Balyoz davasına basının ilgisi büyük

Şu günlerde medyanın gözü ‘Balyoz Darbe Planı’ iddialarına ilişkin açılan tarihi dava üzerine çevrilmiş durumda.

Balyoz davasına basının ilgisi büyük
Balyoz davasına basının ilgisi büyük
GİRİŞ 17.12.2010 10:22 GÜNCELLEME 17.12.2010 10:22

Toplam beş bin sayfa ve 183 klasörden oluşan belgelerin, Ocak ayı sonunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edilmesiyle başlayan ‘Balyoz Davası’, beş ay süren soruşturmanın ardından, hükümeti yıkmayı hedef alan planın mimarı olmakla suçlanan 196 sanığın yargılandığı bir dava konumuna geldi.

Ülkemizde medyayı tüm ayrıntılarıyla en yakından takip eden Interpress, Cumhuriyet tarihinde bir ilk olan, sivil yargının her rütbeden muvazzaf ve emekli generallerin de içinde bulunduğu askerleri yargıladığı ‘Balyoz Davası’nın yazılı basındaki yansımalarını ilk günden başlayarak mercek altına aldı. İki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile derginin tek tek incelenmesi neticesinde oluşan rapora göre, ‘Balyoz Davası’ Ocak ayından bu güne geçen süre içinde yazılı basında toplam 5 bin 438 kez haber konusu olmuş. Ulusal basın bu davayı 4 bin 85 defa gündeme taşırken, yerel basın 824, bölgesel basın ise 529 defa sayfalarında yer vermiş. Geçen süreçte 965 köşe yazarı bu dava hakkındaki yorumlarını köşelerinde kaleme almışlar.

Davaya en çok ‘Zaman Gazetesi’ sayfalarında yer vermiş

Interpress’in yaptığı araştırma verilerine göre, ulusal yayın yapan kırk gazete içinde, ‘Balyoz Davası’ çıkan 480 haberle en çok Zaman Gazetesi’nde konu edilmiş. İlk defa manşetten okuyucularına verdiği haberle, ‘Balyoz Darbe Planı’nın Türkiye’nin gündemine gelmesini sağlayan Taraf Gazetesi ise geçen süreçte davayı 216 defa haber yapmış. Anadolu’da Vakit Gazetesi 405 haber, Star Gazetesi 317 haber ve Yeni Şafak Gazetesi de 260 haber, Bugün Gazetesi 199 haberle ‘Balyoz Davası’na sayfalarında yer vermişler. Ulusal gazeteler içinde bu dava hakkında en az haber 9 adet olmak üzere Şok Gazetesi’nde yayınlanmış. 

kullan

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti