Balbay yazdı, dostları imzaladı

Mustafa Balbay'ın Silivri Cezaevi'nde yazdığı "Silivri Toplama Kampı; Zulümhane" adlı kitabının imza günü etkinliği gerçekleştirildi. Sanık yazarın kitabı meslektaşları tarafından imzalandı.

Balbay yazdı, dostları imzaladı
Balbay yazdı, dostları imzaladı
GİRİŞ 08.01.2011 17:25 GÜNCELLEME 08.01.2011 17:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kadıköy Belediyesi ve Cumhuriyet gazetesi, ikinci ''Ergenekon'' davasının tutuklu sanığı, Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay'ın kaleme aldığı kitap dolayısıyla Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi'nde söyleşi ve imza günü düzenledi.

Tiyatro sanatçısı Yıldız Kenter'in, Balbay'ın cezaevinden yazdığı mektubu okuduğu etkinlikte, bazı vatandaşlar gözyaşı döktü.

Etkinlikte konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Balbay'ın tutuklanmasının üzerinden 674 gün geçtiğini belirterek, ''Asansörde bir ay kaldığınızı veya kapısı kilitli bir odada bir müddet yaşadığınızı düşünün. Bunun ne denli bir zulüm, işkence olduğunu herhalde anlatmaya gerek yok'' dedi.

Yargılamada akla hayale gelmeyecek sorular sorulduğunu ifade eden Öztürk, bunların onur kırıcı şeyler olduğunu söyledi.

Öztürk, konuşmasının sonunda, Balbay'ın yazdığı kitaptan bazı bölümleri okudu.

Gazeteci Yazgülü Aldoğan da Avrupa Birliği normları kapsamında yasalarda düzenlemeler yapıldığını, bunun sonucunda, 5 kişiyi öldüren, 12 kişiyi de yaralayan zanlıların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını belirtti.

İki senedir tutuklu olan Balbay'ın ise henüz hangi konudan yargılandığını tam olarak anlayamadıklarını kaydeden Aldoğan, ''Balbay, telefonda hükümeti eleştirdiği için yargılanıyor. Ne zaman tahliyesini istese tutukluluk süresi uzatılıyor. Amaç, Balbay ve arkadaşlarını 10 yıl cezaevinde tutmak'' diye konuştu.

Gazeteci Bekir Coşkun da ülkede hukukun kalmadığını ileri sürerek, doğru hukukun aranması gerektiğini belirtti. Bunda en büyük görevin gazetecilere düştüğünü söyleyen Coşkun, bu şekilde yaşamanın mümkün olmadığını kaydetti.

Şair-yazar Ataol Behramoğlu ise Balbay'ın bir sivil darbe sonucu tutuklandığını ve Silivri'de kurulan özel mahkemede yargılandığını savundu.

Konuşmaların ardından, etkinliğe katılan Aldoğan, Coşkun ve Behramoğlu ile Orhan Bursalı, Ümit Zileli, Erdal Atabek, Zeynep Oral, Orhan Erinç, Enver Aysever, İdris Akyüz, Oray Eğin, Yalçın Bayer, Melih Aşık ve Meriç Velidedeoğlu, Balbay'ın yazdığı kitabı imzalayarak okuyuculara sundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ibrahim oguz 13 yıl önce Şikayet Et
    demokrat hapishaneler. Orada zulüm olsa o kitabı yazabilir miydi...sanmam...demek ki demokrasi hapishanelerimize bile ulaşmış
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İBB'de seçimin ardından dev borçlanma! Söz konusu rakam şaşkına çevirdi
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı