Diriliş Ertuğrul ve Kuruluş Osman ekibinden yepyeni proje! Dombra'nın ustası için...

Kuruluş Osman ve Diriliş Ertuğrul dizi projelerinin yapımcısı Mehmet Bozdağ tarafından kurulan Bozdağ Film prodüksiyonu aracılığıyla Yunus Emre'nin eseri olan ''Yalan Dünya'' isimli ilahiye klip çekildi. Dombra'nın ustası Arslanbek Sultanbekov, yeni proje için kamera karşısına geçip Yunus Emre'nin eserini kendine özgü yorumuyla seslendirerek gönülleri fethetti.

GİRİŞ 20.05.2020 10:57 GÜNCELLEME 20.05.2020 10:57
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Kariyeri süresince Türk Dünyası’nda pek çok albüme imza atan, ''Dombra'' enstrümanını dünya ile tanıştıran, gerek melodi gerekse sözleriyle yüreklere dokunan Arslanbek Sultanbekov, Yunus Emre'nin ''Yalan Dünya'' isimli eserini yorumlamak için kamera karşısına geçti. Türk dizi ve film sektörüne uluslar arası yapımlar kazandıran Mehmet Bozdağ tarafından kurulan Bozdağ Film Müzik Evi prodüksiyonuyla, ülkemizdeki etnik müziğin kurucusu ve ''Çağımızın Dede Korkut’u'' olarak nitelendirilen Arslanbek Sultanbekov için özel klip çekildi.

Özhan Eren'in bestelediği, Yunus Emre’nin ''Yalan Dünya'' isimli eserini yorumlayan Arslanbek Sultanbekov’un kendine has yorumunun dinleyicilerle buluştuğu klibin çekimleri Mimar Sinan’ın son eseri olan Valide-i Atik Külliyesi’nde yapılarak yönetmenlik koltuğunda usta yönetmen Kamil Aydın oturdu. 

Öte yandan gerçekleştirilen bu çalışmada; Dede Korkut Destanları’nda bulunan, şimdiki kemanların atası sayılan ve telleri orijinal at kılından imal edilen ‘Kıl Kopuz’undan yararlanıldı. Bununla beraber Türk Dünyasının efsanevi bestekar ve yorumcusu Arslanbek Sultanbekov’a klibinde; dombra, ney, davul, ud  gibi Türk etnik enstürmanları ve modern enstrümanlar keman, gitar ve perküsyonlarla değerli saz ustaları eşlik etti.

Türkiye ve Türk dünyasının önemli yorumcuları ve eserlerini uluslar arası platforma taşımayı amaçlayan Bozdağ Müzik Evi'nin Arslanbek Sultanbekov için gerçekleştirdiği albüm; Apple Music, Spotify, Fizy, Google Play Music başta olmak üzere 200’den fazla dijital medya platformunda müzik tutkunlarının beğenisine sunuldu. 

ARSLANBEK SULTANBEKOV / YALAN DÜNYA KLİBİ - KÜNYE

-YAPIM: BOZDAĞ FİLM 

-YAPIMCI: MEHMET BOZDAĞ

-SOLİST: ARSLANBEK SULTANBEKOV

-SÖZ : YUNUS EMRE

-BESTE: ÖZHAN EREN

-STÜDYO KAYIT: BLUE KİTE AUDİO

-ARANJÖR:  İSLAM SATYROV

-MİX&MASTERİNG: SERHAT ERSÖZ

-DOMBRA & KIL KOPUZ: YERZHAN ARKABAYEV

-NEY: EYÜP HAMİS

-KLASİK GİTAR: DAMİR YAKUBOV

-UT: SELİM BOYACI

-PERKİSYON: MUSTAFA İŞLEYEN

YORUMLAR 16
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah barekeallah ağzınıza yūreğinize sağlık
    Cevapla
  • Abduulah 3 yıl önce Şikayet Et
    Mevlânın beytinde müzik yapmak ve müzik aleti çalmak hemde ıçinde kabirler var.Mevlam affetsin bizi,acısın bize,Allah şuur nasip etsin.Hemde ramazan ayında merhametinin çoştuğu bu ayda
    Cevapla
  • Bektaş Günay 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar, öncelikle Mevlana Celaleddin Rumi biz Türklere mal olmuş bir değerdir. Kitaplarını hep farsça yazmıştır. Anadolu Selçuklu Devleti zamanında moğollarla buluşup görüştüğüne dair kayıtlar var. Bu konuda tarihçi Prof. Dr. Mikail BAYRAM'ın çalışması olduğunu biliyorum. Elbette tarih, övme ve sövme kitabı değildir, hakikat arayışıdır.
    Cevapla
  • Malatyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Diriliş çok çok daha kaliteliydi. Kuruluş para kazanmak için yapılmış. Dirilişin kadrosu bile kuruluştan çok daha iyiydi. Saadettin köpeğin adamları obayı bastımı yürekler titrerdi, şimdiki sancak beyinin 10 tane adamı bile yok. Ertuğrul çok daha iyi duygu veriyordu dizide duygu yok. Hele şeyh Edebalı tam bir facia. Neresinden bakarsanız bakın kuruluş çok kötü.
    Cevapla
  • NİHAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah. Allah daim ve mübarek etsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!