Çeliktepe Karakolu küçük bir Türkiye...

Sakarya Fırat dizisinin çekildiği Isparta dağlarında kurulan Çeliktepe Karakolu küçük bir Türkiye'yi andırıyor. Çoğu askerlik yapmamış oyuncular adeta askerlik yapıyor.

Çeliktepe Karakolu küçük bir Türkiye...
Çeliktepe Karakolu küçük bir Türkiye...
GİRİŞ 18.04.2010 16:37 GÜNCELLEME 18.04.2010 16:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

YUSUF BÜLBÜL'ün haberi

'İsimsiz kahramanlar için 71 dk'lık saygı duruşu' sloganıyla TRT'de ekrana gelen 'Sakarya Fırat'ın daha ilk bölümlerindeki röportajımızda sözleşmiştik yapımcı Osman Sınav ile... 'Kilo almışsın, yüzüne kan gelmiş.' dediğimde, çelik gibi olduğunu ve Toroslar'ın eteğine kurulu platoyu mutlaka görmem gerektiğini söylemişti... Bir de dağları ve onun verdiği özgürlük duygusunu... Dağlar bizi çağırdı (!) ve gittik Isparta'ya. Uzman Jandarma Osman Kanat (Tayanç Ayaydın), avukat Nihan Tekintaş (Ceren Hindistanlı), Küpeli Nejla (terörist) Gerçek Sağlar, Bakır (Kürşat Alnıaçık), Çavuş Durali (İsmail Hakkı), Çavuş Taner (Caner Özçavuş), Gülüm Mahmut (Erkan Kolçak Köstendil), Onbaşı Muharrem (Bora Koçak), Dadaş Sait (Süleyman Karaahmet), Tonbalığı Kamil (Bahadır Muhtar) ve Poyraz Timi karşıladı bizi Çeliktepe Karakolu'nun nizamiyesinde.

Karadenizlisi, Kırşehirlisi, Doğulusu ve Egelisiyle küçük bir Türkiye aslında Çeliktepe Karakolu... Güneşe rağmen yüksek rakımın verdiği soğuk havadan oyuncular etkilenmezken, biz üşüyenlerin imdadına asker parkaları yetişti. Titrediğimizi gören Tayanç Ayaydın takılmadan edemedi: "Siz burada üşüyorsunuz. Bizim için bahar havası. Biz -26 dereceyi gördük." İki gün kaldığımız Isparta'da tüm çekim mekanlarını görme şansımız oldu. Bir oyuncu değil de gerçek bir asker gibi birbirine kenetlenmelerinin dağdaki yalnızlıktan değil, gerçek bir arkadaşlıktan kaynaklandığını gördük. Kimi koğuşun teneke sobasına odun taşırken, kimi elindeki çay tepsisini gezdiriyordu aramızda. Her askerin bir hikâyesi olduğunu koğuş sohbetinde öğrendik. Soba etrafındaki sohbete Osman Sınav da katılınca yüklü bir malzeme çıktı. En çok da Tonbalığı Kamil'e yapılan Sınav'ın da içinde bulunduğu şakaya güldük; senaryoyu değiştiren ve Bahadır Muhtar'a bu bölümde ölüyorsun, diyen arkadaşları sonrasında yaşananları gülmekten anlatamadılar.

Çoğu askeri eğitim almamış ancak bir asker gibi yetiştiriliyorlar. Bunu da onlara askeri konularda destek veren Tahsin ağabeylerine borçlular şüphesiz. Silah tutuşu, üstlerine nasıl davranmaları gerektiğini ve çatışmalarda neler yapmaları gerektiğini anlatıyor onlara.. Ölmekten değil ama diziden ayrılmaktan korkuyorlar sadece! Askerliğimi yapmadım ama acemiliğimi yapmış gibi oldum diyenlerin ortak görüşü; Osman Sınav'ın ekibinde mutlu oldukları... Bir sınır karakolunda yaşananların anlatılğı Sakarya Fırat'ın oyuncu kadrosu kadar, teknik ekibi de renkli. Osman Sınav doğanın ve dağlardaki özgürlüğün tadını çıkartırken yönetmen koltuğunda Raşit Çelikezer'i görüyoruz. Her ne kadar piposunu içip dağlarla yarenlik etse de Sınav ipin ucunu bırakmıyor... Teknik ekibe dahil ettiği daha önce Doludizgin Yıllar'da başrol oynayan oğlu Yusuf Ömer Sınav'ı da kamera arkasına alıştırıyor. O da zaten çoktan ısınmış işine. Dağlardan yankılanan gür sesiyle "sessizlik, çekim başlıyor..." demesinden gelecekte babasının yerine aday olduğunu gösteriyor Yusuf Ömer. Dizi kaç bölüm daha devam eder, hikâye nereye gider bunları şimdiden kestirmek güç. Ancak gördüğü ilgiye ve fanlarına bakılırsa izleyici çoktan benimsemiş Poyraz Timi'nin maceralarını...

Tayanç Ayaydın (Uz.Jandarma Osman Kanat )

"Biz sistem içinde ne dönüyorsa onu paylaşıyoruz izleyiciyle. Mutlu ve üzüntülü taraflarıyla... Hiçbir şeyi gizlemiyoruz. Ama şansımız şu; aynı zamanda buradaki kardeşliği gerçek sunduğu için seyircinin empati gücünü anlatıyor dizi. Sadece kahramanlık hikâyesini, Osman Kanat'ın yaşadıklarını anlatmıyoruz; bir soruna dikkat çekiyoruz. Dolayısıyla insanlar bizim burada çektiklerimizi ailelerinde gördüler ve çevrelerinde yaşadılar. Yaşadıklarını burada bir kez daha görüyorlar ve bence kendilerini bir parça daha rahatlatıyorlar."

Ceren Hindistan (Avukat Nihan Tekintaş)

"Rolüme hazırlanırken avukatlıkla ilgili kitaplar okudum. Birkaç duruşmaya katıldım. Bunu avukat duruşu, edası taşıyayım diye yaptım. Bir oyuncu için farklı karakterlere girebilme, farklı roller oynayabilmek çok güzel. Ben 'Baba Ocağında'da Egeli bir ağa kızını oynamıştım. Burada ise doğulu bir ağa kızını canlandırıyorum. İkisi birbirinden çok farklı. Ama hangisine daha yatkınım derseniz; Karslı olduğum için kendimi daha yatkın hissediyorum Sakarya Fırat'a..."

Gerçek Sağlar (Küpeli Nejla)

"Nejla ilginç bir karakter. Bir oyuncu için çok ilgi çekici. İnsanlar sizi oynadığınız karaktere göre değerlendiriyor ama, bende hiç böyle bir şey olmadı. Çok seviyorlar. Babam (Fikri Sağlar) çok beğeniyor diziyi. Hatta son bölümünde telefonda kimsenin konuşamadığı dile getiremediği Türkiye gerçeklerini ortaya koyduğumuzu söyledi. Türkiye gerçeklerini yansıtan bir dizi çekiyoruz. Burada kötü karakterler de olabilir. Ama hepsinin bir sebebi var."

KAYNAK: ZAMAN PAZAR
YORUMLAR 3
  • Guzel 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben Sakarya firat dizisini cok beyendim gercekden reytingli bir dizi oldu. Aslinda bu dizideki oyunculari daha once basqa bir dizide gormemisdin ama cok basarili bir rol sergilediler. Umarim bu diziden sonrada sizleri ekranlarda gore biliriz. Boyle bir dizi cekdiyiniz icin hepinize tesekkur ederiz.:-D
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Doktorlar Dizisi Tekrar dan dönüyormuş ekranlara.. Aslında SAKARYA FIRAT Yeni Bölümleriyle Tekrar Dönmeli ekranlara. Filmin hayranlarının istediği de bu.. Güzel yapımlar Çok kalmıyor yayında.
    Cevapla
  • Büşra 7 yıl önce Şikayet Et
    Sakarya fıratı izlemeye yeni başladım. Hayatımda hiçbir zaman dizi izleyince ağlamamıştım. Emeğinize sağlık. Allah yardımcınız olsun. Sizi seviyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor