RTÜK'ün yayıncılara seçim yasağı uyarısı

RTÜK, YSK'nın belirlediği seçim günü uyulacak esaslara ilişkin yayıncı kuruluşlara uyarıda bulundu. İşte o yasaklar:

RTÜK'ün yayıncılara seçim yasağı uyarısı
RTÜK'ün yayıncılara seçim yasağı uyarısı
GİRİŞ 27.03.2009 19:38 GÜNCELLEME 27.03.2009 19:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış
YSK’nın belirlediği kurallara göre, oy verme gününden önceki yirmi dört saat içinde yani bugün saat 24.00’dan itibaren siyasi bir partinin veya adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek yayınlar yapılamayacak.

Oy verme günü ise saat 18.00’e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasaklanıyor.

RTÜK’ten yapılan açıklamada; RTÜK Kanunu’na göre, seçim dönemlerindeki yayınlara ilişkin usul ve esasların Yüksek Seçim Kurulu’na verilen yetkiler çerçevesinde Yüksek Seçim Kurulu tarafından düzenlendiği hatırlatıldı ve “Üst Kurul, radyo ve televizyon yayın kuruluşlarının seçim dönemlerindeki yayınlarını Yüksek Seçim Kurulunun kararları doğrultusunda izler, denetler ve değerlendirir” denildi.

Pazar günü yapılacak seçimlere ilişkin YSK’nın yayıncı kuruluşların seçim günü uyacakları esasları belirlediğinin ifade edildiği açıklamaya göre;

-Oy verme gününden önceki yirmi dört saat içinde yani bugün saat 24.00’den itibaren her türlü haber, röportaj gibi programlar veya reklamlar yoluyla kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi iletişim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla siyasi bir partinin veya adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek yayınlar yapılamayacak.

-Oy verme günü saat 18.00’e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasaklanacak.

-Saat 18.00 ila 21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim ile ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek.

-Saat 21.00’den sonra bütün yayınlar serbest olup, Yüksek Seçim Kurulu’nca gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.
YORUMLAR 1
  • Mr. Ugi 15 yıl önce Şikayet Et
    Secime gölge düstü. Sevgili Muhsin Yazicioglu´nun gidisi ile merak ve heyecanla beklenen secime büyük gölge düsmüstür bence...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi