cemre ise oyunlarda en başarılı performansı sergileyerek yarı finalde yarışmaya hak kazandı.

 

 

Diğer taraftan yarışmanın ne zaman ve hangi tarihte final yapacağı noktasında araştırmalarını sürdüren izleyiciler için, şu an için henüz kesin ve net bir açıklama gelmezken en geç iki hafta içerisinde yayınlanması bekleniyor.

FİNAL HAFTASINDA NELER YAŞANDI?

MasterChef Türkiye’de final haftası artık başladı! Finalist olmaya hak kazanan Ekin, Alican, Cemre ve Güzide finale özel hazırlanan konseptte 3 (üç) ayrı yemek hazırlayarak birbirleriyle kıran kırana mücadele ettiler. Gerçekleştirilen 3 oyunun sonuna gelindiğinde ise en fazla puanı toplayan Güzide haftanın birincisi seçildi.

 

 

ÖNCEKİ BÖLÜMDE NELER OLMUŞTU?

MasterChef Türkiye’nin 20 Aralık tarihinde TV8 ekranlarında yayınlanan bölümünde eleme gecesi gerçekleştirilmişti.

Yarışmanın kazananı olmak hedefiyle yapabileceklerinin en iyisini gözler önüne seren Cemre ve Güzide finale kalan 2 isim olmuştu. MasterChef Türkiye’nin eleme oyununda ise Ekin, Alican ve Batuhan üçlüsü finale kalarak hayallerini gerçekleştirebilmek için ter dökmüştü.

Birbirinden iddialı üç yarışmacı kıyasıya rekabet edip yemek konusundaki hünerlerini sergilerken; Danilo, Mehmet ve Somer Şef ise hangi tabağa seçecekleri noktasında son derece zorlanmıştı. Alican, Ekin ve Batuhan’ın yemeklerini tatmalarının ardından aralarında münakaşa eden jüri üyeleri karar verebilmeleri için ikinci defa tadım gerçekleştirmişti.

masterchef türkiye

Eleme gecesinde lezzetiyle ve sunumuyla en başarılı tabağı çıkaran yarışmacı Ekin olurken, yarışmaya Alican’ın mı yoksa Batuhan’ın mı veda edeceği merak konusu haline gelmişti.

MasterChef Türkiye’de diğer yarışmacıların sunduğu tabaklara kıyasla jüri üyeleri tarafından daha az beğenilen tabak seçilen Batuhan elenen isim olmuştu. Şimdiye kadar yeteneği, tecrübesi ve azmiyle jüri üyelerinin favori yarışmacılarından olan Batuhan’ın elenmesiyle stüdyoda duygu yüklü anlar yaşanmıştı.

Bu gelişmelerle birlikte, 2019 MasterChef Türkiye yarışmasının finalistleri; Ekin, Cemre, Alican ve Güzide oldu.

MASTERCHEF TÜRKİYE’NİN ELENEN YARIŞMACISI BATUHAN BAYIR KİMDİR?

MasterChef Türkiye yarışmasının en başından itibaren göz dolduran performansıyla hem seyircileri hem de jüri üyelerini etkilemeyi başaran Batuhan Bayır 22 yaşındadır.

Yarışmaya İstanbul’dan katılan Batuhan Bayır, mesleki kariyerini ‘’aşçılık’’ alanında sürdürmektedir.

2015 yılında Le Cordon Bleu İstanbul’da Diplome de Cuisine eğitimini alan  genç yarışmacı İzmir’in Alaçatı ilçesinde yer alan Atelier – Kemal Demirasal’da altı (6) ay boyunca görev almıştır.

İlerleyen dönemlerde İstanbul’da bulunan Alancha Restaurant’ta çalışmaya başlayan Batuhan Bayır ve 3 yıldır burada faaliyetlerini icra etmektedir.

Şu anki dönemde de Alancha Restaurant’ın üst katında yer alan ‘’House Of Brothers’’ kulübünde şef olarak çalışmaktadır.

batuhan bayır

YORUMLAR 6
  • kobalt 4 yıl önce Şikayet Et
    malumu ilan edin güzide birinci deyin diğer yarışmacıları boş yere strese sokmayın derim
    Cevapla
  • Mösyö 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzidenin yapabileceği yemekleri vermeye devam etsinler. Adalet tarih boyunca paranın yanında oldu ve öyle de olacak
    Cevapla
  • HATTİLİ ALP 4 yıl önce Şikayet Et
    güzide ordaki en yetenekli ve birikimli kişi. gerçek şampiyon güzide bence...
    Cevapla
  • Zeki 4 yıl önce Şikayet Et
    Birde torpil yok derler anlamadım ki güzide ye su eksik bu kötü diyorlar ama Alicana iyi olmuş yemeğin deyip ayni puanı veriyorlardı
    Cevapla
  • esen 4 yıl önce Şikayet Et
    final haftası güzel ama memet şefin sürekli alican a her sebepten aşırı tepkisi baydı karşısında ekin gibi surekli gülen biri var ama sadece alican ın gülmesine takması çok komik sırf yemeğini tam anlatamadı dite yapmadığını bırakmadı ama ekine gelince zayıf tabaklı olmasına rağmen alican a verdiği tepkinin yarısını bile vermedi zaten memet şefin alican a kızdığı kadar tum yarışmacılara kızmasını toplasanız alıcana kızdığını geçmez uzun oldu ama bende adanalıyım
    Cevapla
  • capla hama 4 yıl önce Şikayet Et
    alican ı ezmek istiyor..o çok ezilmiş herhalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar