Ülke TV merhaba dedi /VİDEO

Haber 7 TV, habercilikte bayrağı daha ileri taşımak, taptaze ve daha dolu bir ekran için aylardır sürdürdüğü çalışmalarını noktaladı. Bayrağı ÜLKE teslim aldı.

Ülke TV  merhaba dedi /VİDEO
Ülke TV merhaba dedi /VİDEO
GİRİŞ 02.06.2008 20:06 GÜNCELLEME 02.06.2008 20:06
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Bu akşam saat 20.00'yi gösterdiğinde Haber 7 TV ekranı durdu ve ilginç bir geri sayımla ekran ÜLKE'ye dönüştü. TV yeni yayın dönemine Selahattin Yusuf'un sunduğu haberlerle başladı.

Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, ÜLKE’nin omurgasının Haber 7 gibi yine gerçek habercilik üzerine oturtulduğunu belirtiyor.

Öztürk, yenilenen vizyonunda ÜLKE’nin programlarıyla daha renkli, daha dinamik olduğunu ifade ederken, Millet Konuşuyor, Ciddi Olamazsın, Tarihte Yürüyen Adam, Spormen, Vatan Millet Sakarya, Arşivci, Deplasman gibi yepyeni programların yanı sıra ödüllü belgesel sinema kuşağı ile ÜLKE izleyicilerinin vazgeçemeyeceği bir ekran hazırladıklarını sözlerine ekliyor.

ÜLKE, haberin ilk ve en güvenilir adresi olmakla beraber, perspektifini genişleterek aktüel programlar, ödüllü belgeseller ve sinema filmleri ile bu ülkenin kültürüne katkı sağlamayı hedefliyor. Ülkenin en iddialı ‘haber, kültür kanalı’ olarak, çifte sorumlulukla yoluna devam edecek olan ÜLKE, etkin ve yalın haberciliğin yanı sıra yelpazesi geniş bir program prototipi ile de izleyenlerle buluşacak.

ÜLKE’DE ETKİN VE YALIN HABERCİLİK

ÜLKE, etkin ve yalın habercilikle Türk televizyon haberciliğinin çıtasını yükseltecek. En hızlı, en doğru gelişmeleri Saat Başı Haber Kuşakları ile ekrana taşıyacak. Ülke’nin deneyimli spikerleri Selda Atalay, Hülya Hökenek, Ersoy Dede, Elif Uzunalioğlu ve Merve Kondak gündemdeki olayları saat başı izleyenlere ulaştıracak. Öğle Ajansı, günün tam ortasında bu ülkenin ve dünyanın gündemini Hülya Hökenek ile ekrana taşıyacak.

Ülke’de Bu Sabah, Serpil Ulfaz’ın sunumuyla dünü toparlayacak, bugün olacaklardan haberdar edecek. Gün içinde öne çıkan haberler ve tartışma konuları Ersoy Dede ve uzman konukları ile Ülke’de Bugün’de konuşulacak. Bu ülkenin ekonomisi ve iş yaşamı Fatma Çiftçi ile Ekonomi Hattı ve Ekonomi Gündemi’nde ele alınırken, para hareketinin nabzını Piyasalar tutacak. Ülke Ana Haber, nitelikli habercilik anlayışını ve Türkiye’nin gerçek gündemini izleyiciye Selahattin Yusuf ile aktaracak. Farklı haberlerin ve ilginç konukların ele alınacağı Sıra Dışı’nda Turgay Güler günü özetleyecek.

ÜLKE’DE RENKLİ, EĞLENCELİ, AKTÜEL YAYINCILIK

Levent - Pelinsu Pir ikilisi, her hafta farklı bir konuyu bu ülkenin birbirinden ilginç ve ünlü insanları ile Ciddi Olamazsın’da masaya yatıracak. Millet Konuşuyor, bu ülkenin sokağının sesine Mustafa Alcan ile kulak verecek. Tarık Tufan, bu ülkeye değer katan isimlerle Hafta Sonu Eki’nde sıcak ve samimi sohbetlerini sürdürecek. Güreşten futbola, basketboldan yüzmeye bu ülkenin tüm spor gündemini Harun Şen, sokaktaki insanlarla Sporman’da konuşacak.

ÜLKE’DE KONUŞAN, SORGULAYAN, TARTIŞAN PROGRAMCILIK

Ahmet Murat, sloganlarla bu ülkenin yakın tarihini Vatan Millet Sakarya’da anlatacak. Bugünkü meselelerin dün nasıl tartışıldığını ortaya çıkaran Arşivci, Ertuğrul Aytekin’in sunumu ile izleyenlere ulaşacak. Doç. Dr. İhsan Karaman, Mutlu Aile’de ailenin mutluluğu için yapılması gerekenleri anlatacak. Bu ülkenin sağlığı Emel Aktan ile Sağlıklı Yaşam’da konuşulacak. Hafta boyunca konuşulan olayları deneyimli haberci Ersoy Dede Bıçak Sırtı’nda uzman isimlerle konuşacak.

Medeniyetten kültüre, felsefeden sosyolojiye her konuyu özgürce tartışan İsmail Kılıçarslan, Tarık Tufan ve Selahattin Yusuf ile Meksika Sınırı, sınırları Ülke’de de zorlamaya devam edecek. Dünyada olan bitenler Doğu-Batı’da daha iyi anlaşılacak, deneyimli gazeteci Sefer Turan ve uzman konukları ile olayların farklı açıları ortaya konulacak. 91. Dakika, Harun Şen ve Mustafa Ekşi ile bu ülkenin futbolunun gerçek gündemini ortaya koyacak. Edirne’den Kars’a, Trabzon’dan Antalya’ya bu ülkenin yerel gelişimi, İbrahim Erdoğan’ın sunumu ve konuklarıyla Yerel Gündem’de masaya yatırılacak.

ÜLKE’DE NİTELİKLİ BELGESELLER

Ülke nitelikli ve bol ödüllü belgesellerin de sürekli yer bulduğu bir kanal olacak. Ölü Bir Koyunu değerlendirmenin kaç yolu var? Ne biliyoruz ki? Che Guevera kimdir? Pele, nasıl bir futbolcudur? Dünyayı kimler yönetiyor? Enver Sedat'ın hayatının son anlarında neler oldu? Başarılı bir yönetim için kaç adım atmamız gerekiyor? Benim cici silahım ne işe yarar? Fast food kültürü insanı nasıl şişirir? Birinci Dünya Savaşının sırları nelerdir? Cevaplar, Ülke'nin belgesel kuşaklarında…







Haber 7 TV'nin yayın yaptığı frekans ve erişim kanallaranı kullancak olan ÜLKE TV'nin erişim bilgileri şöyle:

ÜLKE TV, Kablo TV’den, DIGITURK 38. ve D-Smart 83.Kanal ve TURKSAT 2A’dan izlenebilmektedir.

Frekans: 12126 Mhz

Sembol: 6666

Polarizasyon: Dikey (vert)

YORUMLAR 19
  • abdullah sadri 15 yıl önce Şikayet Et
    . valla ilk gördügümde şaşırdım çünkü national geografic sandım logo benziyor sonra logo aşırı derecede büyük ve özensiz bence daha güzel bir tasarım yapılabilirdi kim bilir kaç para verilmiştir uyduruk logoya
    Cevapla
  • Dağhan Yıldırım 15 yıl önce Şikayet Et
    Ülke. İsme bakınca kanalın daha milliyetçi bir yayın çizgisine kayacağı anlaşılıyor. Milliyetçi ve tabi muhafazakar. Hayırlı olur, Allah utandırmaz inşallah. Selahattin Yusuf gringo olarak Meksika sınırında iyi ama haber spikerliği komik olmuş. Ona da alışırız. Reisin dediği gibi durmak yok yola devam.
    Cevapla
  • Mümtaz Aydin 15 yıl önce Şikayet Et
    . sayin editör, benim yorumlarim neden eklenmiyor. Benimle veya yorumlarimla alakali bir problem mi var... Merak uyandirici tutumunuz dolayisiyla yaziyorum bunu.
    Cevapla
  • ceyda dereci 15 yıl önce Şikayet Et
    Uyarılar. Söz sahibi bir haber kanalı olmak için haberi yerinden ve canlı vermek lazım . Önemli her maçın görüntüsünü satın almak gerekir . Mevcut haber kanallarının pozitif yönleri yakından izlenmeli .
    Cevapla
  • BİLAL ŞAHİN 15 yıl önce Şikayet Et
    Yalnış bir karar!!!!. Bence Haber7 ismiyle daha güzeldi. Neden böyle bir uygulama yapıldı anlamış değilim. Uygulamadan dönülmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor
İsrail'in saldırısı sonrası İran'dan peş peşe açıklamalar