BDP'nin dizi tepkisi sözde kaldı

BDP'den bazı televizyon dizilerine ilişkin şu ana kadar RTÜK'e bir başvuru olmadığı öğrenildi. RTÜK Yasasına göre, Üst Kurulun dizileri yayından kaldırma gibi bir yetkisi bulunmuyor.

BDP'nin dizi tepkisi sözde kaldı
BDP'nin dizi tepkisi sözde kaldı
GİRİŞ 06.10.2010 17:29 GÜNCELLEME 06.10.2010 17:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

RTÜK'ten edinilen bilgiye göre, BDP yetkililerince sözü edilen TRT'deki ''Sakarya Fırat'' dizisi, yayın kuruluşu nedeniyle RTÜK'ün denetimi dışında bulunuyor. ''Kurtlar Vadisi-Pusu'', ''Tek Türkiye'', ''Ölümsüz Kahramanlar'' dizileriyle ilgili ise izleme yapan uzmanlar tarafından daha önce bir rapor hazırlanmıştı.

Bu dizilere RTÜK yasasındaki yayın ilkelerinin ''yayınların şiddet kullanımını özendirici veya ırkçı mezhep duyguları kışkırtıcı nitelikte olmaması'' ile ''gençlerin ve çocukların fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimini zedeleyici türden programların, bunların seyredebileceği zaman ve saatlerde yayınlanmaması'' maddelerini ihlal ettikleri gerekçesiyle uyarı ve program durdurma cezaları verilmişti. BDP'den RTÜK'e şimdiye kadar herhangi bir başvuru olmadığı da öğrenildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • yasarhan 13 yıl önce Şikayet Et
    ne yapılacak şaşırıldı. tamam bende bir takım dizilerin yayın saatleri ve içerikleri açısından türk aile yapısı ve standart larını bozduğuna inanıyorum fakat adamlar bir iki dizi için engelleme isteseler vyy sansürcüler örümcek kafalılar. Hiç ellemeseler hak kendi izleceğine karar versin deseler bunlar hiç bir işe yaramıyorlar kaldırsınlar bu dizileri der dururuz Alemiz valla ne diyim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek