Mehmet Baransu'nun eşi de dinlenmiş

Bir süre önce jandarma tarafından dinlendiği iddiasıyla şikayette bulunan Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu'nun eşi Esra Baransu'nun telefonunun 3 ay boyunca dinlendiği ortaya çıktı.

Mehmet Baransu'nun eşi de dinlenmiş
Mehmet Baransu'nun eşi de dinlenmiş
GİRİŞ 03.08.2010 10:38 GÜNCELLEME 03.08.2010 10:38

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Van İl Jandarma Komutanlığı, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi hakimliğine müracaat ederek, Mehmet Baransu'nun eşi Esra Baransu'ya ait İstanbul Kağıthane'den alınan 0535 92220-- no'lu telefon cihazının IMEI (356998011540490) numarasını vererek bu numarayı dinlemek için izin aldı.

Esra Baransu'nun gerçek ismini mahkemeye sunmayan jandarma, dinleme talebi yazısında ''PKK/Kongre-Gel terör örgütüne yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında 'Gever' kod isimli Ali Bor'a ait olan IMEI numarasını dinleyeceğiz'' diye yazdı.

-MEHMET BARANSU'NUN DİNLENMESİ-

24 Ekim 2008 tarihinde Taraf gazetesi muhabiri 'Mehmet Baransu' ismini ve telefon numarasını mahkemeye vermeyen Jandarma, Taraf muhabirinin kullandığı telefon cihazının IMEI numarasını nöbetçi hakime sunarak, ''PKK/Kongre-Gel terör örgütüne yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında Serdar kod isimli Şükrü Özkan'a ait olan IMEI numarasını dinleme'' talebinde bulunmuş ve 4 ay dinleme izini aldığı ortaya çıkmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?