Çevreye duyarlılık için felaket gerek

Geçen ay medyada en çok çevre haberleri yer aldı. İzlanda'daki yanardağ patlamasıyla çevre haberlerine önem veren medya, ısınma ve iklim değişikliklerini de bu vesileyle işlemeye başladı.

Çevreye duyarlılık için felaket gerek
Çevreye duyarlılık için felaket gerek
GİRİŞ 06.05.2010 14:59 GÜNCELLEME 06.05.2010 14:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz ay yaşanan deprem felaketi ve meydana gelen volkan patlaması dünya ekonomisi ile sosyal hayatta ciddi bir sarsıntı yaşattı. Yaşanan çevre sorunlarının Nisan ayında gazete ve dergilerde yayınlanan haberlerinin bir değerlendirmesini yapan Interpress’in raporuna göre, oluşan felaketler neticesinde sadece dünya ulaşım ve turizminin değil ihracat ile ithalatının da ağır bir darbe yediği çıkan haberlerle gözler önüne serildi. Geçtiğimiz ay ulusal, bölgesel ve yerel basında ‘Çevre’ başlıklı 2130 adet haber ve yazı yer alırken, yazılı medyada çıkan bu haberlerinin önceki aylara göre tavan yaptığı gözlendi. Basında en çok volkan patlamasıyla ilgili haber çıkarken onu sırasıyla deprem, ağaçlandırma çalışmaları ile küresel ısınma ve iklim değişikliği haberleri takip etti.

DEPREM VE YANARDAĞ

Interpress’in çevre sorunlarına yönelik haberleri mercek altına aldığı araştırmaya göre, geçtiğimiz ay dünyamız önce Çin’de meydana gelen deprem felaketi haberleri ile gündemde kendine yer buldu. Ayın ikinci yarısında ise İzlanda’daki volkanda ikinci patlamanın meydana gelmesiyle, kül ve duman püskürtmesinin neden olduğu bulutun, hava trafiğinde Asya-Pasifik’e kadar uzanan iptallere yol açtığı haberleriyle gündemdeydi. Çin’de meydana gelen deprem yazılı basında dört gün içinde 31 haberle yer alırken, Avrupa ticaretine büyük bir darbe indiren kül bulutu, on gün boyunca basında 281 haber ile yer aldı.

KÜRESEL ISINMAYA KARŞI MÜCADELE

Sanayi devrimi ile başlayan küresel ısınmanın doğa ve insanlar üzerinde ırk, cinsiyet, yaş demeden herkesi tehdit ettiği günümüzde, ortaya çıkan iklim değişikliğini önlemek için yeşilin önemi her geçen gün artıyor. Interpress’in ‘Çevre’ başlıklı raporuna göre geçen ay yazılı basında en çok haberi çıkan konulardan biri de sera gazı salınımını önlemeye yönelik ağaçlandırma haberleriydi. Çevre ve Orman Bakanlığı öncülüğündeki çalışmalar, orman varlığının arttırılması, bozuk ormanların rehabilitasyonu ve erozyonla mücadele çalışmaları, vakıflar, dernekler, şirketler, kamu kuruluşları ile belediyelerin yaptığı ağaçlandırma aktivitelerin yer aldığı haberlerin yanı sıra, çocuklara yeşili ve ağacı sevdirmek, çevre bilincini geliştirmek amacıyla yapılan fidan dikimi çalışmaların basın yansımaları ağırlıklı olan toplam 165 haber çıktı.

YORUMLAR 3
  • selma 9 yıl önce Şikayet Et
    çok iyi bir site sana çok teşekkür ederim canım benim
    Cevapla
  • Haber7 yakışanı yaptı, üyelerini dinledi =) 13 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmuş size!. Dünyayı yok ettiniz şimdi sıra onda.. gelişmiş bütün bu ülkeler tam bir doğa katilidir. Allahın koyduğu nizamı alt üst etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. elbette sonuç kafirlerin hüsranı olacaktır..
    Cevapla
  • Derya 9 yıl önce Şikayet Et
    bence de bu çok iyi bir site
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de gelecek sezonun şimdiden biten transferleri
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye