TRT Şeş'ten iddialı programlar

TRT Şeş, yeni yayın dönemine iddialı programlar hazırlıyor. Her geçen gün izlenme oranları artan TRT 6, yeni yayın dönemi için yeni programlar hazırlıyor.

TRT Şeş'ten iddialı programlar
TRT Şeş'ten iddialı programlar
GİRİŞ 31.07.2009 22:35 GÜNCELLEME 31.07.2009 22:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yönetmenliğini Ali İhsan Ürün'ün, yapımcılığını Masmedya'nın üstlendiği ve sunuculuğunu Hüseyin Tatar'ın yapacağı Dem U Devran "An ve Zaman" adlı program, Eylül ayında yayına girecek.

Midyat'ın yanı sıra Hasankeyf, Ağrı, Kars, Diyarbakır, Şanlıurfa, Van, Adıyaman yörelerini kapsayan 13 ayrı bölümün çekimleri sürerken, programın 6 bölümünün çekimleri ise Mardin'in Midyat ilçesinde yapıldı. Estel Kent Müzesi'nde çekimleri yapılan programda Midyat'ın tarihi, turistik mekanlarının yanı sıra el işi ürünleri, taş ustalarının eserleri, gümüş telkari sanatı, halk oyunları, halk müziği sanatçıları tanıtılıyor.

Programa ayrıca Midyat Belediye Başkanı Şehmuz Nasıroğlu, Kuyumcular Odası Başkanı Ali Aslan, taş ustası, Mardin'in yöresel ses sanatçısı Ahmet Salavran konuk olarak katılıyor.

Yönetmen Ali İhsan Ürün, programı Türkiye mozaiğini göstermesi açısından çok önemli bulduğunu belirterek, "Bölgenin özellikleri aktüel çekimlerle desteklediğinden kültürel, sosyal, zenginliği tanıtım açısından iddialı bir program olacak. Bu şehirleri ve yaşayan halkı birebir, iç içe yansıtacağı için bölgenin yerel halkından beklendiğinden dolayı çok güzel bir program olacaktır" dedi.

Bu arada, TRT 6 tarafından çekimler sırasında yaptığı katkılardan dolayı Grant Etsel Oteli Genel Müdürü Sait Keser'e plaket verildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • ali cihanbeyli 14 yıl önce Şikayet Et
    efferin len demirbilek. ne kadar da güzel bir yorum yapmışsın. sobe oynarken 5 yaşın da bir çocuğum var. sobe oynarken elleriyle gözlerini kapatım saklanıyor. senin gibi o da akıllı.
    Cevapla
  • aslan demirbilek 14 yıl önce Şikayet Et
    trt şaş. trt şeş hiç bi yasal hükükü olmayan... yani yasadışı kanal.. yani korsan kanal...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı