Yeni Şafak'ın Cübbeli haberine yalanlama

Yenişafak gazetesinde bugün manşetten yayınlanan “Cüppeli Ahmet’ten Provokasyon Hazırlığı” başlıklı haberle ilgili, Marifet Derneği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Yeni Şafak'ın Cübbeli haberine yalanlama
Yeni Şafak'ın Cübbeli haberine yalanlama
GİRİŞ 22.10.2010 12:11 GÜNCELLEME 22.10.2010 12:11
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Açıklamada Yenişafak gazetesinin haberi yalanlandı. Haberde yer alan iddiaların talihsiz olduğu belirtildi.

Basın açıklaması şu şekilde:

Yenişafak gazetesinin provokatif haberinde Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenecek “ödül törenine katılacak vatandaşlara sarıksız, cüppesiz, çarşafsız gelmeyin mesajı” gönderildiği iddia ediliyor. Vatandaşlara mesaj gönderme durumu yoktur. Bu iddia tamamen yalandır. Ödül törenine katılacak insanların kıyafet tercihlerine müdahale etmek söz konusu değildir.

Haberde “Cüppeli Hoca ve taraftarlarının İnönü veya Olimpiyat stadındaki buluşmanın tarihi olarak 29 Ekim’i seçmeleri ise dikkat çekti” deniliyor. Organizasyon yapılırken hiçbir şekilde 29 Ekim tarihi üzerinde konuşulmadı ve bu tarihle alakalı da hiçbir müracaat yapılmadı.

Yine haberde “Cüppeli Ahmet Hoca ve taraftarlarının camiler yerine spor salonlarını kullanmaya başlaması da dikkat çekti” deniliyor. Bu bir cami programı değildir, bir ödül törenidir. Onun için spor salonu tercih edilmiştir. Böyle bir organizasyonun camilerde yapılma imkânı da yoktur.

Yenişafak gazetesi “başörtüsü yasağının kalkmasıyla ilgili sürecin tartışıldığı hassas bir dönemde Cüppeli Ahmet Hoca’nın Sinan Erdem’de düzenlenecek ödül töreniyle provokasyona yol açacak eylemler içerisinde olduğunu” iddia ediyor. Oysaki olası bir yanlış anlamanın önüne geçmek için WOW otelde düzenlenecek ve iki gün sürecek sempozyum ile Pazar günü Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenecek ödül törenlerinin basına kapalı olduğu bütün basın yayın kuruluşlarına ilan edilmiştir.

Olası bir yanlış anlamanın önüne geçilmesi için toplantıların içeriğiyle ilgili bütün detayların yer aldığı ilan Bugün, Star, Taraf ve Yeni Akit gazetesinde yayınlanmıştır. Yenişafak gazetesi ise bu ilanı yayınlamaktan kaçınmıştır. Bu da Yenişafak gazetesinin en baştan bu olaya önyargıyla yaklaştığını göstermekte ve birileri tarafından yönlendirildiğini izlenimini vermektedir.

Ödül töreni için hava şartları düşünülerek Sinan Erdem kapalı spor salonu tercih edilmiştir.

Programları organize eden Marifet Derneğidir. Cüppeli Ahmet Hoca sadece konuşmacı olarak katılacaktır. Mahmut Ustaosmanoğlu hocaefendiye ödülü verecek olan da AL MAHAD-UL-AALi AL-iSLAMi Üniversitesi’dir.

Bu toplantı bir kapalı alan toplantısı mahiyetinde olduğundan herhangibir izin veya bildirime gerek olmadığı halde Derneğimiz hem İstanbul Valiliğinden hem de İstanbul emniyetinden izinler alınarak, toplantının güvenliğinin sağlanması noktasında da emniyete müracaat edilmiştir.

Haberde “Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'ye plaket verme bahanesiyle davet ettikleri öğrenildi” iddiası yer alıyor. Bu sempozyum tüm İslam ülkelerinden katılan İslam alimlerinin katıldığı uluslararası ilmi bir çalışmadır. Ödül organizasyonu, Duyubendi Ulemasının önderliğinde 300 alimin katılımıyla Mahmut Ustaosmanoğlu hocaefendiye şimdiye kadar yapmış olduğu büyük irşat çalışmalarından dolayı İslam’a üstün hizmet ödül vermek istediklerinin tarafımıza iletilmesi şeklindedir.

Haberde geçen “Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin güvenliğini ise özel olarak tutulan 500 görevli sağlayacak” konusu da asılsız olup Sinan Erdem Spor Salonunda yapılacak organizasyonun tedbir amaçlı 400 personel için güvenlik şirketiyle anlaşılmıştır.

“Ustaosmanoğlu çevresinin, bu programdan rahatsız olduğu öğrenildi” şeklindeki iddia tamamen gerçek dışıdır. Mahmut Ustaosmanoğlu hocaefendinin kabulü ve rızasıyla katılacağı bu ödül töreninden çevresinin rahatsız olduğunu iddia etmek ise yalan ve iftiradır.

Muhafazakâr bilinen Y.Ş Gazetesi, dünyaca ünlü İslam âlimlerinin kişiliklerine hakaret eder mahiyette “saygın âlimlerin adı kullanılıyor” demiştir. Milyonlarca müslümanın saygısını kazanmış bu kadar büyük âlimin “kandırılarak” isimlerinin kullanılmasına müsaade ettiğinin haberleştirilmesi en hafif tabiriyle “ayıp”tır. Bu iftira ve yalanı manşet yapmaktan çekinmeyen Yeni Şafak’ın bu haberle neyi amaçladığı ve kimden beslendiği Müslümanların kafasında soru işareti oluşturmaya devam edecektir.

Manşetinden son cümlesine kadar yalan, iftira ve tahkirle dolu bir haberi Yeni Şafak Gazetesinin böyle bir dönemde yapmış olmasını da ayrıca manidar buluyoruz.

YORUMLAR 31
  • ibrahim yılmaz 13 yıl önce Şikayet Et
    cübbeli ahmetin hocalık vasfı bitmiştir. cübbel ahmeti nerde görsem hep mimli kanallarda konuşuyor.başörtüsüyle alay eden tv kanallarına çıkıp sohbet veriyor.yazıklar olsun be.ulan sen başörtülü öğrencilere fahişe demekten hüküm giymiş birinin nasıl çıkarsın hiç mi Allahtan korkmuyorsun.cübbeliymiş çıkarsın o cübbeyi.şu müslümanlar kadar avanak,aklını kullanamayan bir topluluk yoktur kainat üzerinde.birde savunuyorsunuz bu adamı peygamber gibi tapmışsınız.evet cübbeli bence provokatördür.ergenekonla bağlantısı varsa şaşırmayın.yazıklar olsun be...
    Cevapla
  • Tuvad Nıdya 13 yıl önce Şikayet Et
    bu arada. abdulhamid nickli yorumcu sevdim seni..son yorumların baya bi güzel,teşekkürler kardeşim.
    Cevapla
  • Tuvad Nıdya 13 yıl önce Şikayet Et
    ismailağa cemaati olsun..milli görüş olsun. bu iki kesimin de yumuşak karnı medya gücüne sahip olamamalarıdır..bu yüzden çoğu zaman haklı davalarında bile haksız ilan edilmekten kurtulamıyorlar..ama ALLAHIN yardımı muttakilerle beraberdir..zaman bir çok şeyin ilacı olacak gerçekler açığa çıkacaktır..ancak mücadele yinede bitmeyecek ALLAH yolunda olanlar, münafıklar tarafından her zaman iftira,küçümseme,alay edilme gibi ezalarla karşılaşacaklardır..bize düşen, emri bilmaruf ve nehyi anil münkere devam ederek olanlara sabrı cemille karşılamaktır.
    Cevapla
  • Tuvad Nıdya 13 yıl önce Şikayet Et
    türkiyede bazı islami... zannedilen (SÖZDE İSLAMİ)kesimler ismailağa cemaatinden ve özelliklede onun dinamik yüzü cübbeli ahmed hocadan şiddetle rahatsızlar..bu kesimler sarıklı,sakallı,çarşaflı,ehli sünnet inanaç ve geleneklerine bağlı müslüman profilini kendilerine benzetememekten de rahatsız ve gelecek açısındanda rakip olarak görüyorlar.siyasetende tam olarak ele geçiremedikleri bu cemaatin üst kadroları ,kendilerinden daha çok milli görüşe yakın duruyor..bunuda hazmedemiyorlar.starta bastılar..bu işte yeni şafak yalnız değil.
    Cevapla
  • behlüldane 13 yıl önce Şikayet Et
    Siz neyin peşindesiniz ,. Kurt dumanlı günü sever,Habertürk de proğrama cıktığı gün, ben bunun böyle olacağını biliyordum,bunun gibi Altaylı gibileri binemeyeceği eşeğe semer vurmazlar,28 şubatta bu gibi hadiseleri yaşamadık mı?...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz