Gitti Anadolu'da Vakit, geldi Yeni Akit

Vakit olarak bilinen 'Anadolu'da Vakit' Gazetesi dün yayın hayatına son verdiğini duyurdu. Yayın Kurulu yola yeni bir isimle devam edileceğini açıkladı. İşte Vakit'in yerine çıkan 'Yeni Akit'in ilk sayısı ve yazar kadrosu:

Gitti Anadolu'da Vakit, geldi Yeni Akit
Gitti Anadolu'da Vakit, geldi Yeni Akit
GİRİŞ 11.10.2010 07:40 GÜNCELLEME 11.10.2010 07:40
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İmtiyaz sahibi Nuri Akyon'un vefat etmesi üzerine isim haklarını elinde bulunduran varislerinin talebi doğrultusunda yayın hayatına dünkü sayısı ile son veren Anadolu'da Vakit Gazetesi'nin yerini, Yeni Akit aldı.

Bugün yayın hayatına merhaba diyen Yeni Akit'tei Vakit'in ana kadrosu yer alırken gazeteye yeni isimler de katıldı.

Yayın Koordinatörlüğü'nü Hasan Karakaya'nın yaptığı Yeni Akit'in yeni yazarları arasında Türk siyasetinin önemli isimlerinden Şevki Yılmaz da yer alıyor. Ayrıca, Vakit'e açılan meşhur "312 General" davasına gerekçe gösterilen yazının sahibi Asım Yenihaber de Yeni Akit'le birlikte yazılarına başladı. Yenihaber ilk yazısında da o davaya göndermede bulunarak "312'den geriye ne kaldı?" diye sordu.

Necmettin Türinay, Kıvanç Tığlı, Kenan Alpay, Ersoy Dede ve Fatma Kutluoğlu da gazetenin diğer yeni yazarları.

Yeni Akit ilk sayısının manşetinde, 28 Şubat dönemindeki başörtüsü yasağının en sert şekilde uygulandığı Uludağ Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Ayhan Kızıl'ın gündem olacak ifşaatlarına yer verdi.

kullan

Gazetenin künyesi ise şöyle:

Yayın Sahibi: M. Doğan Uğurlu
Genel Yayın Koordinatörü: Hasan Karakaya
Müessese Müdürü: Nuri Karahasanoğlu
Yazı İşleri Müdürü: Ali İhsan Karahasanoğlu
İletişim Koordinatörü: Hüseyin Öztürk
Ankara Temsilcisi: Yener Dönmez
İlan Müdürü: Ferit Gül
Sorumlu Müdür: Tayfun Taş
Dış Haberler: Mustafa Uzun
Spor Müdürü: Akif Çamlı
Dağıtım Müdürü: Fazlı Turunç

Haber 7

YORUMLAR 21
  • ANTEPLİ ŞAHİN 13 yıl önce Şikayet Et
    VAKİT HERKESİN SUSTUGU. saklandığı yer altına girdiği zaman yine kahramanca haykırmıştı 28 şubatı hatırlayın şimdide haykırıyor hainlikleri tuzakları delilleriyle açığa çıkarıyor üzmezi kalkan yapıp saldırmayın( insan kendi nefsine kefil olamazken) yazarlarının başına bekçimi koysaydı ferdi kişisel hatayı camiaya mal etmeyin üzmezi bende severek okurdum insanda nefis şeytan var kimin ne olacagı belli olmaz kimsenin ilerisi için (her konuda )garantisi yok iman ettikten sonra ayagımızı kaydırma yarabbi amin
    Cevapla
  • darbeleredurde 13 yıl önce Şikayet Et
    yine,yeniden. hoş geldin yeni akit !kervan yoluna devam ediyor,herkese,herşeye rağmen !
    Cevapla
  • zeki sayar 13 yıl önce Şikayet Et
    Ufuk Uçara. Öncelikle Sayın Editör sizden ricam bari bu yorumu yayınlayın. Şimdi sıra geldi Ufuk Uçara. Ufuk bey tavsiyeniz belki tiraja etkili olabilir ama kanımca gazete yollarını ayırdığı birini tekrar işe almaz. Fakat siz Hüseyin Üzmezin yazılarını ailecek okuyoruz çok seviyoruz ayağına yatıyorsanız Evinizin adresini cezaevindeki üzmeze verin o size ordan yazılar atsın. Hem ailecek okursunuz hem de tavsiyeniz size kalır. Çok mu saçma bir fikir. Bak ben de sizinle dalga geçtim iyi oldu mu? hoşunuza gitti mi?
    Cevapla
  • Mustafa 13 yıl önce Şikayet Et
    ŞEVKİ YILMAZa çamur atanlar. Hasan Mezarcı gurur vesilesi yaptı ve geri döndü. Hapihanede verilen kimyasallarla akıl sağlığını kaybetti. Şevki Yılmazada aynı şey olurdu. Çünkü 28 Şubatçılar belirli sembol isimleri maskara edip insanları böylece korkutarak baskı altında almaya çalışıyorlardı. Dünyanın her yeri ALLAH ındır. İslam mücadelesi her memlekette yapılabilir. Hz.Peygamber bile hicret etmek zorunda kaldı.
    Cevapla
  • osman 13 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun. Gazetem Vakit olmuş,Akit olmuş ne farkeder.Önemli olan gerçekleri haykıran gazeteme yayın hayatında başarılar dilerken özellikle Hasan Karakaya Abimizin Genel Yayın Koordinatörlüğüne getirilmesine çok sevindim.Onlar yazmaya biz okumaya devam edeceğiz.Allah yolunuzu açık etsin inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...