TRT'nin 'Küçük Hanımefendi'si

Yapımcılığını Atalay Taşdiken’in yaptığı, Muazzez Tahsin Berkand’ın ölümsüz eseri ‘Küçük Hanımefendi’ dizi olarak ekrana geliyor.

GİRİŞ 25.02.2011 13:41 GÜNCELLEME 25.02.2011 13:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

“Kız kardeşim Mommo’ filmiyle uluslararası festivallerde 27 ödül alan yönetmen Atalay Taşdiken ile “Takva” filmiyle pek çok ödül ve başarıya imza atan Özer Kızıltan, TRT1′deki ‘Küçük Hanımefendi’ dizisinde buluştu.

Özer Kızıltan’ın yönettiği dizide başrolleri Barış Bağcı, Cansu Tosun, Arsen Gürzap, Derya Alabora, Kazım Akşar ve Bayazıt Gülercan paylaşıyor.

Karşılıklı zorunluluktan evlenen iki gencin hikayesinin anlatıldığı dizide, izleyenler Yeşilçam filmi çağrışımlarıyla temiz, naif bir aşk hikayesi ve iyi ile kötünün mücadelesine tanık olacak. Hastalıklı, zayıf ve çirkin bir kızın inanılmaz dönüşümü ve aşkına sonuna dek sahip çıkışı ekranlara yansıyacak.

‘Küçük Hanımefendi’ de Neriman rolü için 200 genç kızın arasından seçilen Almanya doğumlu ve profesyonel bir balerin olan Cansu Tosun seçildi. Torun “Çok şanslı olduğumu düşünüyorum. Neriman gibi ben de 22 yaşındayım. Bu benim ilk rolüm. Belgin Doruk ve Hülya Koçyiğit’in oynadığı ‘Küçük Hanımefendi’ filmlerini defalarca izledim. Onları izleyerek bu role çalıştım” dedi.

Konusu:

Babasının ölümünden sonra, hasta olduğuna inandırılarak kapatıldığı odada yıllarca yaşamış Neriman… Zenginliğine, dünyaya, hayata küstürülmüş. Şimdi sadece Neriman değil, hayalleri de büyüyor. Kozasında, çocukluktan genç kızlığa geçmeye hazırlanan bir tırtıl gibi… Onu güzel bir kelebek hâline getirecek kahramanını bekliyor Ömer’i… Çocukluk aşkı Ömer, onu bu boğucu hayattan kurtarabilecek mi? Neriman’ın hayallerindeki gibi, ona âşık olup evlenecek mi? Aslında Ömer, gönüllü değil, zorunlu bir kahraman. Ailesinin yaşadığı ekonomik darboğaz, aileden zengin Neriman’a yönlendiriyor onu. Onun gönlünde ise sadece eski karısı, kızının annesi Nüveyre var hâlâ. Yani Ömer’in kalbinde derin bir kuyu…Neriman bu kuyuyu nasıl dolduracak? Odada geçirdiği yıllar içinde Neriman’ın bedeni büyüdü ama ruhu hâlâ çocuk…Masum, bir çocuk kadar insanlara güvenmeye hazır. Âşık olduğu adamın kendisiyle parası için evlenmek isteyebileceğine asla inanmıyor. Kendisine âşık olduğunu sandığı kocasının kollarında mutluluğa kanat açacağından emin. Gerçekten de öyle mi? Yoksa bir zulümhaneden ötekine mi, bu zavallı kızın yolculuğu? Neriman çevresini saran yalanların üzerindeki tülü kaldırdıkça büyüyecek. Aşkın olgun bir meyve gibi kucağına düşmeyeceğini, aşkı için savaşması gerektiğini anladıkça çıkacak çocukluktan. Bu süreçte “çirkin ördek yavrusu” görkemli bir kuğuya dönüşmeyi başarabilecek mi? Zavallı, aciz bir kızdan, “Küçük Hanımefendi”ye varan serüven nasıl olacak? Neriman’ın masalı başlıyor…

25 Şubat cuma akşamı 19.55′de TRT 1′de ilk bölümüyle ekrana gelecek ‘Küçük Hanımefendi’yi 1961′de ilk kez Belgin Doruk, 1970′de ise Hülya Koçyiğit oynamıştı.

Yönetmen: Özer Kızıltan
Yapımcı: Atalay Taşdiken
Oyuncular: Cansu Tosun, Barış Bağcı, Arsen Gürzap, Derya Alabora, Zeynep Irgat, Taner Ertürkler, Ece Özdikici, Barış Hayta, Beyazıd Gülercan, Deniz Evrenol, Kazım Akşar, Rıza Sönmez, Serena Yapaöz
Uygulayıcı Yapımcı: Hasan Çetin
Müzik: İlhan Yabantaş
Görüntü Yönetmeni: Hüseyin Devrim
Sanat Yönetmeni: Fırat Yünlüel

YORUMLAR 1
  • murat karakaya 13 yıl önce Şikayet Et
    harika. dün gece trt dizinin tekrarını verdi.bence üper bir dizi.özellikle dizinin müziğine hayran kaldım.inşallah herkes tarafından izlenir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!