İstanbul'da Trabzonlu mu, Sivaslı mı çok?

İstanbul'da en çok hangi memleketten insan var sorusuna insanlar son yıllara kadar gözü kapalı "Sivaslı" yanıtını verirdi. Ama bu ilginç araştırma sonucuna göre durum farklı:

İstanbul'da Trabzonlu mu, Sivaslı mı çok?
İstanbul'da Trabzonlu mu, Sivaslı mı çok?
GİRİŞ 31.03.2009 16:24 GÜNCELLEME 31.03.2009 16:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kent olarak kuruluş tarihi İstanbul’la eş düşen Trabzon (M.Ö 752), Anadolu’nun en önemli ve ilginç illerinden biri. İstanbul’dan sekiz yıl sonra (1461) Osmanlı topraklarına katılan ve başkent İstanbul’a tabi olan Trabzon, o günden bu güne 550 yıldır İstanbul’a en çok göç veren illler arasında.

12 Şubat 2008 tarihli ODAK Araştırma Şirketi’nin, İstanbul’u 4 bölgeye ayırarak yaptığı, "İstanbul’da yaşayanlar aslen nereli" başlıklı araştırmaya göre İstanbul'luyum diyenlerin oranı yüzde 13.8.

Araştırmaya göre İstanbullu oranı memleketlerine oranı şöyle:

Yüzde 5.4 Trabzon

Yüzde 5.2 Sivas

Yüzde 4.7 Giresun

Yüzde 4.1 Rize

Yüzde 3.8 Ordu

Yüzde 3.3 Malatya

İstanbul’da 200’ün üstünde Trabzon kökenli sivil toplum örgütü (vakıf, dernek, v.b) bulunduğu belirtilirken, bu dernekleri kapsayan federasyonun yanı sıra İstanbul’da günlük Trabzon gazeteleri yayınlandığına dikkat çekiliyor. Sivaslıların tepkisini çekecek olan bu araştırma sonucunun bilimsel güvenirliği bir yana ama biz bu sonuçları sizlere Trabzon TV'nin basın bülteninden aktarıyoruz.

Genel olarak Trabzon Vilayeti sacayağı kapsamında (İstanbul dâhil) yaklaşık 15 milyon insana hitap etmeyi hedefleyen TRABZON TV’nin, ulusal ve uluslararası yayın politikasıyla çok daha geniş kitleye seslenerek, yüksek izlenebilirlik oranına sahip olacağı düşünülüyor.

Genel Yayın Yönetmeni Ömer Asan, "www.trabzon.tv'nin adını Trabzon kentinden almasına rağmen (Washington Post, New York Times, gibi) ilk adımda Türkçe, ulusal bir yayın politikası izleyecektir" diyor.

 (Haber 7)

YORUMLAR 5
  • ahmed 8 yıl önce Şikayet Et
    bize heryer Trabzon!
    Cevapla
  • seymen sevencan 14 yıl önce Şikayet Et
    kardeşlik önemli olan. doğru olabilir. aslında en çok sivas istanbula göç vermiştir lakin trabzonluların daha çok çocuk yaptıklarını biliyorum hızlı ürüyorlar Allah bozmasın. istanbulda doğan çocuklar bile trabzonluyum diyor. sivaslı kardeşlerim daha yavaş ürüyor ve burada doğanların önemli bir kısmı istanbulluyum diyor. bu şartlarda trabzonun fazla çıkması olağan bir durum bence. çokta önemli değil hepimiz kardeşiz. ben trabzonluyum aslen ama en iyi 2 arkadaşım sivaslı ve istanbuldayız. beraberiz ve böyle güçlüyüz
    Cevapla
  • cetin cetin 15 yıl önce Şikayet Et
    sivaslılara.... türkiyede istediğimiz kadar çok olsak ne farkeder. rize başbakan, kayseri-malatya cumhurbaşkanı çıkarıyor.hani sivas nerde.kendi memleketimizin insanını bile milvetvekili olarak zor seçtik.merhum yazıcıoğlu'na sivaslı çok büyük haksızlık ettik.ama giden geri gelmiyor malesef.
    Cevapla
  • fatih 15 yıl önce Şikayet Et
    ... Erzurumlu daha çok...
    Cevapla
  • ömer ulusoy 15 yıl önce Şikayet Et
    gurbetci genclik. sampıyon trabzonspor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı