Fakıbaba'nın tokat attığı muhabir konuştu

Türkiye Şanlıurfa'da 'basın'a atılan tokat olayını konuşuyor. Önce belediye başkanından tokat yiyen ardından da korumaları tarafından dövülen muhabir ve kameraman konuştu...

Fakıbaba'nın tokat attığı muhabir konuştu
Fakıbaba'nın tokat attığı muhabir konuştu
GİRİŞ 08.08.2009 15:55 GÜNCELLEME 08.08.2009 15:55
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba Anadolu Ajansı üzerinden bir açıklama yaparak Barut Han da bir gazeteciye tokat atma iddiasını yalanladı.

Başkan’a bıçaklı saldırı anonsu üzerine olay yerine hareket ettik

Olayın en yakın tanığı ve içerisnde kalan DHA muhabiri Ali Leylak öncelikli olarak olayla ilgili görüşlerini şöyle anlatıyor:

Şanlıurfa'da, Haşimiye Meydanı Barutçu Hanı'nda geleneksel esnaf gezisine çıkan SP'li Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, bıçaklı saldırı oldu iddiası üzerine bizde hızlı bir şekilde olay yerine hareket ettik.

Olay yerine geldiğimizde iki kişi polis tarafından gözaltına alınmış ve emniyete götürülüyordu.

Onlara neden bıçaklı saldırıda bulunduklarını sorduğumuzda ise kendilerinin yanlış anlaşıldığını başkana ‘teşekkür pankartı açmak istediklerinde’ korumaların silah çekerek müdahale bulunduğunu söylediler. Bunun üzerine Han’da Belediye Başkanı Fakıbaba yaşananların ardından bir süre dinlendi.

Geçmiş olsun dileklerinde bulunduk

Han içerisinde yaşanan olaylardan dolayı üzülen ve bir süre dinlenen Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yanına giderek geçmiş olsun dileğinde bulunduk. Yaşanan olaydan kaynaklanan üzüntümüzü belirttik.

Başkan ziyaretine devam etti

Ali Leylak, biraz dinlenen Belediye Başkanı Fakıbaba’nın daha sonra esnaf ziyaretine devam ettiğini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:’ Hareket halinde iken başkanın yanına yaklaşarak bir açıklama yapacak mısınız diyerek konuşmak istedim o ise bizi umursamaz bir tavırla arka tarafa sor şeklinde yönlendirdi. Bu esnada ise Ömer ‘Korumalarınız silah çekti iddiasını’ sordu. İşte o an olan oldu. Ve bir anda ne olduğunu anlayamadık.

‘Başlatma’ diyen başkan Ömer’in gırtlağına sarıldı

Cafesiyaset’e konuşan DHA muhabiri Ali Leylak, soru üzerine Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba kısa bir sessizliğin ardından ‘başlatma diyerek kameraman arkadaşım Ömer’e önce tokat attı ve sonra boğazına sarıldı. Tüm bu olayları görünce biran ne olduğunu anlayamamanın şaşkınlığını yaşadım. Şok oldum. İlk anda müdahale bile edemedim. Diyerek içerisine düştüğü durumu anlattı.

Kameramana saldırının devamı başkanın şöförü ve korumasından

Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın tokat attığı kameraman Ömer Pınar’a şse o an neler yaşadığını sorduk.Hala olayın üzerindeki etkisini atamayan Pınar, üzüntüsünden bahsetti ve ‘ben başkan bir açıklama yapar diyerek iddiayı sordum. O beni tokatladı ve peşinden gırtlağıma sarıldı. Tüm bunlar yetmezmiş gibi peşinden de etrafındaki adamları saldırıya geçti. Görevimi yapıyorum dediğimde ise  Başkanın koruması ve şöförü olarak sürekli yanında dolaşan İbrahim Kubat  'başlatma görevinden' diyerek bana hakaret ederek öbür yandan da tokatlamaya devam etti. Ne olduğumuz bir an şaşırdım. Yıllardır başkanın haberlerini takip ederim ama yaşananlar karşısında bir an ne yapacağımı da bilemedim. Ben geri geri kaçmaya çalışırken olaya müdahale etmeye çalışan muhabir Ali Abi’ye saldırmaya başladılar.’ dedi.

Linçten korktuk

O anki tepkiden korkup korkmadığını sorduğumuz Pınar yaşadıklarını ‘Olayın büyümesi ve tepkinin artması üzerine geri geri oradan uzaklaşmaya çalıştık. Ali Abi de ben de ‘linç’ olabilir diye düşünmüşüz. Hızlı bir şekilde olay yerini terk ettik.’

Özür beklerken yalanladı

DHA kameramanı Ömer Pınar yaşananlar karşısından Belediye Başkanı Fakıbaba’dan özür beklerken ‘yalanlama’ açıklamasının karşısında daha da üzüldüğünü belirtti. Pınar o bizim büyüğümüz biz yine de affederiz diyerek açıklamada bulundu.

Sivil toplum kuruluşlarından tepki

Gazeteciler Birliği, GAP gazeteciler Cemiyeti ve foto muhabirleri derneği yaşanan bu saldırıya tepki göstererek olayı kınadı.

O ANIN GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

www.cafesiyaset.com

YORUMLAR 11
  • salih coşar 14 yıl önce Şikayet Et
    başkana kınama. Şanlı urfa halkı inşallah bu olaydan sonra yanlış bir başkan seçtiklerinin farkına varmışlardır.sonuçta bir gazeteci,soru sordu diye böyle davranılmaz.yanına aldığı üçbeş tane korumayla hava atıyor.artık bu adamdan ne kadr hizmet gelir varın siz düşünün.ben gazeteciyi savunduğumdan deyil ama bir insan sabırlı olmalı hemen kaba kuvvete baş vurmaması gerekir
    Cevapla
  • Ahmet Batuhan 14 yıl önce Şikayet Et
    Sn.Belediye Başkanı.. Kameramanın yaptığı sözler yanlıştır.İnsanları kışkırtıcı sözler söylemeye gerek yok. Sırf soru sormak için sorulmaz ki. Gerzeklikten başka bir şey değil.Butür yerel habercilik yapan kişiler tamamen amatörce iş yapıyor.Soru sormayı bile bilmiyorlar.Bence Belediye Başkanımız çok haklıydı.Ellerine sağlık.
    Cevapla
  • gokhan erdogan 14 yıl önce Şikayet Et
    başkanın cahilliğine verelim. gücü basına,acize yeter ancak.bu da gösteriyorki salı urfada şansız ,yersiz bir başkan seçildiğini.e,halk seçti halk çeker.
    Cevapla
  • hüseyin objektif 14 yıl önce Şikayet Et
    bu evet mi demekti acaba?. heralde :)
    Cevapla
  • Zeyveli 14 yıl önce Şikayet Et
    Eline Sağlık Başkanım. Bunlara birinin haddini bildirmesi lazımdı. Başkan'ı tebrik ediyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kritik MKYK'nın perde arkası! Erdoğan 'Bu yapılacak' deyip net konuştu...
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir