Geçen yıl en çok ÇGHB haber oludu

Sporda Telegol, show programlarında Beyaz Show, sohbet programlarında Saba Tümer, kadın programlarında Deryalı Günler basında haber olurken tümü içinde ise Çok Güzel Hareketler Bunlar birinci oldu.

Geçen yıl en çok ÇGHB haber oludu
Geçen yıl en çok ÇGHB haber oludu
GİRİŞ 07.01.2011 15:44 GÜNCELLEME 07.01.2011 15:44

Medya takip şirketi Interpress’in ulusal yayın yapan kanalları içeren ‘Televizyonun 2010 Yılı Medya Karnesi’ araştırma raporu açıklandı. Geçtiğimiz yıl boyunca yazılı basında, otuz sekiz televizyon kanalında yayınlanan, ekonomiden magazine, haberden spora elli altı kategorideki, yedi yüzü aşkın program hakkında, toplam 76 bin 104 haber ve yazının yayınlandığı tespit edildi.

Spor programlarının şampiyonu ‘Tele Gol’ oldu

Geçtiğimiz yıl televizyonda yayınlanan spor tartışma programları içinde, Serhat Ulueren’in sunduğu;  Ziya Şengül, Gökmen Özdenak, Sinan Engin ile Ahmet Çakar’ın katılımlarıyla gerçekleşen ‘Telegol’ hakkında çıkan toplam 301 haberle ilk sırada yer aldı.

Erdoğan Arıkan’ın yönettiği ‘Stadyum’ 242 haberle ikinci ve Burcu Çetinkaya‘nın sunduğu‘Spor Aktif’ programı da 73 haberle üçüncü oldu.

Ulusal kanalların ana haber bültenlerinin ardından yayınlanan ve günün spor haberlerinin aktarıldığı programlar arasında ise, Alp Özgen, Barış Kuyucu ve Nebil Evren’in dönüşümlü olarak sunduğu ‘Spor Vizyon’ birinci olurken, Emre Tilev’in anlattığı ‘Spor Gündemi’ ile Değer Soysal’ın aktardığı, ‘Spor Sayfası’ ikinci ve üçüncü sırayı oluşturdular.

Interpress’in araştırma raporunda, spor yorumlarının yapıldığı programlar içinde ilk sırada Güntekin Onay ile Rıdvan Dilmen’in yorumların yer aldığı ‘Yüzde Yüz Futbol’ yer alırken, analiz programları içinde ise; Derya Oruçoğlu’nun sunumu ile gerçekleşen ‘Spor Laboratuarı’  geçtiğimiz yılı birinci bitirdiler.

‘Beyaz Show’ haberde tartışmasız birinci

2010 yılında televizyondaki talk show programları toplamda 2 bin 482 defa yazılı basında haber olurken, ‘Beyaz Show’ hakkında çıkan bin 17 haberle birinci oldu. ‘Disco Kralı’ programı 639 haberle ikinci sırayı alırken,  Eylül ayında yayına giren ‘Gecekondu’ programı ise hakkında çıkan 233 haberle üçüncü sırada yer aldı.

Sohbet programları içinde ‘Saba Tümer’ ilk sırayı aldı

İki bine yakın gazete ve dergide çıkan kanal haberlerinin tek tek incelenmesi neticesinde oluşan rapora göre, yirmi sekiz kanalda yayınlanan sohbet programları hakkında yazılı basında toplam 4 bin 445 haber yayınlandı. Saba Tümer’in, magazin, sanat, iş ve spor dünyasından birbirinden ünlü konukları ağırladığı  ‘Saba Tümer ile Bu Gece’ programı bin 121 haberle birinci oldu. İkinci sırada 380 haberle Güneri Cıvaoğlu’nun siyasetten sanata pek çok ünlü konuğu ağırlandığı ‘Şeffaf Oda’ yer alırken, Bilal Özcan’ın sunduğu ‘Laf Aramızda’ programı ise toplam 225 haberle üçüncü oldu.

Kadın programlarında geçtiğimiz yıl yoğun rekabet yaşandı  

‘Televizyonun Medya Karnesi’ araştırma raporuna göre, kadın programları yıl boyunca toplam 2 bin 299 habere konu oldu. İlk sırada hakkında çıkan 560 haberle Show TV’de yayınlanan özel tarifler, püf noktaları ve keyifli sohbetleriyle Derya Baykal’ın sunduğu ‘Deryalı Günler’ programı alırken, Show TV’de yayınlanan ve Seda Sayan’ın sunuculuğunu yaptığı ‘Sabahın Sedası’ programı 376 haberle ikinci sırayı aldı. ATV’de sunuculuğunu Esra Erol’un yaptığı ‘Esra Erol ile Evlen Benimle’ programı ise 229 haberle üçüncü oldu.

‘Söz Sende’ tartışma programlarını birinci sırada bitirdi

Televizyonların 2010 yılı araştırmasında, Balçiçek Pamir’in sanat, siyaset, spor ve iş dünyasının gündemdeki isimlerini ağırladığı ‘Söz Sende’ programı hakkında çıkan 380 haberle yılı birinci sırada tamamladı. İkinci sırada gazeteci Ahmet Hakan’ın sunduğu siyasetten magazine, sanattan spora tüm gündem maddelerinin ele alındığı ‘Tarafsız Bölge’ toplam 369 haberle yer aldı. Ali Kırca’nın sunumuyla yıllardır ekranın vazgeçilmez tartışma programları arasında yer alan ‘Siyaset Meydanı’ ise 365 haberle yılı üçüncü sırada tamamladı.

Yarışma programlarının şampiyonu ‘Passaparola’ oldu

Interpress’in geçtiğimiz yılın kapsayan ‘Televizyonun Medya Karnesi’ araştırma sonuçlarına göre, kanalların yayınladığı çeşitli yarışma programlarından 20 tanesi, toplamda 5 bin 311 haberle yazılı basında çıktı. İlk sırada Metin Uca’nın sunduğu, televizyonun en uzun soluklu kelime ve bilgi yarışması olan ‘Passaparola’  çıkan 502 haberle yer aldı. Kenan Işık’ın sunduğu, verilen kelimenin tabu sözcüklere başvurulmadan anlatılmasını hedefleyen ‘Kelimenin Gücü’ programı 354 haberle ikinci, yarışmacıların mutfaktaki hünerlerini misafirlerine sergiledikleri ‘Yemekteyiz’ programı da 336 haberle üçüncü sırada yer aldı.

‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ yılın tartışmasız galibi

2010 yılı aynı araştırma raporu verilerine göre,  televizyonda yayınlanan komedi programları içinde Kanal D’de yayınlanan ve BKM Mutfak bünyesinde oluşturulan ‘Çok Güzel Hareketler Bunlar’ çıkan bin 80 haber rakiplerine fark atarak yılı birinci sırada tamamladı. Star TV’de yayınlanan Tolga Çevik’in oynadığı ‘Komedi Dükkanı’ 311 haberle ikinci olurken, Kanaltürk’te yayınlanan ‘Medyatip’ programı bu dizileri 73 haberle üçüncü sıradan takip etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!