Kandil ekranlarında neler var?

Televizyon kanalları, üç ayların müjdecisi Regaib Kandili'ni özel programlarla kutluyorlar. Kanalların kandile özel programları şöyle:

Kandil ekranlarında neler var?
Kandil ekranlarında neler var?
GİRİŞ 23.05.2012 16:42 GÜNCELLEME 24.05.2012 17:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rahmet, mağfiret ve hidayet günleri üç aylar başladı. Bu akşam da üç ayların müjdecisi kabul edilen Regaib Kandili, yani Recep ayının ilk cuma akşamı. Televizyon kanalları, üç ayların müjdecisi Regaib Kandili'ni özel programlarla kutluyorlar. Kanalların kandile özel programları şöyle:

KANAL7 üç ayların habercisi Regaip Kandili'ni Eyüp Sultan Camii'nden canlı olarak yayınlayacak. Eyüp Sultan Camii'nin manevi atmosferinden ekranlara yansıyacak Kandil Özel programının açılış konuşmasını Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan yapacak. Suat Göztok, Ahmet Karalı ve Ekrem Nalbant'ın okuyacağı Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra Ankara Hacı Bayram İlahi Grubu'nun ilahileri izleyenlere manevi bir gece yaşatacak.

Mevlithanlar Yunus Balcıoğlu, Adem Karabey ve Fazlı Çoban'ın katılacağı gecenin ara duasını Eyüp Sultan Camii İmam Hatibi Metin Çakan, duasını ise Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan yaptıracak.

Üç ayların başlangıcı sayılan Regaip Kandili'nde, Kur'an-ı Kerim'den okunacak sureler, en güzel ilahiler ve mevlitler, usta icracıların sesinden konuklara ulaşacak. Kutsal üç ayların (Recep, Şaban, Ramazan) ilk kandil gecesi Regaip Kandili Kanal 7 ekranlarında Eyüp Sultan Camii'nden ekrana gelecek.

Eyüp Sultan Camii'ndeki manevi atmosferi ekranlara taşıyacak olan Regaip Kandili Özel programı canlı yayınla Perşembe akşamı saat 22:45'te Kanal 7'de.

TRT : Diyarbakır Cebel-i Nur Camii'nden canlı olarak yayınlanacak programın sunucusu Murat Gökşen. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın açılış konuşmasını yapacağı bu özel gecede Diyanet İşleri Başkanlığı İrşad Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Dursun Aygün ve Sait Demir görev alacak. Program 19.55'te ekrana gelecek.

SAMANYOLU TV: Regaib Kandili özel programı, 21.15'ten itibaren Sultanahmet Camii'nden yapılacak canlı yayınla ekrana geliyor. İstanbul Müftüsü Prof. Rahmi Yaran'ın açılışını yapacağı programda hafızların okuyacağı Kur'an-ı Kerim, ilahiler ve özel dualar bu mukaddes geceyi bereketlendirecek.

MEHTAP TV: Mevlid-i Şerif Özel yayınının saati 21.05. Anadolu'da yüzyıllardır dillerden düşmeyen, Peygamber (sas) sevgisiyle yoğrulan Mevlid-i Şerif'i Mehmet Kemiksiz okuyor.

ATV: Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Kandil Özel 23.30'da ekrana gelecek. Programda kandil özel duası, merak edilen soruların cevapları, tasavvuf müziği sanatçısı Ubeydullah Sezikli ve Müzik Grubu ile Nizamettin Sevil Hoca ve ekibi ekranda olacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • Ahmet Çelik 11 yıl önce Şikayet Et
    diğer kanallar. başka bir ülkedemi yaşıyoruz yoksa.. diğer kanallar da dizi sinema eğlence proğramları yaparlar canım tabiki ne gerek var. zaten ihtiyaçları yok....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi