Mehmet Yılmaz ve Şirin Payzın'a tepkiler çığ gibi: Tahammülümüz kalmadı

AK Parti tarafından hazırlanan sosyal medyayı kişilik haklarına saygısızlık ve hakaret alanı olmaktan çıkarmayı hedefleyen "Sosyal Medya Etik Kuralları" bir takım çevreler tarafından ahlaksızca farklı yönlere çekilmeye çalışıyor. Bununla ilgili son pespayelik örneği ise Mehmet Yılmaz ve Şirin Payzın'ın paylaşımları oldu.

Mehmet Yılmaz ve Şirin Payzın'a tepkiler çığ gibi: Tahammülümüz kalmadı
Mehmet Yılmaz ve Şirin Payzın'a tepkiler çığ gibi: Tahammülümüz kalmadı
GİRİŞ 19.05.2020 01:29 GÜNCELLEME 19.05.2020 02:27
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

12 etik kuralı "Mesela karılarını dövüyorlar mı?"ya getiren T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz'a ve ahlaki ilkeleri "Faşizmin iktidar ilişkisi" olarak eviren Gazeteci Şirin Payzın'a tepkiler artıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın avukat eşi Şule Özdin Ünal ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun sosyal medya hesaplarından çirkin algı operasyonu yapan 2 isme sert tepki göstererek ayrımcı ve cinsiyetçi söylemlerle mücadele edeceklerini söylediler.

FATMANUR ALTUN: TAHAMMÜLÜMÜZ KALMADI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bir kadının, bir annenin ve onun nezdinde bütün toplumun bu şekilde incitilmesi nefret suçudur. Nefret suçlarına toplum olarak tahammülümüz kalmadı. Bütün kadın derneklerini ve hak mücadelesi veren sivil toplum kuruluşlarını bu ağır ihlali kınamaya davet ediyorum." dedi

ŞULE ÖZDİN ÜNAL: SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın eşi Şule Özdin Ünal "Bir avukat olarak yasal yollarla sonuna kadar mücadele edeceğim" diyerek “Sosyal medya etik kuralları” konu başlığı sizin zihninizde “mesela karılarını dövüyorlar mıdır?”pespayeliğine nasıl evrildi? Eğer kötülük sıradanlaşıyorsa; her toplumsal konu gündeme geldiğinde bunu bir şekilde muhatabınızın özel hayatı ile ilişkilendirdiğiniz, düşmanı olduğunuz bir gruba saldırı aracına dönüştürdüğünüz, kişiselleştirdiğiniz için sıradanlaşıyor. Sözde kadın haklarını savunup kendi mahallenizden olmadığını düşündüğünüz kadınları aşağılayarak, nefret diliniz ve önyargınızla bunu siz yapıyorsunuz, başkası değil..." ifadelerini kullandı.

M. TEVFİK GÖKSU: KİŞİ KENDİNDEN BİLİRMİŞ İŞİ

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu sosyal medya hesabından etik kurallarını provokasyon aracı olarak kullanan isimlere #KötülüğünüzSıradanlaştı etiketiyle sert tepki göstererek "Partimizin başlattığı "Sosyal medya Etik Kuralları"ndan bile rahatsız olup, kendi iç dünyalarında besledikleri kötülükleri, davamıza gönül verenler üzerinden dışavuranları görüyoruz ki "Kişi kendinden bilirmiş işi" sözü gerçekten onları güzel anlatıyor" dedi.

 

AK PARTİ'NİN 12 SOSYAL MEDYA KURALI

Açıklamada, sosyal ağlarda zarara yol açan sorunlar göz önünde bulundurularak belirlenen etik kurallar şu şekilde sıralandı:

- Saygılı, hakaret ve nefret söylemi barındırmayan bir dil ve üslup kullanılması

- Diğer kullanıcıların özgürlük alanlarını kısıtlayacak, saldırgan tutumlar içeren paylaşımlardan kaçınılması

- Kullanıcıların kişilik ve görüşlerine saygılı olunması

- İnsan onurunun temelinde yatan özel yaşamın gizliliği hakkının ihlal edilmemesi

- Sözlü şiddet ve tehdit içerikli paylaşımlarda bulunulmaması

- İfşa, taciz ve siber zorbalık oluşturan eylemlerin yapılmaması

- Şeffaf olunması, sosyal medya mecralarında, anonim hesaplar kullanmayarak açık kimlikle, gerekli hukuki sorumluluğu üstlenerek ve gerçek kişiler olarak bulunulması
- Sahte isimler üzerinden paylaşımlarda bulunan hesaplara itibar edilmemesi, bu hesapların görünürlüğünün artırılmaması

- Kimi hassas dönemlerde toplumda infial yaratacak, genel bir korku ve endişe iklimi oluşturacak paylaşımlardan kaçınılması, paylaşımlarda sağduyunun korunması

- Teyide muhtaç bilgilerin gerçekliğinden emin olunmadan paylaşılmaması, bilgilerin doğruluğu için meselenin muhataplarının, resmi kurum ve kuruluşların açıklamalarının takip edilmesi, manipülasyon ve yalana prim verilmemesi

- Alıntı yapılıyorsa, bilginin alıntılandığı kaynağın referans gösterilmesi

- Toplumsal ahlaka aykırı içerik oluşturulmaması ve bu tarz içeriklerin yayılmaması.

YORUMLAR 12
  • Duyarlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Ahlakın zerresine dahi tahammülü olmayan bu varlıklar iyice can sıkmaya başladı.İnsanlık ahlak ile yücelir ahlaksızlıkla alçalır bu varlıklar ahlakın dolayısıyla insanlığın karşısına hangi sıfat ile düşmanca dikilmektedirler.
    Cevapla
  • Arda 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey insanlar bu insanlar neden böyle davranıyor ben biliyorum neden olduğunu bunlarda iman eksikliği var sağlam bir imana sahip olan bir insan başkasını eleştirirken hakir görmez incitmez kırmaz
    Cevapla
  • yorgun savaşçı 3 yıl önce Şikayet Et
    Valla ha bunlar yalanla dolanla işleri güçleri ülke için faydalı bir şey yaptıkları yok bide kendilerini aydın sanatı gazeteci görüyorlar yazık!
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Boş boş karşılıklı atışılacağına milletin arasına nifak tohumlarını ekmek isteyenlere karşı harekete geçsin devlet. Bu artık zihniyetten bıktık. Gerekiyorsa kovun gitsin memleketten. Gitsinler kendileri gibi olanlarla beraber yaşasınlar. Yeter bunlardan çektiğimiz.
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    iki tipitip de, yazılarıyla aslında içlerindekini açığa vurmuşlar; zira kabın içinde olan, dışına sızar " mesela, karılarını dövüyorlar mı" bir kere karı değil; hanım ya da eş; bizim dünyamızda eş, Allah'ın emanetidir ( emanet nedir, anlatsam da anlamazsınız) " karşı cinsle tanıştıklarında akıllarından ilk geçen ne oluyor? (bunlar tam komedi); iki ama dolma yiyormuş, biri sormuş " niye ikişer ikişer yiyosun? diğeri demiş ki sen nereden biliyosun? ilk soran cevap vermiş "kendimden biliyorum" hayvanlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi