Bölüm başına 75 bin dolar

Tüm Arap dünyası İstanbul’a gidiyor ama neden? Sebep, Türk dizilerinin Arap dünyasında giderek artan etkisi...

Bölüm başına 75 bin dolar
Bölüm başına 75 bin dolar
GİRİŞ 06.07.2012 08:09 GÜNCELLEME 06.07.2012 08:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Merkezi Fransa’da bulunan Euronews kanalı internet sitesinde Türk dizilerinin Arap dünyasında giderek artan etkisini masaya yatırdı. Ortadoğu’da 16 ülkede TESEV’in yaptığı bir araştırma sonucunda bu ülkelerde yaşayanların yüzde 74’ünün en az bir Türk dizisini izlediği ve en az bir Türk oyuncuyu tanıdığı ortaya çıktı. Türkiye’ye gelen Ürdünlü Ahmet, “Bir kaç tane Türk dizisi izliyorum. En çok Sakara Fırat’ı ve Polat Alemdar’ı seviyorum. Onu bir kahraman olarak görüyorum” diyor. Peki bu diziler neden bu kadar çok seviliyor? Iraklı Auhud’a göre, “Bu dizilerde hem Müslüman hem de modern olunabileceğini görüyorsunuz. Bazı ülkelerde sahip olunmayan bir hayatı gösteriyorlar.”

60 milyon dolarlık pazar

Mısırlı Esma ise ‘bu diziler sayesinde Müslümanların açık fikirli ve modern bir hayat süren insanlar olabileceklerini’ gördüklerini söylüyor. Bir dizi Dubai TV’ye bölüm başı 75 bin dolara satıldı. Bugün, Türk dizileri Ortadoğu ve Balkanları kapsayan 60 milyon dolarlık bir ihracat pazarına sahip. Peki bu diziler barışa aç Ortadoğu’ya uyum getirebilir mi? Arap yapımcı Daniel Abdulfettah’ın bu soruya cevabı evet. Abdulfettah, “Dizilerimizden biri Hamas ve El Fetih arasındaki çatışmayı anlatıyor. Dizinin yayınlandığı bir saat boyunca iki taraf ateşkes ilan ediyor çünkü diziyi seyrediyorlar. Bu da aşk hikâyesi anlatan bir dizinin kan gölüne, sempati ve iletişimle son verebileceğini gösteriyor” diyor.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 1
  • bgungor 11 yıl önce Şikayet Et
    seyirci bıktı artık. yeni yüzler istiyoruz bu nesil nasıl malkaçoğlunun haçlı ordusunu tek başına halledmesine..? polattın ve ekibinin keleşli birine tabanca ile yıkmasına gülüyor.yemezler. birazda başka sanatçılar milyoner olsun .dimi.!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı