Kanal kanal Mevlid Kandili programı

Bu akşam Hicrî takvimle Rebiulevvel ayının on ikinci gecesi, yani İki Cihan Sultanı'nın dünya âlemini şereflendirdiği Mevlid Kandili. Bu özel gecede, birçok TV kanalı Mevlid Kandili özel programlarıyla izleyicinin karşısına çıkıyor.

Kanal kanal Mevlid Kandili programı
Kanal kanal Mevlid Kandili programı
GİRİŞ 14.02.2011 14:02 GÜNCELLEME 14.02.2011 14:02
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

KANAL 7: Mevlid Kandili Özel yayını Eyüpsultan Camii'nden 19.55'te canlı yayınla ekrana geliyor. Programda Kur'an-ı Kerim'den sureler okunacak, dualar edilecek, mevlidhanlar tarafından ilahiler söylenecek. Mevlid Kandili dolayısıyla gerçekleştirilen canlı yayında mevlidhan, hafız ve kâriler, Hz. Peygamber'in dünyayı şereflendirişinin sevincini ekrana taşıyacaklar.

SAMANYOLU TV: Mevlid Kandili, Samanyolu ekranlarında iki farklı programla kutlanıyor. İlk program Süleymaniye Camii'nde saat 19.45'te gerçekleşecek. Gecenin önemini belirten sohbet, Kur'an tilaveti, izleyenlere Efendimiz'in veladetinin neşesini bir kez daha hissettirecek mevlid-i şerif, ilahiler, coşkulu dualar Süleymaniye Camii'nden ekrana gelecek. 'Sevgiliye' adlı diğer program ise saat 23.15'te Harbiye Kongre Merkezi'nde başlayacak. 'Sevgiliye' programında ilahileri, şarkıları ile yakından tanıdığınız isimler O'nu anmak için buluşacak. Geçmişten günümüze Efendimiz'e yazılmış naatların, ezgilerin, ilahilerin yazılış hikâyelerinin anlatılacağı programda Peygamber Efendimiz'in hanımlarının ve kızlarının, O'na (sas) duyduğu saygı ve aşkı konu alan hikâyeler, tanınmış isimler tarafından aktarılacak.

STAR TV: Bu gece neler oldu, bu gecenin önemi nedir, bu gece nasıl dua edilmelidir, hangi ibadetler yapılır, bu gece nasıl değerlendirilmelidir? Mevlid Kandili'yle ilgili merak edilen pek çok şeyin cevaplanacağı, bu geceye özel dualar ve konuklar, Zejd Soto ve Urfa'dan gelecek hafızların ilahileri ve kasideleriyle renklenecek program, Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun anlatımıyla 22.30'da ekrana gelecek.

KANAL A: İlahiyatçı ve tasavvuf musikisi sanatçısı Mustafa Demirci'nin sunduğu Mevlid Kandili Özel programına, Türk sanat müziği ve tasavvuf müziği sanatçısı Ertuğrul Erkişi, seslendireceği ilahilerle katılıyor. Serdar Tuncer'den şiirlerin ve kandil gecesine özel bir sohbetin yer aldığı Mevlid Kandili Özel, 21.30'da başlıyacak.

TVNET: 'El-Beşir' ismi ile ekrana gelecek programda, Kur'an-ı Kerim kıraati, anlatılar, belgeseller, videolar, tasavvuf müziği, şiirler ve farklı sanat gösterileri yer alacak. Serdar Tuncer'in sunacağı 'El-Beşir'e Prof. Dr. Ali Çetinkaya, Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Ender Doğan ve Başar Dikici konuk olacak. Program, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nden 20.30'dan itibaren canlı yayınlanacak.

TRT 1:  Mevlid Kandili programı başta TRT 1 olmak üzere TRT Avaz ve TRT Arapça kanallarından da canlı olarak yayınlanacak. 120 dakika süreli Hacı Bayram Camii/Ankara merkezli programda, Romanya/ Mecidiye Sultan Abdülmecit Camii ve Kırım Akmescit (Simferepol)/ Kebir Camii'den canlı bağlantılar kurulacak. Mevlid Kandili, TRT 1 ve TRT Avaz’da…

DOST TV: Pazartesiyi Salıya bağlayan gece Mevlid Kandili vesilesiyle Dost TV de saat 20:00’de başlayacak hatim duasını Seyfettin Bulut’un yapacağı Dost Tv Mevlid Kandili özel programında Hayri Akıncı, Hafız Mehmet Atıcı, Ali Çetinkaya ,Abdülmecid Demirci, Arif Yıldız, Mehmet Ali Özhan sabaha kadar canlı yayında olacak.

KANALD: Mevlid Kandili özel programı saat 01.00'da ekranlarda olacak.

KON TV: Otogar Zeki Altındağ Camii'nde 19.15'teki mevlid programı canlı olarak yayınlanacak. Programa Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday'ın vaazının ardından mevlid okunmasıyla devam edilecek.

YORUMLAR 7
  • Tuvad Nıdya 13 yıl önce Şikayet Et
    cübbeli hocanın. Flash tvdeki programı naklen değil önceden çekilmiş yani banttandır..Asıl bu gece fatihte ,fetih mescidinde sohbeti vardır..Bu tür vaaz ve sohbetler kişinin tek başına ibadetinden kat,kat daha üstündür...
    Cevapla
  • 13 yıl önce Şikayet Et
    kandilde TV olmaz. kandil gecesi ibadet af dileme tesbih namazı salat ve selamla geçer tv başında değil rasulullah s.a.v. sizi hangi halde görsün tv başındamı secdedemi lütfen!!!
    Cevapla
  • Abdulkadir 13 yıl önce Şikayet Et
    Yanılıyorsun Omer Demir Kardeşim. Cübbeli Hoca nın Bu geceye özel Flash Tv de 100 dk. lık programı vardır... Aynı zamanda yine bu geceye özel Yatsı namazından sonra Fatih/ Haliç caddesindeki Fetih Mescidinde sohbet vardır.
    Cevapla
  • Tuvad Nıdya 13 yıl önce Şikayet Et
    soner ve abdulhamid neden şaşırdınızki...?. demekki siz haber 7 nin yayın politikalarını anlayamayanlardansınız...eğer bunu anlamamışsanız ,cübbeli hocayıda anlayamamışsınız demektir.
    Cevapla
  • Omer Demir 13 yıl önce Şikayet Et
    sui zan etmeyin bence. sonucta ahmet hoca flash tv de düzenli olarak program yapiyor.mevlüd kandiline özel bir program olmadigi icin yazilmamistir. yoksa siz kanal d de dini bir sey gördünüz mü ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır