Anadolu Yayıncılar Derneği: Dolar kuru 2 TL olmazsa yerel TV'ler kapanır

Anadolu Yayıncılar Derneği, yerel medyanın maddi olarak zor durumda olduğunu belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada dolar kurunun 2 TL'ye inmesi gerektiği belirtildi.

Anadolu Yayıncılar Derneği: Dolar kuru 2 TL olmazsa yerel TV'ler kapanır
Anadolu Yayıncılar Derneği: Dolar kuru 2 TL olmazsa yerel TV'ler kapanır
GİRİŞ 15.02.2020 13:28 GÜNCELLEME 15.02.2020 13:28

Anadolu Yayıncılar Derneği, dolar kuruyla ilgili açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, yerel medyaya verdiği destek için teşekkür edilen açıklamada, dolar kurunun 2 TL'ye inmesi gerektiği belirtildi. Yapılan açıklama şöyle: 

"Anadolu Yayıncılar Derneği ödül töreni sonrasında, Cumhurbaşkanımız ulusal ve yerel kanalların aynı uydu ücretini ödemesinin uygun olmadığını belirterek Anadolu medyasına destek vermek gerekir demiştir. Sayın Cumhurbaşkanımıza yerel medyaya verdiği destek için teşekkür ediyoruz.

TÜRKSAT’a öteden beri yerel medyanın zor durumda olduğunu söylüyoruz. TÜRKSAT Kurumunun, uzun yıllardır yayın yapan, istihdam sağlayan yerel televizyon kanallarına pozitif bir ayrıcalık yapması ve dolar kurunu 2 TL’ye indirmesi gerekir."

Öte yandan, Dernek Başkanı Sinan Burhan da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Zor zamanlarda milli iradeden yana tavır alan, bu topraklara bağlı yerli ve milli medyanın yaşatılması milli güvenlik sorunudur. Ezan diyen, bayrak diyen, cumhuriyet diyen vatan diyen yerel medyanın yaşatılması bir zorunluluktur. O nedenle TÜRKSAT bu yanlıştan vazgeçmelidir” ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu