İletişim mezunlarına yeni yıl müjdesi: Kadronuz hazır

Ocak ayında 50. yaş gününü kutlamaya hazırlanan Basın İlan Kurumu’nun Kasım 2010 Genel Kurulu toplantısından bütün iletişim mezunlarını yakından ilgilendiren bir karar çıktı.

İletişim mezunlarına yeni yıl müjdesi: Kadronuz hazır
İletişim mezunlarına yeni yıl müjdesi: Kadronuz hazır
GİRİŞ 27.11.2010 17:11 GÜNCELLEME 27.11.2010 17:11
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Basın İlan Kurumu’ndan iletişim mezunu genç gazetecilere yeni yıl müjdesi...Kurumun İstanbul Sultanahmet’teki Genel Müdürlük binasında üç günden bu yana süren ve dün sona eren toplantıda, 'resmi ilânlara kurumun aracılık ettiği yerlerde yayınlanan gazetelerin asgari fikir işçileri kadrosunda görevlendirilecek iletişim fakülteleri veya diğer fakültelerin iletişimle ilgili bölümlerinden mezun olanlar için, aranılan en az ara vermeden 6 ay çalışmış olmak şartı' kaldırıldı.

Genel Kurul’un yine aynı konudaki kararında, ara vermeden 18 aylık toplam çalışma süresi, altı ayın altında olmamak üzere toplam 18 ay, ara vermeden 12 aylık görev süresini ise, benzer şekilde dört ayın altında olmamak üzere, toplam 12 şeklinde değiştirildi.

Karar resmi gazetede yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

BASIN İLAN KURUMU GENEL MÜDÜRÜ MEHMET ATALAY: “İŞSİZ İLETİŞİMCİ KALMASIN” 

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, gazete sahiplerine rahat bir nefes aldıracak, iletişim mezunlarını rahatlatacak kararla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Dört yıl boyunca habercilik eğitimi almış iletişim fakültesi veya diğer fakültelerin iletişim ile ilgili bölümlerinden mezun olmuş kişilerden, bu eğitimlerine ilave olarak ayrıca herhangi bir basın yayın organında en az 6 ay ara vermeden çalışmış olma şartı aranması makul değildi. Özellikle iletişim fakülteleri veya diğer fakültelerin iletişim ile ilgili bölümlerinden mezun olanların, eğitim sürelerince muhtelif dönemlerde çeşitli basın yayın organlarında staj yapma zorunlulukları olduğu ve bu stajları sırasında, bahsi geçen gazetecilik görevlerini pratik olarak icra ettikleri hususunu gözardı etmememiz gerekiyordu.

Göreve geldiğimiz günden bu yana yurt gezilerimiz sırasında gerek gazete sahipleri gerekse iletişim mezunları yaşadıkları sıkıntıları dile getirmekteydi. Genel Kurulumuz'un değerli üyelerinin oy çokluğu ile almış olduğu karar sayesinde hem asgari kadro sıkıntısı çeken gazete sahipleri hem de işsizlik sorunuyla boğuşan iletişimciler rahat bir nefes alacak.

Resmi ilânlara kurumumuzun aracılık ödevinde bulunduğu yerlerde yayınlanan resmi ilân yayınlama hakkını haiz 169 gazete mevcut olup, söz konusu bu gazetelerde 4 bin 415 fikir işçisi istihdam edilmektedir. Fikir işçilerinin ise sadece 945’i muhtelif iletişim fakültesi veya diğer fakültelerin iletişim ile ilgili bölümlerinden mezun. Ancak bu rakam yeterli değil. Biz Türkiye’de işsiz gazeteci istemiyoruz. Gazetecilerin mağdur ve unutulmuş olmalarını üzüntüyle karşılıyoruz. Bu tablonun tersine çevrilmesi, iletişim mezunu binlerce gencin, deneyimli ama işsiz gazetecilerin istihdamı için yeni projeler üzerinde çalışmaktayız.”

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 7
  • Marmaralikiz 13 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbirşey Anlamadım. Haber 7 yetkililerinin, neden böyle sansasyonel başlıklar attığını anlayamıyorum.Ben de iletişim mezunuyum. Dikkatimi çekti, haberi okudum ama haberin sonunda sadece "ne alaka" diyebiliyorum.Özel sektörde 6 ay şartı falan aranmıyor. Bahsedileni anllayan var mı?
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 13 yıl önce Şikayet Et
    Devleti iş kapısı görmek ve onun için sevmek.... Sosyologlar birleşin dernek kurun,klinik açın,aranıza diğer bölümlerden alın,yani siz birşeyler yapın.SOSYOLOG kendi söküğünü dikemezse,hastasına nasıl faydalı olacak!Aynı düşünceyle her üniversite mezunu mühendisler,iktisatçılar v.s.hep devletten iş beklerse,yanmışız biz.Ne devlet kalkınır nede birşey olur.Devlet kurumları süt bile vermeyen çiftliklere döner ki buda batıştır,komünist ülkeler en iyi örneği.Üniversite bitirmek iş garantisi ve zengin olmak değildir,bir ufuk açmadır,düşünmeyi öğrenmedir gerisi
    Cevapla
  • eyyüp gürgül 13 yıl önce Şikayet Et
    sosyologlar. işsiz sosyologları düşünen bir allahın kulu yokmu şu an üniversite mezunlarından en şansızları ve sahipsizleri sosyologlar yokmu bunlarada bir çare bulacak babayiğit:))
    Cevapla
  • Selman Mete 13 yıl önce Şikayet Et
    Ezilenler!... Evet Kamuda çalışan işçiler zalimane bir şekilde ezilmektedir. Bunlara kadro ne zaman verilecek? Hükümet milleti taşeronların taşlarından kurtarmalıdır.
    Cevapla
  • ayhan 13 yıl önce Şikayet Et
    kamuda çalışan taşeron işcilere ne zaman kadro gelecek. kadro veren verene .sadece senelerdir kamuda çalışan taşeron işcilere kadro verilmiyor nedense. seçimde kamuda çalışan taşeron işcilerin oyunu çok arayacaksınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi