Türk aktörler eşleri boşatıyor!

Türk dizilerinin alkol tüketimini teşvik ettiğini ve cinselliği ön plana çıkardığını belirten Prof. Dr. Kırbaşoğlu, "Türk aktörlerinin afişlerini evlerine asan kadınları kocaları boşuyor" dedi.

Türk aktörler eşleri boşatıyor!
Türk aktörler eşleri boşatıyor!
GİRİŞ 11.05.2012 09:30 GÜNCELLEME 11.05.2012 09:30

Adem Demir'in haberi

Türk dizilerinin alkol tüketimini teşvik ettiğini ve cinselliği ön plana çıkardığını belirten Prof. Dr. Kırbaşoğlu, “Bu diziler artık Arap dünyasında Türkiye’nin imajına zarar vermeye başladı” dedi.

Gümüş, Bin Bir Gece, Asmalı Konak, Aşk-ı Memnu, Yaprak Dökümü ve niceleri... Bunlar Arap dünyasında dikkatle izlenen Türkiye yapımı TV dizileri. Öyle ki Arap gençleri; bu dizilerde başrol oynayan Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu, Beren Saat, Tuğba Büyüküstün gibi davranıyorlar. İlk başlarda bu diziler, Arap dünyasında romantizme varan bir Türk hayranlığıyla ortalığı kasıp kavuruyordu. Oysa şimdi şartların değiştiği ifade ediliyor. Katar Üniversitesi Şeriat Fakültesi’nde görev yapan Türk Profesör Hayri Kırbaşoğlu, “Şu anda diziler aracılığıyla başlayan Türk rüzgârı yön değiştirmiş görünüyor. ‘Ahlaksızlığı artıcı etkisi’ olduğu iddiasıyla karşı tavır gösterilen bu diziler artık Arap dünyasında Türkiye’nin imajına zarar veriyor” dedi.

EŞİNİ BOŞAYAN BİLE VAR

Türk dizilerinde alkol tüketiminin teşvik edilmesi ve cinselliğin ön plana çıkartılmasının Arap dünyasında rahatsızlığa yol açtığını, hatta dizilerde oynayan Türk aktörlerinin afişlerini evlerine asan kadınların kocaları tarafından boşandığını ve intihar vakalarının arttığını hatırlatan Kırbaşoğlu şunları söyledi: “Bu dizilerin gençler ve çocuklar üzerindeki olumsuz, hatta yıkıcı etkisinde hemen herkes hemfikir. Hele Türk dizilerinden etkilenerek Irak ve Fas’ta iki çocuğun intihar etmiş olması bu meseleye tuz biber ekmiş durumda. Türk dizilerindeki artistlerin poster veya resimlerini evde astığı için karısını boşayanların varlığından bile artık bahsediliyor çokça. Olumsuzluk, Katar’daki resmi radyolardaki programlarda bile tartışma konusu ediliyor.” Türkiye’nin Arap ve İslam dünyasındaki imajının düzeltilerek devam ettirilmesi gerektiğini hatırlatan Prof. Dr. Kırbaşoğlu, “Türkiye, bilhassa İslam dünyasına açılmayı siyasi ve ekonomik ilişkiler düzeyinde görmemeli. Bunu yanı sıra kültür, sanat, bilim ve sivil toplum alanlarında da güçlü bir biçimde ilişkiler kurulmalıdır. Yoksa kurulmuş bulunan ilişkilerde hükümetin ömrü ile sınırlı kalır” diye konuştu.

Muhteşem Yüzyıl Dubai’yi ikiye böldü

Türkiye’de izlenme rekorları kıran Muhteşem Yüzyıl’ın yayın haklarını alan Dubai Televizyonu, yayın tarihi için anket düzenliyor. Arapça dublajı hazır olan dizinin ramazan ayında yayınlanıp yayınlanmaması konusunda yapılan anket ülkeyi ikiye bölmüş durumda. Ankete katılan 16 bin 371 ziyaretçinin yarısı dizinin içeriği itibariyle ramazan ayında yayınlanmasına karşı çıktı.

Türkiye Gazetesi

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?