Başbakan Erdoğan'ı ağlatan akraba

Başbakan Erdoğan'ın katıldığı canlı yayında kendi sesinden okunan şiire hislenip ağladığı programın sunucusu Fatih Çıtak, o anları anlattı: Baktım rengi uçtu, göz göze gelmekten kaçındım!

GİRİŞ 23.09.2009 10:04 GÜNCELLEME 23.09.2009 10:04
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Nebahat KOÇ'un röportajı
  
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendi sesinden şiir dinlerken ağladığı programın sunucusu 'tanıdık' çıktı. 'Başbakan ile Özel' adlı programı sunan Fatih Çıtlak, Başbakan'ın küçük oğlu Bilal Erdoğan'ın eşi Reyyan Uzuner'in dayısı. Çıtlak, programı yapmasında akrabalığın etken olmadığını belirterek, yıllardır sanat yönetmenliği yaptığını, program için kendisinin tercih edildiğini söyledi. Çıtak, Erdoğan'ı yıllardır tanıdığını, nasıl şiir okuduğunu hatırladığında hala tüylerinin diken diken olduğunu anlattı.

FATİH'İ TANIYORUM DEMİŞ

İmam Hatip Lisesi ile Türkoloji mezunu Çıtlak, TRT'de 'Gece Kahvesi' adıyla ramazan programı, atv'de de iki yıldır sahur programı yapıyor. Hattat olan ve uzun yıllar sanat yönetmenliği ve tasavvuf konusunda özel dersler veren Çıtlak, Başbakan'ın konuk olduğu programı sunması için 'Bu konuda herhangi bir dahlim de talebim de olmadı. Kaliteli işler yaptığımız için, benim gibi ramazan programı yapan birkaç isim de konuşulurken benim ismim geçmiş. Siyasetin dışında olan bir sima düşünülmüş. Başbakan da 'Fatih'i tanıyorum' demiş. Televizyon kanalı teklif etti, ben de kabul ettim. Hem şaşırdım hem de heyecanlandım. Yeğenim Reyyan, programı benim yapacağımı benden sonra duymuş, 'Doğru mu' diye açıp bana sordu' diye konuştu.

ALBÜMÜN ASİSTANI

kullan'Program sonrası Reyyan Erdoğan'la konuştunuz mu' sorusuna Çıtlak, 'İnanın konuşmadım. Programla ilgili kanaatlerini öğrenemedim. Yurtdışındalar' yanıtını verdi. Çıtlak, Başbakan Erdoğan'ın 'Bu Şarkı Burada Bitmez' adlı şiir albümüne asistanlık yaptığını da hatırlattı.

Aynı sohbet ortamlarında bulunması nedeniyle çocukluğundan beri Tayyip Erdoğan'ı tanıdığını söyleyen ve Başbakan'a 'Tayyip Abi' diye hitap eden Fatih Çıtlak, Erdoğan'ın 1980'li yıllarda okuduğu şiirler nedeniyle gençliğin ayağa kalktığını anlattı.

ZİNDANDAN MEHMEDE MEKTUP'U İSTEMEDİ

'Programa önce Emel Sayın gelecek diye biliyordum ama olmamış. Hatta Başbakan'ın çocukluk arkadaşları da gelecekti. Ancak bu çerçevede olması uygun görüldü' diyen Çıtlak, aslında cezaevine girmeden önce, kendisinin okuduğu ve kendi fotoğraflarından oluşan klibin çekildiği Necip Fazıl'a ait 'Zindandan Mehmede Mektup' adlı şiiri yansıtarak, süpriz yapacaklarını; ancak Başbakan o günlerin hatırlanmasını istemediği için vazgeçildiğini anlattı.

KENDİ SESİNİ DUYUNCA SÜRPRİZ OLDU

Çıtlak, şöyle konuştu: 'Başbakan, insanımızın güzel duygularını yansıtacak bir şiir istedi. Kendi sesinden okunacağını bilmiyordu, sürpriz oldu, duygulandı. Zindandan Mehmede Mektup şiiriyle o günlerin hatırlanmasını istemedi. Şu ortamda o günleri hatırlatmayalım diyerek, ona müdahale etti.'

Başbakan Erdoğan'ın, şarkı söylemesi konusunda da, 'Zekai Bey varken ben okumayayım, Zekai Bey'in sesini bozmayayım' dediğini söyleyen Çıtlak, Zekai Tunca'nın 'Devlet desteğinizi bekliyoruz' sözüne Tayyip Bey'in çok güldüğünü söyledi.

HER KESİMDEN TEPKİ GELDİ

Programın başarılı olduğunu belirten Çıtlak, 'Tam bizim halkımıza özgü, her kesimden tepkiler oldu. Çok güzel olduğuna dair de, benim Başbakan'a yağcılık yaptığım şeklinde de tepkiler geldi. 'Sen hocasın, oldu mu' tarzında diyenler de oldu. Başbakan'ı çocukluğumdan beri çok çok sevdiğim için onunla çıktığım projeden tenkit edilmekten yüksünmüyorum' dedi.

BAKTIM RENGİ UÇTU GÖZ GÖZE GELMEDİM

FATİH Çıtlak, Başbakan'ın ağlaması konusunda, 'Kendi sesinden şiiri dinlerken duygulanacağını biliyordum ama ağlayacağını tahmin etmedim. Başbakan'ın tanıdık, akraba çevresinde yemek duası olsun, beraberce dua edildiğinde, ağlayarak memleketine dua ettiğini görmüş bir insanım. O zaman yanında ne basın, ne başkası var. Yani kimseye riya borcu yoktur' dedi.

Çıtlak, o esnada Başbakan'la göz göze gelmek istemediğini de belirterek, 'Çünkü ben de ağlayacaktım! Baktım rengi uçtu. Ben de ağlarsam daha kötü olacaktı. Farklı yerlere çekilmesin diye ağlamamak için kendimi zor tuttum. Ama programdan sonra ciddi ciddi ağladım. Bir saat kendime gelemedim' diye konuştu.

AZİZ NESİN'DEN OKUDU DİYE NECİP FAZIL'LA ARASINI AÇTILAR

FATİH Çıtlak, Tayyip Erdoğan'ı şöyle anlatıyor: 'Başbakan, şiire düşkündür ve bu konuda geniş yelpazesi vardır. Aziz Nesin de, Orhan Veli de okur. Necip Fazıl üstad kendi hakkında yazılan yazıları ve sahnelenen oyunları beğenmeyecek kadar titiz bir insandır. Bir kimse şiir okusun, ona beğendirsin, mümkün değil. Vefatından evvel, Tayyip Bey için, 'Ben yazdım o okudu' demiştir. Tayyip Bey, şiiri hissederek okur. İstanbul'u Dinliyorum'u, Sakarya Türküsü'nü Tayyip Erdoğan'dan dinleyeceksiniz. Hoca'nın gücüne gidecek ama Semih Sergen'den daha iyi okur. Bir okur Sakarya'yı, salonlarda gençlik ayağa kalkardı. Ağlardık, hala tüylerim diken diken oluyor. O dönemleri yaşadım. Hatırlıyoruz, 1983'teki toplantılarda Aziz Nesin şiirleri okuduğu için tenkit görmüş birisidir. Hatta Necip Fazıl'la arasını açmaya kalkıştılar.'

AKRABA MECLİSİNDE AĞLAYARAK DUA EDER

Başbakan Erdoğan, atv'de yayınlanan, Neşet Ertaş ve Zekai Tunca'nın da konuk olduğu programda, Erdem Beyazıt'ın, 'Sana, bana, vatanıma ve ülkemin insanlarına dair' şiiri kendi sesinden dinletilince gözyaşlarını tutamamıştı. Fatih Çıtak, 'Akraba çevresinde beraberce dua edildiğinde, ağlayarak memleketine dua ettiğini görmüş bir insanım. O zaman yanında ne basın, ne başkası var. Tayyip Bey'in kimseye riya borcu yoktur' diyor.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 15
  • Engin TİMUR 14 yıl önce Şikayet Et
    sayın "yuh" lu. yuhladığın kişi bir başbakan... daha önceki hükümetleri de gördük hatta öyle bir başbakan vardı ki yürüyemiyordu bile otobüse bile asansörle çıkıyordu. şimdi sana şunu söyleyim YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME
    Cevapla
  • Ekrem Erol 14 yıl önce Şikayet Et
    Biraz Edep!. Yuh'lu yorum yazan beyefendi! Sevidinizi Allah için, sevmediğinizi Allah için sevmeyin buyurulmuştur. AKP'yi halka sevdirmeye çalışmak ne demek? Siz sevmeyebilirsiniz ancak; biz yani ben seviyorum. Öyle şiirle ağlamasına filan de gerek yok. 1991 yılındaki seçimde Demirel'le başlayan hükümetler silsilesinde bu ülkeye neler yapıldı bir kısa muhasebe yapar mısınız? Onun için biraz edep, biraz insaf, biraz da düşünceye davet ediyorum sizi!
    Cevapla
  • mardinli47_94 14 yıl önce Şikayet Et
    başbakanım. yüreğinize,dilinize,ellerinize sağlık burda ne yazsam azdır dediğiniz gbi kelimeler öle bi sıralanmışki
    Cevapla
  • fatma tutal 14 yıl önce Şikayet Et
    bizde ağlıyoruz.... zaten sayın başbakanımızı sadece şiirler ağlatabiliyor. yaşadığımız o kadar dertler sorunlar, sıkıntılar, gerçekler pek dokunmuyor. valla bize şiire gerek yok biz hergün ağlıyoruz
    Cevapla
  • Barbaros Paşa 14 yıl önce Şikayet Et
    seviyorum..... Bu adam gibi adamı sevmemek mümkünmü? Birgün gelecek heykeli dikilecek ama biliyorum o bunu istemez.Samimiyetine yürekten inanıyoruz.Gizli bir projesi varsa onu allah'a havale ediyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı